Petrobras aandelen kopen

Petrobas is een groot oliebedrijf. Het bedrijf is zelfs de grootste onderneming van Zuid-Amerika. Wanneer je wilt investeren in de opkomende economieën van Zuid-Amerika, kan een belegging in Petrobas dan ook interessant zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Petrobas aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van het bedrijf raadplegen.

Hoe kan je actief handelen in Petrobas?

De aandelenkoers van het bedrijf Petrobas is sterk afhankelijk van de olieprijs. Wanneer de vraag naar olie instort onder economisch ongunstige omstandigheden, kan het bedrijf minder winst maken. De prijs van het aandeel kan dan flink dalen. Tegelijkertijd kan een hoge vraag en een hoge prijs ook slecht uitpakken voor Petrobas, aangezien ze verplicht olie moeten kopen op de wereldmarkt en met verlies moeten verkopen in Brazilië.

Als actieve handelaar kan je goed inspelen op de laatste ontwikkelingen van het CFD-aandeel Petrobas. Een goede partij waar je kunt speculeren op het prijsverloop is Plus500. Het mooie van deze broker is dat je de mogelijkheden 100% zonder risico kunt uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

Hoe kan je Petrobas aandelen kopen?

Wil je investeren in Zuid-Amerika? En heb je vertrouwen in de olie-industrie? Dan kan het verstandig zijn om Petrobas aandelen te kopen. Het is altijd aan te raden om dit tegen lage kosten te doen. Op die manier kan je immers een hoger rendement behalen met je belegging.

Wil je weten waar je het beste in Petrobas aandelen kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht van brokers:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor something
eToro logo aandelen€0 voor something. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Petrobas?

Ben je benieuwd wat de aandelenkoers van Petrobas is? Begrijpelijk! In de onderstaande grafiek kan je direct de CFD-koers van het aandeel raadplegen. Met de knoppen kan je direct een belegging openen wanneer de tijd rijp is.

Is het slim om te investeren in Petrobas?

Het enorme belang van Petrobras voor de Braziliaanse economie maakt een investering in deze onderneming wat minder risicovol. Beleggen in Petrobas kan dan ook interessant zijn, wanneer je het interessant vindt om te investeren in Zuid-Amerika.

Olie verliest wereldwijd wel aan populariteit: dit komt doordat het steeds duidelijk wordt dat olie een grote rol speelt in het klimaatprobleem. Petrobas zal in de toekomst dan ook op zoek moeten gaan naar meer duurzame inkomstenbronnen. Voor nu voorzien we echter nog geen problemen. Olie is nog te belangrijk binnen Brazilië, waardoor het bedrijf nog voldoende klanten heeft waar ze geld aan kunnen verdienen.

Er zijn ook niet onaanzienlijke risico’s zijn verbonden aan een investering in Petrobas. Het grootste risico voor een belegging in Petrobas, is de verplichting voor het bedrijf om olie die is aangekocht op de wereldmarkt (met verlies) te verkopen aan binnenlandse klanten. Dit drukt de winstgevendheid van het bedrijf natuurlijk behoorlijk.

Ook het meerderheidsbelang van de overheid kan risicovol zijn. Wanneer er een onbetrouwbare partij aan de macht komt kan je als aandeelhouder veel waardeverliezen. Het is daarom verstandig om de politieke situatie in het land goed in de gaten te houden voordat je belegt in Petrobas.

Een investering in Petrobas kan extra spreiding in je portfolio aanbrengen. Je belegt namelijk in een compleet andere regio. Wanneer het economisch slecht gaat in Europa of Amerika, kan de economie in Brazilië nog steeds goed functioneren.

Petrobas aandelen kopen

Over het bedrijf Petrobas

Petrobras staat voor ‘Petróleo Brasileiro’. Het betreft hier een in Brazilië gevestigde oliemaatschappij die haar hoofdzetel heeft in Rio de Janeiro. De belangrijkste activiteiten van het bedrijf bestaan in het exploiteren en produceren en raffineren van aardolie.

Naast aardolie produceert het bedrijf ook aardgas en ethanol. Petrobras kan onder investeerders sinds jaar en dag rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit. Dit komt waarschijnlijk doordat het bedrijf het grootste bedrijf van zowel Brazilië als heel Zuid-Amerika is.

Actief in de hele bedrijfsketen van de olie-industrie

Petrobras is actief binnen elke keten van de olie-industrie. Uit het verleden is bovendien gebleken dat Petrobras een onmisbare schakel vormt in de productie van vaten olie. Gemiddeld produceert Petrobras dagelijks een slordige 2 miljoen vaten met olie. Deze productie staat gelijk aan zo’n 80 procent van de volledige olieproductie op Braziliaanse bodem. In het verleden bestond 90 procent van de totale productie van Petrobras uit olie. De resterende 10 procent was voorbehouden voor gas.

Dit benadrukt het economische en industriële belang van Petrobras voor niet alleen Brazilië, maar ook voor heel Zuid-Amerika. Een interessant detail is bovendien ook dat Petrobras eigenaar is van alle raffinaderijen die in Brazilië zijn terug te vinden. Het merendeel van deze raffinaderijen bevinden zich in het zuidoosten van het land. De grootste raffinaderij bevindt zich in het plaatsje Paulínia. De eigen productie van gas is niet voldoende: Brazilië is dan ook genoodzaakt om aardgas te importeren uit bijvoorbeeld Bolivia.

De geschiedenis van Petrobras

De oprichting van Petrobras vond plaats in het jaar 1953. De oprichting gebeurde op dat moment door de toenmalige president van Brazilië, namelijk ‘Getúlio Vargas’. Ongeveer een jaar na de oprichting van de onderneming kon ze echt beginnen met het ontplooien van haar bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf beschikt over een notering aan de effectenbeurs van São Paulo en staat ook genoteerd aan de New Yorkse beurs.

Tot op moment van schrijven is de Braziliaanse overheid nog steeds de belangrijkste aandeelhouder van Petrobras. Dat zal ook in de toekomst waarschijnlijk zo blijven. Om er zeker van te zijn dat het bedrijf niet in buitenlandse handen terecht zou komen, heeft men er namelijk in Brazilië voor gekozen om bij wet vast te leggen dat de overheid steeds een meerderheid van het stemrecht dient te bezitten. Aan het einde van het jaar 2018 was er mede door het bestaan van deze wetgeving sprake van een belang van de Braziliaanse regering in het bedrijf van 50 procent.

Deze wetgeving vanuit de Braziliaanse overheid is erg logisch. Voor de Braziliaanse economie speelt Petrobras namelijk een cruciale rol. Het is bijvoorbeeld bekend dat de overheid in Brazilië door middel van Petrobras de prijzen van de brandstoffen en daarmee ook de inflatie in het land zo beperkt mogelijk probeert te houden.

De raffinaderijen waar Petrobras eigenaar van is slagen er helaas in de praktijk niet in om voldoende te produceren om volledig te kunnen voldoen aan de nationale vraag naar olie. Omwille van deze reden is het voor het bedrijf noodzakelijk om olieproducten in te kopen op de wereldmarkt. De onderneming moet deze olie vervolgens met verlies verkopen in het eigen land. Deze wettelijke verplichting drukt uiteraard de potentiële winsten van het bedrijf. Wanneer je investeert in olie, is het belangrijk om rekening te houden met deze onaantrekkelijke bepaling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *