Samsung aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om te beleggen in Samsung ? In dit artikel lees je direct hoe je Samsung aandelen kunt kopen & ook vind je hier de laatste koersinformatie.

Waar kan je Samsung aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Samsung? Denk je dat het ze lukt om te blijven innoveren in een markt met krachtige concurrentie? Tot nu toe lijkt het ze te lukken! Je kan bij een online broker Samsung aandelen toevoegen aan je portefeuille.

Hieronder zie je een overzicht met de voordeligste partijen waar je in Samsung kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Samsung koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Samsung. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Samsung & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Samsung aandelen te kopen?

  • Diverse producten: Samsung produceert een uitgebreid aanbod aan producten, wat een investering in het bedrijf minder risicovol maakt.
  • Sterk merk: Samsung is een sterke merknaam dat wereldwijd door veel consumenten wordt herkend.
  • Innovatie: Samsung staat bekend om haar reputatie binnen haar televisies, semiconductors en smartphones. Hierdoor kan Samsung zich onderscheiden van de concurrentie.
  • Marktleider: Samsung is de marktleider op het gebied van smartphones, televisies en semiconductors.
  • Financiële prestaties: Samsung heeft over de afgelopen jaren sterke resultaten neergezet, wat het een interessante belegging kan maken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Samsung aandelen?

  • Intense concurrentie: Samsung ervaart sterke concurrentie van andere bedrijven die ook grote marketing budgetten hebben.
  • Afhankelijkheid van key markten: Samsung haalt een groot deel van haar inkomsten uit Azië.
  • Disputen over patenten: Samsung heeft meerdere aanvaringen gehad met Apple over het gebruik van bepaalde patenten.
  • Afhankelijkheid van leveranciers: Samung is sterk afhankelijk van enkele leveranciers die bijvoorbeeld bepaalde semiconductors leveren.

Wat zijn de grootste concurrenten van Samsung?

  • Apple: dit grote Amerikaanse bedrijf is waarschijnlijk de grootste concurrent van Samsung binnen de smartphone divisie.
  • LG: een ander Zuid-Koreaans bedrijf dat ook actief is binnen de productie van televisies.
  • Intel: Intel is een sterke concurrent van Samsung bij de productie van semiconductors.
  • Sony: dit Japanse bedrijf concurreert met Samsung op de markt voor smartphones en televisies.
  • Xiaomi: deze producent van smartphones concurreert vooral met Samsung binnen opkomende markten.

Wat is de actuele koers van Samsung?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Samsung? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen Samsung kunt kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Samsung

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Samsung.

Analyse van Samsung

Voordat je besluit of je Samsung wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Samsung zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Samsung zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Samsung in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Samsung gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Samsung is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Hoe kan je beleggen in Samsung aandelen?

  • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
  • Stap 2: activeer je account door een kopie van je paspoort & adres te uploaden.
  • Stap 3: stort geld vanaf je bankrekening naar de aandelen rekening.
  • Stap 4: selecteer het Samsung aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
  • Stap 5: druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Wat doet Samsung in het kort?

Samsung Electronics is één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Het is een Koreaans bedrijf. Hoogstwaarschijnlijk weet je dat dit bedrijf smartphones, koelkasten en tablets maakt. Samsung maakt ook allerlei andere producten. Zo maakt Samsung Heavy Industries, een andere poot van het bedrijf, schepen, graafmachines en zelfs tanks.

Beleggen in Samsung

Drie sterren

In het Koreaans betekent het woord Samsung “drie sterren”. De oprichter van het bedrijf koos deze naam niet voor niets. De naam Samsung verwijst namelijk naar zijn ambitie. Het bedrijf zou even groot worden als het heelal en de sterren.

Een succesvol bedrijf dat nog verder kan groeien

Ook vanwege zijn groeicapaciteit is Samsung een potentieel aantrekkelijke belegging. De voornaamste bron van inkomsten is nog steeds de elektronica en de halfgeleiders. Samsung heeft niet alleen de potentie om te domineren op de markt van de smartphones; het bedrijf kan ook verder groeien als fabrikant van processoren en geïntegreerde schakelingen. Ook kan er meer vraag ontstaan naar Samsung televisies, wasmachines en koelkasten.

Voordat je belegt in Samsung, is het daarom aan te raden om goed in de gaten te houden hoe Samsung het in deze segmenten doet. Presteert Samsung beter en worden de producten populair? Dan kan het slim zijn om aandelen Samsung te kopen.

Korte geschiedenis van Samsung

Samsung werd opgericht in 1969, maar wist al snel uit te groeien naar een grote fabrikant binnen de economie van Korea. Het bedrijf profiteerde van de opkomst van huishoudelijke elektronische producten. Ook begon het bedrijf al snel haar producten wereldwijd te exporteren wat bijdroeg aan de groei van het bedrijf.

In de jaren 70 en 80 groeide het bedrijf uit naar een wereldwijde multinational met activiteiten verspreid over de hele wereld. Ook richtte Samsung twee nieuwe research en development instellingen op. Aan het eind van de jaren 80 fuseerde Samsung Electronics en Samsung Semiconductor die toen nog los van elkaar opereerden.

In de jaren 90 en verder profiteerde Samsung sterk van het nieuwe digitale tijdperk. Nieuwe geavanceerde technologieën en innovaties maakte het mogelijk voor Samsung om nieuwe producten te ontwikkelen en om nieuwe markten aan te boren. Samsung is wereldwijd dan ook erg bekend: de merknaam staat in de top 10 van bekendste merken.

Tegenwoordig is het bedrijf actief in meer dan 60 landen en er werken meer dan 450.000 mensen bij het grote concern. Met een investering in Samsung investeer je dan ook in één van de machtigste en grootste bedrijven van de wereld!

Wel of niet aandelen Samsung kopen?

Er is niet één objectief antwoord op de vraag of je in Samsung aandelen zou moeten investeren. Het kan interessant zijn om in Samsung te beleggen, vanwege het grote aanbod aan producten dat het bedrijf verkoopt. Doordat het bedrijf bovendien internationaal actief is, kan je de risico’s met een belegging in Samsung over verschillende regio’s spreiden.

Wel is het belangrijk om de financiële situatie van Samsung goed in de gaten te houden. Wanneer het minder goed gaat bij het bedrijf, kunnen de aandeelkoersen dalen. Ook de algemene economische situatie kan de koersontwikkeling van het bedrijf beïnvloeden.

Door niet al je geld te investeren in Samsung aandelen, verklein je het risico van je portfolio. Het is verstandig om altijd in meerdere aandelen te beleggen. Wanneer het slecht gaat met Samsung, verlies je niet in één klap het volledige bedrag van je investering.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *