Dividend shell: hoeveel keert Shell uit?

Royal Dutch Shell of Shell is een popular aandeel. Dit komt voornamelijk doordat het aandeel al sinds de tweede Wereldoorlog stabiel een vast dividend uitkeert. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het dividend van Shell!

Hoeveel dividend heeft Shell uitgekeerd

 • 2009: $1,68
 • 2010: $1,68
 • 2011: $1,68
 • 2012: $1,72
 • 2013: $1,80
 • 2014: $1,88
 • 2015: $1,88
 • 2016: $1,88
 • 2017: $1,88
 • 2018: $1,88
 • 2019: verwacht $1,88

Hoe vaak keert Shell dividend uit?

Shell keert elk kwartaal dividend uit. Dit betekent dat je vier keer in een jaar dividend ontvangt. De uitbetalingen zijn tot nu toe erg stabiel. In 2019 is het dividend nu twee keer vastgesteld op $0,47.

De volgende Ex-dividend data voor dit jaar zijn 15 augustus en 14 november.

Wanneer krijg je het dividend

Je hebt alleen recht op het dividend van Shell wanneer je het aandeel bezit op de Ex-dividend datum. Dit is het moment waarop vastgesteld of je aandelen Shell bezit. Op het moment dat dit vastgesteld wordt, daalt de koers met het bedrag van de dividenduitkering. Doordat het gewicht van Shell in de AEX zwaar is, daalt deze ook op de ex-dividend datum van Shell.

Je krijgt het dividend niet direct op je rekening bijgeschreven. De uitbetaling vindt later plaats.

Tip: meer weten over dividend? Lees het artikel wat is dividend?

Wat doet Shell voornamelijk?

Bijna iedereen heeft wel een grof idee van wat Shell doet. Het bedrijf is vooral actief met aardolie. Wanneer je naar de omzet kijkt komt hier dan ook het meeste geld vandaan. Het bedrijf is echter ook actief binnen de petrochemische industrie en verkoopt aardgas en elektriciteit. Shell is één van de grootste oliemaatschappijen van de wereld.

Wil je weten hoe je aandelen Shell kunt kopen en verkopen? In het artikel beleggen in Shell lees je hoe je dit het beste kunt doen. Ook bekijken we in dit artikel of het verstandig is om in Shell te investeren.

Stabiliteit = veiligheid?

Veel mensen gaan er (onterecht) vanuit dat de stabiele dividenduitkering van Shell dit ook een goede investering maakt. Bedenk dat je ook geld kunt verdienen met koersstijgingen. Het is daarom alleen verstandig om in te stappen wanneer het aandeel goed geprijsd is. Wanneer dit niet het geval is, kan je wellicht met andere aandelen een beter resultaat behalen.

Wil je ook aandelen Shell kopen? Bekijk hier direct waar je dit het beste kunt doen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *