Uber aandelen kopen en verkopen

Ben je op zoek naar een spannende rit? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Uber door de aandelen te kopen! Het bedrijf heeft een enorm aandeel in de taximarkt binnen de Verenigde Staten en Europa. Ondanks dat Uber marktleider is in deze markten, weet het bedrijf nog geen winst te maken. Wil je toch een gokje wagen en beleggen in deze gigant?

Hoe kan je beleggen in Uber?

Het kan erg lucratief zijn om te beleggen in Uber. Uber is immers een groot bedrijf met enorm veel media-aandacht. Hierdoor kopen ook veel minder professionele beleggers aandelen Uber. Positieve en negatieve nieuwsberichten kunnen de koers van het aandeel vervolgens sterk beïnvloeden. Hier kan je van profiteren door op het juiste moment aandelen Uber te kopen en verkopen!

Uber aandelen kopen

Wanneer je ook vertrouwen hebt in de lange termijn strategie van Uber, dan kan je ervoor kiezen om Uber aandelen te kopen voor de lange termijn. Je weet maar nooit, misschien wordt Uber wel de volgende Google of Facebook en behaalt het aandeel ongekende hoogtes. Een aandeel Uber kan in de toekomst misschien wel vele malen meer waard worden.

Wil je weten wat een voordelige partij is om in Uber aandelen te handelen? Bekijk dan direct het overzicht met de beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Uber. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Uber
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Uber met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actief handelen in Uber aandelen

Wanneer je maximaal wilt profiteren van alle bewegingen omlaag en omhoog, dan kan je ervoor kiezen om actief te speculeren op de koers van Uber. Dit kan je doen door gebruik te maken van de CFD service van Plus500. Je handelt dan op de korte termijn in de prijsverschillen van het aandeel Uber. Je kan hier ook short gaan waardoor je kunt speculeren op een dalende koers. Wil je beleggen in Uber door middel van CFD’s gratis uitproberen? Druk dan op de onderstaande knop en open een gratis demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Beleggen in Uber

Wat doet Uber precies?

Er zijn maar weinig mensen die niet weten wat Uber precies doet. De voornaamste activiteit van Uber is het aanbieden van taxiritten. Dit gaat echter niet op de traditionele manier. Bij Uber bestel je namelijk ritjes via een applicatie waarbij ritten eenvoudig met de GPS op de juiste locatie worden geleverd. De chauffeurs verdienen hier een leuk bedrag mee en Uber pak een commissie van ongeveer 25 procent.

De toekomst van Uber

Uber is een erg innovatief bedrijf. Verschillende landen hebben hele wetten moeten doorspitten vanwege de nieuwe activiteiten die door Uber zijn gelanceerd. Zo heeft UberPop veel hoofdpijn veroorzaakt bij verschillende overheden. Deze dienst maakte het mogelijk voor iedereen om bij Uber te rijden zonder vergunning. Uber moest in veel landen stoppen met het aanbieden van deze versie.

Toch heeft dit Uber niet tegengehouden om te blijven innoveren. De creativiteit en innovatie van Uber kan een goede reden zijn om het aandeel te kopen. Het bedrijf heeft sinds de lancering namelijk al verschillende nieuwe diensten gelanceerd. De meest succesvolle hiervan is Uber Eats waarmee het mogelijk is om eten te bestellen via de applicatie. Ook hierop pakt Uber vanzelfsprekend een commissie.

Uber aandelen kopen

Een ander interessant gebied waar Uber werkt, zijn de autonome auto’s. Samen met NASA werkt Uber aan het ontwerp van vliegende vervoersmiddelen. Dit kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn met de toename van files en opstoppingen. Ook werkt Uber aan autonome auto’s. Deze experimenten zijn echter omstreden aangezien er meerdere dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Toekomstig succes met autonome technieken zou een goede reden kunnen zijn om aandelen Uber te kopen.

De ontwikkelingen van autonome auto’s kunnen echter ook een gevaar zijn voor de toekomst van Uber. Wanneer auto’s zelf kunnen rijden, wordt het wellicht aantrekkelijk voor mensen om zelf een auto te kopen. Deze technieken zijn nu nog ver weg, maar kunnen later goede redenen vormen om de aandelen Uber te kopen of verkopen.

Pas op de resultaten

Een groot nadeel van beleggen in Uber, is het feit dat het bedrijf erg verliesgevend is. De omzet groeit nog steeds, maar hetzelfde geldt voor het verlies. In de toekomst moet blijken of het Uber lukt om in de groene cijfers te komen. Toch kan je als belegger ook profiteren van een verliesgevend bedrijf. Zolang de koers blijft stijgen, blijft het immers aantrekkelijk om de aandelen te kopen. Daar heb je geen directe dividend uitkering voor nodig.

Een ander risico voor de groei van Uber is de concurrentie. Het is erg eenvoudig voor andere bedrijven om op de markt toe te treden. Dit gebeurde al met Didi Chuxing in China en Grab in Signapore. Uber heeft zichzelf teruggetrokken uit deze markten en heeft in ruil hiervoor een belang gekregen van respectievelijk 20% in Didi Chuxing en 27,5% in Grab. De concurrentie neemt echter ook toe in bijvoorbeeld de VS waar Lyft een steeds groter marktaandeel weet te veroveren. Wanneer Uber zijn positie in de toekomst verliest, kan dit een goede reden zijn om de aandelen te verkopen.

Uber verliest marktaandeel

Uber is niet langer alleenheerser

Ook moet je wanneer je gaat beleggen in Uber goed letten op de verschillende schandalen. Uber staat niet bekend als het netste jongetje van de klas. Naast de protesten tegen UberPop heeft het bedrijf ook slachtoffers op zijn naam staan door de autonome auto’s. Daarnaast hebben bestuurders van het bedrijf zich niet altijd even net gedragen tegenover het vrouwelijke geslacht. Dit soort toekomstige schandalen zullen de koers in de toekomst waarschijnlijk beïnvloeden en kunnen het interessant maken om Uber aandelen te verkopen.

Uber aandelen kopen of verkopen?

Of je Uber aandelen wilt kopen, hangt waarschijnlijk af van je bereidheid om risico’s te nemen. Uber groeit sterk en heeft veel klanten aan zich gebonden. Tegelijkertijd bestaat er veel onzekerheid rondom het bedrijf en de toekomst daarvan. Of je Uber aandelen wilt kopen of verkopen hangt dan ook ten zeerste af van je visie op het bedrijf. Beleggen in Uber zal in ieder geval niet saai worden!

Uber groei aantal ritten

Uber groeit nog steeds

Hoe is Uber begonnen?

Uber is opgericht in 2009 in San Francisco (hoe kan het ook anders). Grappig genoeg begonnen de oprichters Travis Kalanick en Garrett Camp alleen met een limousinedienst. Pas later werden de normale, meer toegankelijke taxi’s aan het platform toegevoegd. In 2012 brachten de oprichters de dienst ook naar Londen en Amsterdam om vervolgens ook actief te worden in Rotterdam en Den Haag.

Sinds 2018 is Uber ook actief in Rusland met het bedrijf Yandex. In 2019 is Uber naar de beurs gegaan. Het aandeel staat genoteerd aan de New York Stock Exchange. De introductieprijs was $45 per aandeel waarmee het bedrijf bij de lancering direct zo’n $80 miljard waard was. Denk je dat de koers van het bedrijf Uber in de toekomst gaat stijgen? Dan kan het verstandig zijn om in Uber aandelen te beleggen.

Een bedrijf vol met controverses

Uber staat regelmatig in de spotlights. Deze aandacht is jammer genoeg lang niet altijd even positief. Veel chauffeurs klagen bijvoorbeeld dat ze te weinig betaald krijgen. Ook hebben meerdere stadsbesturen het platform aangeklaagd omdat de dienst vaak als oneerlijke concurrentie wordt gezien tegenover de reguliere taxi chauffeurs.

Uber heeft ook last gehad van meerdere hacks. Al in 2014 werd er in een computer ingebroken waardoor de gegevens van ruim 50.000 chauffeurs op straat kwamen te liggen. In 2017 volgde er nog een veel grotere hack waarbij de gegevens van maar liefst 57 miljoen klanten en chauffeurs werden gestolen. Uber betaalde vervolgens een flinke som geld om te voorkomen dat de gegevens op straat kwamen te liggen.

Ook de oprichter Travis Kalanick kwam niet altijd even goed in de media. In 2017 stapte hij dan ook op, volgens het bedrijf vanwege een boot ongeluk waar zijn moeder aan overleed. In de praktijk waren er ook veel twijfels over de kwaliteit van zijn leiderschap. Vrouwen werden bijvoorbeeld geïntimideerd binnen het bedrijf en lokale overheden werden misleid met geheime software programma’s.

Denk je dat Uber ondanks al deze controverses en schandalen een succesformule in handen heeft? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Uber aandelen te kopen!

Wat is de actuele koers van Uber?

Wil je weten wat de actuele koers van het Uber aandeel is? In de onderstaande grafiek zie je voor welke prijs je het CFD aandeel Uber kunt kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Uber

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Uber.

Analyse van Uber

Voordat je besluit of je Uber wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Uber zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Uber zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Uber in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Uber gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Uber is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *