BAM aandelen kopen

De Koninklijke BAM Groep is een Europese bouwgroep met werkmaatschappijen in de sectoren bouw en techniek, vastgoed en publiek-private samenwerking. Wil je actief beleggen in BAM aandelen? Ben je benieuwd naar de analyse van het aandeel? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Je kan hier direct zien waar je het beste BAM aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van BAM vinden.

Waar kan je BAM aandelen kopen?

Heb je ondanks de risico’s toch interesse om aandelen BAM te kopen? Dan kan je dit bij een online broker doen. Een lange termijn investering in aandelen kan een stuk meer opleveren dan spaargeld. Het is wel belangrijk om het kostenplaatje in de gaten te houden. Niet iedere broker is namelijk even voordelig.

In de onderstaande grafiek zie je precies voor welke bedragen je aandelen BAM kunt kopen & verkopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor BAM. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen BAM & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in BAM?

Wil je actief beleggen in BAM CFD’s? Dat kan verstandig zijn! BAM is namelijk een erg cyclisch aandeel waardoor het koersverloop erg grillig is. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om regelmatig in- en uit het aandeel te stappen. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste handelen in BAM aandelen?

Plus500 is een goede partij om actief te beleggen in BAM CFD’s. Bij Plus500 kan je dankzij de gebruiksvriendelijke software orders plaatsen op het CFD-aandeel BAM. Door middel van de analysetools kan je bepalen wat een goed moment is om de aandelen te kopen en verkopen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen door middel van een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis account aan te maken:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van BAM?

De koers van BAM wisselt constant. Het is daarom verstandig om de CFD koers van BAM nauwlettend te volgen. In de grafiek kan je de laatste koersontwikkelingen zien. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van BAM

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van BAM.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van BAM zien van de laatste 5 dagen:

Strategie beleggen in BAM

BAM is een erg cyclisch aandeel. Cyclische aandelen zijn aandelen die sterk meebewegen met de economische situatie. Wanneer het goed gaat met de economie zie je dat BAM het vaak goed doet. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat de inkomsten van BAM vooral worden behaald door het uitvoeren van bouwprojecten. Wanneer het economisch goed gaat, worden er veel meer orders geplaatst voor het opzetten van gebouwen.

Wanneer het wat minder gaat, kost dit BAM veel geld. Ze krijgen minder orders binnen waardoor de inkomsten dalen. Bovendien zitten ze met hogere kostenposten. Personeel is niet altijd zomaar ontslagen en het bedrijf moet de salarissen blijven betalen. Een goede strategie voor beleggen in BAM is dan ook om goed te kijken naar de algemene economische situatie. Wanneer het slechter dreigt te gaan, is het wellicht een goed moment om je aandelen BAM weer te verkopen.

Beleggen in BAM

Koersverloop BAM

Het koersverloop van BAM is altijd erg wisselend. Dit komt onder andere doordat de resultaten van orders uitgevoerd door BAM erg wisselend kunnen zijn. Wanneer een order niet goed uitpakt, kan dit een sterk effect hebben op de koers van het aandeel. BAM is immers een erg cyclisch bedrijf en sterk afhankelijk van nieuwe orders.

Als belegger kan je profiteren van deze volatiliteit door actief te handelen. Je kan bijvoorbeeld short gaan op het aandeel wanneer er slecht nieuws uitkomt. Wanneer je short gaat, speculeer je op een dalende koers. Op die manier kan je dus perfect inspelen op dit cyclische aandeel.

BAM koersverloop

Waarom zou je in BAM aandelen moeten investeren?

Voordat je BAM aandelen koopt, wil je natuurlijk weten waarom dit interessant is. Hieronder bekijken we wat goede redenen kunnen zijn om op de lange termijn in BAM te investeren.

Een groeiende bouwsector

De bouwsector groeit na economisch herstel flink. Zolang dit het geval is, kan het interessant zijn om aandelen BAM te kopen. Er is in die tijd een tekort aan bouwpersoneel. Een bedrijf als BAM kan hiervan profiteren door verschillende projecten op te pakken. Bovendien kan BAM kritischer zijn wanneer er voldoende orders binnenstromen. De meest interessante projecten worden dan gekozen.

Politieke steun

De plannen van de politiek hebben een sterke invloed op de aandelen BAM. Een overheid die veel investeringen in infrastructuur aankondigt, zorgt ervoor dat een bedrijf als BAM weer veel meer werk heeft. Het huidige kabinet (2020) lijkt flink te willen investeren in infrastructuur. Dit kan een goede reden zijn om aandelen BAM te kopen.

Groeiende reputatie

BAM heeft een sterke internationale naam ontwikkelt doordat ze grote projecten hebben verkregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vliegveld van Londen en ook de afsluitdijk. Dit soort internationale opdrachten zorgen ervoor dat BAM ook internationaal meer in de belangstelling komt te staan. Denk je dat BAM deze trend kan doorzetten? Dan kan dit een goede reden zijn om BAM aandelen te kopen.

Ambitieuze plannen

BAM bestaat al erg lang: dit laat een zekere stabiliteit zien. Er is veel kennis aanwezig binnen het bedrijf en deze kennis kan worden toegepast op nieuwe projecten. BAM heeft dan ook de ambitie om veel te investeren in projecten buiten Nederland. Door de werkzaamheden uit te bereiden naar Europa kan het bedrijf schaalvoordelen toepassen. Schaalvoordelen maken het mogelijk om tegen aantrekkelijkere tarieven grote projecten op te pakken.

Ook besteedt BAM steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Met de groeiende aandacht voor het klimaat, zal er steeds meer vraag zijn naar duurzame oplossingen. Wanneer BAM deze beloftes kan waarmaken kan het zomaar interessant zijn om in het aandeel te beleggen.

Risico’s beleggen in BAM

Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan beleggingen in BAM. We bespreken de zaken waar je rekening mee moet houden voordat je BAM aandelen koopt en toevoegt aan je portefeuille.

Stikstofcrisis

De stikstofcrisis in Nederland heeft een erg nadelig effect op de bouw. Wanneer de overheid beperkingen instelt op de uitstoot, dan kan dit het aantal projecten dat BAM kan aannemen flink doen afnemen. Bekijk daarom voordat je investeert in BAM wat de plannen van de overheid zijn. Die kunnen zomaar roet in het eten gooien!

Gebrek aan grondstoffen

De hoeveelheid grondstoffen neemt wereldwijd af. Momenteel worden 40% van de grondstoffen gebruikt voor de bouw. De duurzame plannen van BAM zijn daarom meer dan een kans. De duurzame plannen zijn essentieel. Denk jij dat BAM kan overleven in een toekomst waar materialen steeds schaarser en duurder zullen worden?

Lage winstmarge en afhankelijkheid

De winstmarge van BAM is erg beperkt. Wanneer er fouten worden gemaakt zoals bij de bouw van Eindhoven Airport dan zet dit die marge verder onder druk. Bovendien is BAM erg afhankelijk van bijvoorbeeld de overheid voor de uitvoer van grote projecten. Dit kunnen allemaal zorgen zijn die je ertoe zetten om geen aandelen BAM te kopen.

Het bedrijf BAM

BAM is een bedrijf dat projecten uitvoert over de hele wereld. Het bedrijf is momenteel actief in maar liefst 30 landen. Al deze projecten worden voornamelijk aangestuurd vanaf het hoofdkantoor in Bunnik. Hieronder zie je een overzicht van de opbouw van het bedrijf BAM.

BAM opbouw

In Nederland is er een BAM bouw en vastgoedafdeling die zich bezig houdt met het opzetten van grote bouwprojecten. BAM Infra houdt zich juist bezig met het opzetten van infrastructuur zoals bijvoorbeeld wegen.

Geschiedenis

Koninklijke BAM Groep NV is al in 1869 opgericht. Toen heeft Adam van der Wal een timmerwinkel in Groot-Ammers geopend, vlak bij Alblasserwaard. Dat bedrijf was gespecialiseerd in het herstellen van molens. Daarnaast maakten ze grafkisten.

Aan het einde van de 19e eeuw heeft zoon Jan de zaak overgenomen. Hij ging ook buiten de regio aan het werk als aannemer. Joop van der Wal ging in 1926 bij vader Jan aan het werk. Toen is de bedrijfsnaam gewijzigd in Fa. J. van der Wal en Zoon. Vervolgens in 1927 is het familiebedrijf omgezet in een naamloze vennootschap, de “N.V. Bataafse Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken v/h Firma J. van der Wal en Zoon”. Door de enorme lengte van de naam is de naam al snel afgekort tot “BAM”.

Eerste projecten BAM

In het begin zijn enkele grote werken gerealiseerd, zoals onder andere het kantoorgebouw van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag (de latere Shell), het AVRO-gebouw in Amsterdam, het Diaconessenziekenhuis Bronovo in Den Haag, een laboratorium voor KEMA in Arnhem en zelfs een verbouwing van het Paleis Soestdijk.

Sinds 1959 is het bedrijf beursgenoteerd in Amsterdam, waarna in 1967 de bedrijfsnaam is gewijzigd in BAM Verenigde Bedrijven N.V. en vanaf 1973 in BAM Holding N.V. In 1994, op het moment van het 125-jarig bestaan van BAM, hebben ze zelfs het predicaat “Koninklijke” gekregen.

Momenteel werken er zo’n 25.000 werknemers bij BAM, die gezamenlijk duizenden projecten tot stand brengen.

Aanpak BAM

Zowel in Nederland als België, Engeland, Ierland en Duitsland neemt BAM een leidende positie in. BAM zit altijd dicht bij hun opdrachtgevers doordat ze een wijdvertakt regionaal netwerk van vestigingen hebben. In eerder genoemde landen biedt BAM hun opdrachtgevers een omvangrijk productenpakket en dienstenpakket aan. Over de gehele wereld voert de onderneming in nichemarkten gespecialiseerde bouwwerken en infrawerken uit.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *