Canadese aandelen

Canada staat vooral bekend om de wietaandelen. Toch zijn er ook veel andere Canadese bedrijven die mogelijk aantrekkelijk zijn. In dit artikel zie je direct bij welke brokers je het goedkoopste Canadese aandelen kunt kopen.

Waar kan Canadese aandelen kopen & verkopen?

Wanneer je gaat beleggen, is het belangrijk om de kosten in de gaten te houden. Verspil geen geld door je Canadese aandelen bij een dure broker te kopen.

Een eerste optie is actief beleggen in Canadese CFD aandelen. Dit kan je het beste doen bij Plus500. Bij deze partij kan je de mogelijkheden van actief handelen geheel zonder risico uitproberen door middel van een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account aan te maken:

Plus500 aanmelden

Hieronder zie je direct een overzicht van de brokers waar je het voordeligst Canadese aandelen kunt kopen:

Broker
DEGIRO aandelen €2 + CAD 0,01 voor Canada Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Canadese aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen CAD 0,02 met CAD 5 minimum Meer informatie Aanmelden

Let op de prijs van de Canadese dollar

Wanneer je gaat investeren in Canadese bedrijven, is het belangrijk om de koers van de Canadese dollar in de gaten te houden. De aandelen op de Canadese beurs staan immers in deze valuta genoteerd. Je kan vervolgens flink wat geld verliezen wanneer de euro minder waard wordt ten opzichte van de Canadese dollar. Bekijk daarom altijd eerst goed hoe de wisselkoersen van de gebieden zich ten opzichte van elkaar ontwikkelen.

beleggen Canada

Wiet beleggingen

Veel mensen beleggen in Canada omdat ze veel vertrouwen hebben in de wiet business. Dit kan inderdaad goed uitpakken: in het verleden hebben sommige van deze aandelen enorme rendementen neergezet. Toch is het ook belangrijk om te onthouden dat er vaak sprake is van een hype. De koersen kunnen zomaar flink dalen wanneer het niet meer interessant is. Pas daarom op met beleggingen in wiet.

Tip: Bekijk hier de openingstijden van Canadese beurzen.

BlackBerry aandelen kopen

Het Canadese technologiebedrijf BlackBerry werd vooral bekend door de door dit bedrijf gemaakte smartphone. De smartphone is niet meer heel populair, maar het bedrijf bestaat nog steeds. Door te beleggen in BlackBerry aandelen kan je alsnog een…

Lees meer: BlackBerry aandelen kopen

Shopify aandelen kopen

Wil je beleggen in een sterk Canadees bedrijf? Dan kan het kopen van aandelen Shopify interessant zijn. Dit handige platform maakt het voor iedereen mogelijk om een online webshop op te zetten. Hoe is het bedrijf Shopify eigenlijk begonnen en op…

Lees meer: Shopify aandelen kopen