fbpx

ABN AMRO aandelen kopen

Sinds de beursgang van 24 november is het weer mogelijk om ABN AMRO aandelen op te kopen. In dit artikel lees je alles over het bedrijf ABN Amro en ontdek je hoe je het beste aandelen ABN AMRO kunt opkopen.

Hoe kan je ABN AMRO aandelen kopen?

ABN AMRO beursgangWanneer je maximaal wilt profiteren van de koerswijzigingen van het aandeel ABN AMRO dan kan je het best de focus leggen op online brokers. Met een online broker is het immers mogelijk om ook van de kleinste koerswijzigingen te profiteren; hierdoor kan je de winst in het aandeel ABN AMRO al snel maximaliseren.

Bij de broker Plus500 ontvang je een demo van 20.000 euro waarmee je beleggen in ABN AMRO kunt uitproberen. Het is al mogelijk om vanaf 100 euro het aandeel ABN AMRO te verhandelen. Klik hier om een account te openen bij Plus500 >>

Over ABN AMRO

ABN AMRO is één van de grootste banken van Nederland met ruim 22.000 personeelsleden. Tegenwoordig is de bank grotendeels in handen van de Nederlandse staat; Gerrit Zalm is dan ook de voorzitter van de raad van bestuur. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

De naam ABN AMRO bestaat eigenlijk pas sinds 1991; daarvoor waren ABN en AMRO twee losse banken onder de naam Amsterdamsche bank en Rotterdamsche bank. De bank deed echter niet altijd even voorspoedige zaken; ten tijde van de kredietcrisis in 2008 moest ABN AMRO namelijk genationaliseerd worden omdat de bank op omvallen stond.

Redding van ABN AMRO

De overheid heeft de bank uiteindelijk gekocht voor bijna 17 miljard euro toen deze in de problemen kwam. Wanneer de overheid dit niet had gedaan was de bank waarschijnlijk omgevallen wat desastreuze gevolgen zou hebben voor de Nederlandse economie. Naast het overnamebedrag heeft de overheid ook nog vele miljarden euro’s aan kapitaalinjecties gedaan om de bank overeind te houden.

Tegenwoordig doet de bank het echter weer goed. In het tweede kwartaal heeft de bank een positief resultaat behaald van 600 miljoen euro. Deze stijging van de resultaten binnen de ABN AMRO bank kunnen onder andere worden toegeschreven aan de verbeterde economie binnen Nederland. Tegenwoordig richt de bank zich voornamelijk op de Nederlandse markt en worden de risico’s zoveel mogelijk beperkt.

Beursgang ABN AMRO

Vrijdag 20 november is de ABN AMRO weer naar de beurs gebracht voor de openingskoers van 17 euro en 75 cent. Na de opening steeg het aandeel meteen enkele procenten wat ervoor zorgde dat de particuliere beleggers die voorrang hadden bij het inschrijven op de aandelen miljoenen euro’s verdienden.

In de eerste instantie werd ongeveer 20 procent van de bank naar de beurs gebracht. Op een later moment zal de overheid ook de rest verkopen; de opbrengsten voor de overheid van het aandeel ABN AMRO hangen dan ook af van het verdere koersverloop.

ABN AMRO aandelen kopen?

Of het verstandig is om ABN AMRO aandelen te kopen is niet altijd even duidelijk; de meningen verschillen. Aantrekkelijk aan het aandeel is de herorganisatie en het ruime dividendbeleid. De bank belooft forse dividenduitkeringen waardoor je als eigenaar van een ABN AMRO aandeel een betrekkelijk stabiel percentage aan dividend kunt bijschrijven op je rekening.

Ook is de koers redelijk stabiel doordat de overheid later nog meer moet verkopen. Een forse daling is daardoor zeker op de korte termijn onwaarschijnlijk. In de andere richting geldt dit echter ook; verwacht geen enorme stijgingen. De bank is nu veel regionaler dan eerst en er worden weinig spannende dingen gedaan.

Tot slot is het regionale natuurlijk ook een risico: wanneer het slecht gaat met de Nederlandse economie, zal het aandeel ABN AMRO ook dalen.

De beste manier?

De beste manier om te beleggen in ABN AMRO is dan waarschijnlijk ook het timen van je aan- en verkopen. Door op het juiste moment te kopen en verkopen pak je kleinere koerswijzigingen mee en ben je minder gevoelig voor de lange termijn effecten van de economie. Deze manier van handelen is vooral goed toe te passen bij een moderne online broker. 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!