Slack aandelen kopen: een verstandige belegging?

Slack is sinds 20 juni 2019 verhandelbaar op de beurs. Slack geeft bedrijven een handig platform waarmee online gecommuniceerd kan worden. Sinds het bedrijf is opgericht, is deze miljarden dollars waard geworden. Tegenwoordig wordt Slack dan ook gebruikt door het grote deel van de bedrijven in de Forbes lijst. Maar hoe kan je het beste aandelen Slack kopen? En is het een verstandige belegging?

Update: Slack wordt overgenomen door Salesforce. De overname wordt waarschijnlijk afgerond in de zomer van 2021.

Hoe kan je actief beleggen in Slack?

Je kan er ook voor kiezen om actief te handelen in Slack. Door actief te handelen kan je de kleinste koersbewegingen meepakken. Zeker direct na een IPO kan een aandeel gekke sprongen maken. Hier kan je optimaal op inspelen door gebruik te maken van een derivaat zoals de CFD. De beste partij om actief te handelen in Slack is Plus500. Bij Plus500 kan je gebruik maken van een gratis onbeperkte demo:

Hoe kan je Slack aandelen kopen?

Wanneer je fysiek Slack aandelen wilt kopen, maak je daarvoor gebruik van een broker. Een broker is een partij waar je aandelen met een muisklik kunt kopen en verkopen. Het is verstandig om Slack aandelen te kopen wanneer je een sterk vertrouwen hebt in de toekomst van het bedrijf. Veel mensen houden aandelen meerdere jaren vast en het is dan belangrijk dat het bedrijf het ook in de toekomst goed blijft doen.

Bekijk direct waar je het beste Slack aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€2 + CAD 0,001 voor Slack
eToro logo aandelen€0 voor Slack. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
CAD 0,02 per aandeel met CAD 5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe doet het bedrijf het in 2019?

  • 400,6 miljoen dollar omzet
  • 82% groei ten opzichte van 2018
  • Verlies van 140,7 miljoen en 140,1 miljoen in het jaar daarvoor
  • Meer dan 10 miljoen actieve dagelijkse gebruikers
  • Meer dan 1 miljard berichten per week
  • Betaalde gebruiker is 90 minuten actief per werkdag

De diensten van Slack

Slack is gratis beschikbaar voor bedrijven. Wanneer je echter meer functionaliteit wilt, zal je een lidmaatschap moeten afnemen. Slack maakt het mogelijk om verschillende communicatiekanalen professioneel te integreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onbeperkte chathistorie, statistieken en de integratie met andere diensten.

Het bedrijf heeft indrukwekkende statistieken. Zo wordt Slack momenteel gebruikt door 600.000 organisaties met meer dan drie werknemers. Hiervan maken 500.000 gebruik van het gratis plan en betalen 95.000 gebruikers. Het aantal betalende gebruikers is toegenomen met 49% en van het aantal betalende gebruikers staan er meer dan 65 in de Fortune 100. De grotere klanten betalen bedragen die groter zijn dan $100.000 per jaar.

De diensten van Slack zijn dan ook erg aantrekkelijk voor grote bedrijven. Het is vaak goedkoper om de communicatie software uit te besteden aan een andere partij. Het kost immers veel resources om alle interne communicatie netwerken te managen. Dit maakt Slack een erg aantrekkelijk bedrijf waarbij de winsten wel eens kunnen samenhangen met de technologische en economische groei bij andere bedrijven.

Geen IPO maar een DPO

De beursgang van Slack verloopt anders dan een traditionele IPO. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een directe publieke offering. Er zijn dan geen investeringsbanken die het gehele proces begeleiden en meehelpen met het opstuwen van de prijs. Daarentegen bespaart het bedrijf wel veel kosten door de beursgang zelf in handen te nemen.

Is beleggen in Slack aantrekkelijk?

Het business model van Slack is zeker interessant. IT zal een steeds sterkere rol toebedeeld krijgen binnen bedrijven.  Het kan dan ook aantrekkelijk zijn om aandelen Slack te kopen. Wel is het belangrijk dat het verlies uiteindelijk wordt omgezet naar een winst.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *