Uber aandelen kopen (2024) – koers & uitgebreide analyse

Ben je op zoek naar een spannende rit? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Uber door de aandelen te kopen! Het bedrijf heeft een enorm aandeel in de taximarkt binnen de Verenigde Staten en Europa. Ondanks dat Uber marktleider is in deze markten, weet het bedrijf nog geen winst te maken. Wil je toch een gokje wagen en beleggen in deze gigant?

Hoe kan je Uber aandelen kopen?

Wanneer je ook vertrouwen hebt in de lange termijn strategie van Uber, dan kan je ervoor kiezen om Uber aandelen te kopen voor de lange termijn. Je weet maar nooit, misschien wordt Uber wel de volgende Google of Facebook en behaalt het aandeel ongekende hoogtes. Een aandeel Uber kan in de toekomst misschien wel vele malen meer waard worden.

Wil je weten wat een voordelige partij is om in Uber aandelen te handelen? Bekijk dan direct het overzicht met de beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Uber. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Uber & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Uber?

Wil je weten wat de actuele koers van het Uber aandeel is? In de onderstaande grafiek zie je voor welke prijs je het CFD aandeel Uber kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Uber

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Uber.

Analyse van Uber

Voordat je besluit of je Uber wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Uber zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Uber zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Uber in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Uber gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Uber is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Uber aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Uber wordt wereldwijd herkend, waardoor veel mensen wanneer ze in een nieuw land aankomen direct de applicatie openen.
 • Sterke groei: het aantal gebruikers stijgt nog steeds. Bovendien kiezen steeds meer mensen ervoor om voor Uber te werken.
 • Diversificatie: doordat Uber zowel actief is in het leveren van taxidiensten, voedselbezorging en pakketjesbezorging liggen de risico’s lager.
 • Innovatie: Uber komt regelmatig met nieuwe functionaliteiten waardoor het haar sterke positie op de markt kan behouden.
 • Globaal actief: doordat het bedrijf wereldwijd actief is, kunnen problemen binnen één markt worden opgevangen door winstgevendheid in een andere regio.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Uber?

 • Afhankelijkheid van chauffeurs: Uber is sterk afhankelijk van miljoenen freelancers. Discussies over betalingen kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten.
 • Regulering: steeds meer overheden stellen strenge regels in werking voor Uber. Ook in Nederland staat het bedrijf regelmatig onder druk.
 • Intense concurrentie: Uber moet regelmatig concurreren met lokale taxi applicaties die bekender zijn in de specifieke regio.
 • Concentratie risico: een groot deel van de inkomsten van Uber zijn afkomstig uit enkele regio’s wat het bedrijf kwetsbaar maakt.
 • Verliesgevend: het lukt Uber nog niet om winst te maken, wat voor investeerders natuurlijk wel belangrijk is.
 • Reputatie: Uber staat regelmatig onder vuur vanwege bijvoorbeeld vrouwonvriendelijke uitlatingen. Wanneer mensen het bedrijf bewust gaan boycotten, kan de groei van het bedrijf afnemen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Uber?

 • Lyft: deze Amerikaanse taxi concurrent van Uber strijdt voor meer marktaandeel.
 • DoorDash: dit Amerikaanse bedrijf strijdt voor marktaandeel op de bezorgmarkt voor voedsel.
 • Grubhub: nog een bedrijf dat zich bezighoudt met het leveren van voedsel.
 • Didi Chuxing: deze Chinese multinational heeft vooral in Azië een groot marktaandeel opgebouwd.

Hoe kan je beleggen in Uber aandelen?

 1. Open een account bij een broker: vergelijk eerst de verschillende brokers met elkaar waarmee je Uber aandelen kunt kopen & verkopen.
 2. Stort geld: bepaal vervolgens welk bedrag je in Uber wilt investeren en stort geld op je beleggingsrekening.
 3. Order plaatsen: druk op kopen binnen de trading software en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 4. Extra orders: met een limiet order stel je een maximale prijs in die je wilt betalen voor Uber aandelen. Met een take profit & stop loss kan je de positie automatisch laten sluiten bij een bepaald resultaat.
 5. Evalueer: vergeet niet om regelmatig je belegging in Uber te evalueren. Past deze belegging niet meer bij je? Dan kan je de Uber aandelen verkopen en het geld terug laten storten naar je bankrekening.

De activiteiten van Uber

Uber is een erg innovatief bedrijf. Verschillende landen hebben hele wetten moeten doorspitten vanwege de nieuwe activiteiten die door Uber werden gelanceerd. Zo heeft UberPop veel hoofdpijn veroorzaakt bij verschillende overheden. Deze dienst maakte het mogelijk voor iedereen om bij Uber te rijden zonder vergunning. Uber moest in veel landen stoppen met het aanbieden van deze versie.

Uber Eats

Toch heeft dit Uber niet tegengehouden om te blijven innoveren. De creativiteit en innovatie van Uber kan een goede reden zijn om het aandeel te kopen. Het bedrijf heeft sinds de lancering namelijk al verschillende nieuwe diensten gelanceerd. De succesvolste hiervan is Uber Eats waarmee het mogelijk is om eten te bestellen via de applicatie. Ook hierop pakt Uber vanzelfsprekend een commissie.

Uber aandelen kopen

Autonome auto’s

Uber werkt ook aan de ontwikkeling van autonome auto’s. Zelfrijdende auto’s kunnen klanten automatisch van A naar B brengen.

De ontwikkelingen van autonome auto’s kunnen echter ook een gevaar zijn voor de toekomst van Uber. Wanneer auto’s zelf kunnen rijden, wordt het wellicht aantrekkelijk voor mensen om zelf een auto te kopen. Deze technieken zijn nu nog ver weg, maar kunnen later goede redenen zijn om de aandelen Uber te kopen of verkopen.

Vliegende auto’s

Samen met NASA werkt Uber aan het ontwerp van vliegende vervoersmiddelen. Dit kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn met de toename van files en opstoppingen.

Pas op de financiële resultaten

Een groot nadeel van beleggen in Uber, is het feit dat het bedrijf erg verliesgevend is. De omzet groeit nog steeds, maar hetzelfde geldt voor het verlies. In de toekomst moet blijken of het Uber lukt om in de groene cijfers te komen. Toch kan je als belegger ook profiteren van een verliesgevend bedrijf. Zolang de koers blijft stijgen, blijft het namelijk aantrekkelijk om de aandelen te kopen.

Een ander risico voor de groei van Uber is de concurrentie. Het is erg eenvoudig voor andere bedrijven om op de markt toe te treden. Dit gebeurde al met Didi Chuxing in China en Grab in Signapore.

Uber heeft zichzelf teruggetrokken uit deze markten en heeft in ruil hiervoor een belang gekregen van respectievelijk 20% in Didi Chuxing en 27,5% in Grab. De concurrentie neemt echter ook toe in bijvoorbeeld de VS waar Lyft een steeds groter marktaandeel weet te veroveren. Wanneer Uber zijn positie in de toekomst verliest, kan dit een goede reden zijn om de aandelen te verkopen.

Uber verliest marktaandeel

Uber is niet langer alleenheerser

Ook moet je wanneer je gaat beleggen in Uber goed letten op de verschillende schandalen. Uber staat niet bekend als het netste jongetje van de klas. Naast de protesten tegen UberPop heeft het bedrijf ook slachtoffers op zijn naam staan door de autonome auto’s. Daarnaast hebben bestuurders van het bedrijf zich niet altijd even net gedragen tegenover het vrouwelijke geslacht. Dit soort toekomstige schandalen zullen de koers in de toekomst waarschijnlijk beïnvloeden en kunnen het interessant maken om Uber aandelen te verkopen.

Uber groei aantal ritten

Uber groeit nog steeds

Hoe is Uber begonnen?

Uber is opgericht in 2009 in San Francisco (hoe kan het ook anders). Grappig genoeg begonnen de oprichters Travis Kalanick en Garrett Camp alleen met een limousinedienst. Pas later werden de normale, meer toegankelijke taxi’s aan het platform toegevoegd. In 2012 brachten de oprichters de dienst ook naar Londen en Amsterdam om vervolgens ook actief te worden in Rotterdam en Den Haag.

Sinds 2018 is Uber ook actief in Rusland met het bedrijf Yandex. In 2019 is Uber naar de beurs gegaan. Het aandeel staat genoteerd aan de New York Stock Exchange. De introductieprijs was $45 per aandeel waarmee het bedrijf bij de lancering direct zo’n $80 miljard waard was. Denk je dat de koers van het bedrijf Uber in de toekomst gaat stijgen? Dan kan het verstandig zijn om in Uber aandelen te beleggen.

Beleggen in Uber

De schandalen van Uber

Late betalingen

Uber staat regelmatig in de spotlights. Deze aandacht is jammer genoeg lang niet altijd even positief. Veel chauffeurs klagen bijvoorbeeld dat ze te weinig betaald krijgen. Ook hebben meerdere stadsbesturen het platform aangeklaagd omdat de dienst vaak als oneerlijke concurrentie wordt gezien tegenover de reguliere taxi chauffeurs.

Hacks

Uber heeft ook last gehad van meerdere hacks. Al in 2014 werd er in een computer ingebroken waardoor de gegevens van ruim 50.000 chauffeurs op straat kwamen te liggen. In 2017 volgde er nog een veel grotere hack waarbij de gegevens van maar liefst 57 miljoen klanten en chauffeurs werden gestolen. Uber betaalde vervolgens een flinke som geld om te voorkomen dat de gegevens op straat kwamen te liggen.

Slecht management

Ook de oprichter Travis Kalanick kwam niet altijd even goed in de media. In 2017 stapte hij dan ook op, volgens het bedrijf vanwege een boot ongeluk waar zijn moeder aan overleed. In de praktijk waren er ook veel twijfels over de kwaliteit van zijn leiderschap. Vrouwen werden bijvoorbeeld geïntimideerd binnen het bedrijf en lokale overheden werden misleid met geheime software programma’s.

Denk je dat Uber ondanks al deze controverses en schandalen een succesformule in handen heeft? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Uber aandelen te kopen!

Wel of niet Uber aandelen kopen?

Uber is nog steeds een erg sterk merk: naast het aanbieden van goedkope taxi ritten is Uber ook actief in de bezorging van voedsel & pakketjes. Uber groeit nog steeds en neemt ook op verschillende markten andere bedrijven over. Hierdoor kan Uber nog steeds goed concurreren met andere, vergelijkbare applicaties.

Het is wel aan te raden om de schandalen bij Uber goed in de gaten te houden. Het bedrijf is regelmatig aangeklaagd, onder andere voor seksuele intimidatie en een grootschalig datalek. Wanneer gebruikers massaal besluiten om over te stappen op een andere taxidienst, kan de positie van het bedrijf snel achteruit gaan. Tot nu toe is Uber bovendien nog steeds verliesgevend, waardoor je als investeerder extra goed moet oppassen.

Voordat je belegt in Uber, is het altijd verstandig om je persoonlijke situatie goed door te nemen. Uber is een groeiaandeel, wat betekent dat de aandelenkoers erg volatiel kan zijn. Zeker in economische onzekere tijden kan de koers onder druk komen te staan. Investeren in Uber is dan ook alleen interessant voor beleggers met een hoge risicotolerantie.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *