Keurig Dr. Pepper aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Dr. Pepper aandelen? Dat kan door Green Mountain Coffee Roaster aandelen te kopen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aandelen van dit bedrijf!

Hoe kan je Keurig Dr. Pepper aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Keurig Dr. Pepper, dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Onderzoek dan wel goed het toekomstperspectief van het bedrijf zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wil je Dr. Pepper aandelen kopen tegen lage tarieven? Dat kan door Green Mountain Roaster aandelen te kopen bij een broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Green Mountain Roaster. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Green Mountain Roaster & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Green Mountain Coffee Roaster aandelen?

 • Sterke portfolio van dranken: naast Dr Pepper bezit Green Mountain Coffee Roaster ook bedrijven als 7UP, Snapple en Mott’s.
 • Focus op innovatie: het bedrijf introduceert regelmatig nieuwe producten en merken wat nieuwe klanten kan aantrekken.
 • Sterke marktpositie: Dr Pepper heeft een sterke marktpositie opgebouwd binnen de drankenbranche met een grote groep stabiele klanten. Zelfs tijdens economisch zwakke tijden kopen klanten alsnog de drankjes van het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van investeren in Dr Pepper aandelen?

 • Concurrentie: Green Mountain Coffee moet het met Dr Pepper opnemen tegen krachtige concurrenten zoals Coca-Cola en PepsiCo.
 • Gezondheid: mensen worden zich steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van koolzuurhoudende dranken. Wanneer consumenten overstappen op gezondere alternatieven kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk komen te staan.
 • Globale economie: Dr Pepper is afhankelijk van de economie en de bestedingspatronen van haar klanten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Dr Pepper?

Hoe kan je aandelen Dr Pepper kopen?

 1. Beleggingsrekening openen: neem de tijd om de verschillende beleggingsrekeningen met elkaar te vergelijken.
 2. Geld storten: activeer vervolgens je beleggingsrekening en stort voldoende geld op je account.
 3. Aandeel selecteren: wanneer je wilt beleggen in Dr Pepper, moet je de aandelen Green Mountain Coffee Roaster selecteren.
 4. Order plaatsen: vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren en kies tussen een marktorder of een limietorder.
 5. Belegging monitoren: je kunt je belegging vervolgens in real-time volgen en eventueel weer verkopen.

Over het bedrijf Dr. Pepper

Keurig Dr. Pepper verkoopt ruim 125 warme en koude dranken. Het bedrijf werd opgericht in 2018, na de fusie van Keurig Green Mountain en Dr Pepper Snapple Group. Eerder stond het bedrijf bekend onder de namen Keurig Green Mountain (2014-2018) en Green Mountain Coffee Roasters (1981-2004).

Tegenwoordig kan je investeren in Dr. Pepper aandelen door te beleggen in Green Mountain Coffee Roaster aandelen.

dr pepper aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf begon in 1981 onder de naam Green Mountain Coffee Roasters. Bon Stiller en een partner kochten twee derde deel van de aandelen van een kleine koffiebranderij in Waitsfield, Vermomt. Stiller besloot om voor het branden van zijn koffie uitsluitend arabica koffiebonen te gebruiken.

In 2006 voltooide Green Mountain Coffee Roasters de overname van Keurig, Inc. Dit bedrijf had een brouwsysteem voor één kop koffie. Klanten konden dus diverse merken koffie per kopje proberen. De verkoop van deze K-cups zorgen voor een grote omzetgroei. Omdat het bedrijf Keurig koffiezetapparaten verkocht werd de naam van het bedrijf in 2014 gewijzigd in Keurig Green Mountain.

In juli 2018 nam het bedrijf Dr Pepper Snapple Group over waardoor het bedrijf de op twee na grootste drankenproducent in Noord-Amerika werd.

Het bedrijf zorgt voor milieuvriendelijke verpakking van zijn producten

Dr. Pepper heeft als doel om in 2025 100% van zijn verpakkingen recyclebaar of composteerbaar te maken. Bovendien moet in 2025 in 30% van de door het bedrijf gebruikte verpakking post consumer gerecyclede inhoud (PCR) zijn opgenomen. Tegen het eind van 2020 worden alle in de VS gebruikte K-cup-pods gemaakt van recyclebaar polypropyleen.

In de Keurig-brouwerijen wordt steeds meer PCR-plastic gebruikt. In de eerste helft van 2021 begon het bedrijf met de overgang van alle drankflessen naar 100% rPET-flessen.

Dit soort duurzame ontwikkelingen kunnen een boost geven aan de aandelenkoers van Keurig Dr. Pepper. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Wel of niet Dr Pepper aandelen kopen?

Je kunt niet direct Dr Pepper aandelen kopen, wel kan je investeren in het moederbedrijf Green Mountain Coffee Roaster. Met een investering in dit bedrijf, beleg je in een breed aanbod aan bekende drankenmerken. Voordat je aandelen Green Mountain Coffee Roaster koopt, is het aan te raden om de populariteit te vergelijken met die van de concurrentie. Op die manier kan je vaststellen of een belegging in Green Mountain Coffee Roaster verstandig is.

Vergeet voor de rest niet dat beleggen in aandelen altijd risicovol is; beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen in Green Mountain Coffee Roaster.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *