Geld verdienen op de beurs

Er zijn drie manieren waarop mensen veel geld verdienen en rijk worden: door een onderneming op te zetten, door te investeren in onroerend goed en door aandelen te verhandelen op de beurs. In dit artikel bekijken we hoe je geld kunt verdienen op de beurs door het kopen van ondergewaardeerde aandelen en door het verkopen van overgewaardeerde aandelen.

Hoe kan je geld verdienen op de beurs?

Je kunt op de korte termijn geld verdienen door actief aandelen te verhandelen. Je speculeert dan op koersstijgingen en koersdalingen. Wanneer je meer geduld hebt, kan je op de beurs ook aandelen kopen voor de lange termijn. Laten we kijken hoe beide methoden in hun werking gaan.

Actief handelen op de beurs

We bespreken eerst de methode die je kunt gebruiken om op de korte termijn een goed inkomen te generen. Dit is het snel verhandelen van aandelen wat mogelijk is door gebruik te maken van een online broker. Bij het snel verhandelen van aandelen koop of verkoop je aandelen om ze enkele dagen later alweer van de hand te doen.

Hierdoor kan je op de korte termijn een behoorlijk bedrag verdienen door te profiteren van koerswijzigingen. Wanneer je long (kopen) gaat verdien je geld wanneer de koers stijgt en door short (verkopen) te gaan verdien je geld zodra de koers daalt. Door goed in te spelen op de markt kan je profiteren van de koersschommelingen en goed geld verdienen.

Wil je actief handelen in aandelen geheel zonder risico proberen? Open dan een gratis demo bij een broker en ontdek of je winst kunt behalen met het kopen en verkopen van aandelen. En onthoud: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee!

Handelen voor de lange termijn

Het is ook mogelijk om aandelen te kopen voor de lange termijn. Wanneer je aandelen fysiek koopt kan je alleen profiteren van een stijgende koers. Het daadwerkelijk kopen en vasthouden van aandelen is dan ook iets wat mensen doen om in een periode van meerdere jaren een mooie winst te behalen.

Een voordeel van deze manier van investeren is het feit dat je ook dividend ontvangt op je aandelen. Dividend is een vorm van winstdeling. Het bestuur van het bedrijf waarin je investeert, bepaald op hoeveel dividend je recht hebt. Het bedrag dat je ontvangt is vaak afhankelijk van de economische situatie en de bedrijfsresultaten.

Wanneer je op de lange termijn gaat handelen op de beurs, zijn de transactiekosten erg belangrijk. Transactiekosten kunnen het rendement namelijk flink drukken. Het is daarom aan te raden om de verschillende brokers goed te vergelijken. In het artikel aandelen kopen kan je dit eenvoudig doen:

Hoe werkt de beurs?

Voordat je begint aan beurshandel, is het handig dat je begrijpt hoe de beurs precies werkt. Vroeger was de beurs nog een locatie waar mensen door elkaar heen schreeuwden om de beste aandelendeals te sluiten. Tegenwoordig zijn alle beurzen gelukkig online. Je hoeft dan ook niet meer te schreeuwen om de beste prijs te krijgen. Via het internet worden de beurskoersen razendsnel geüpdatet waardoor je de aandelen altijd tegen de juiste prijs kunt aanschaffen.

De prijs van een aandeel komt tot stand door computerberekeningen. Slimme computers houden bij hoeveel mensen een aandeel willen kopen en verkopen op een bepaald moment. Wanneer de vraag naar aandelen stijgt, dan neemt de prijs automatisch toe. Wanneer het aantal kopers vervolgens afneemt, daalt de prijs weer wat. Wanneer je gaat handelen op de beurs, moet je dus rekening houden met de wisselwerking tussen vraag en aanbod.

Je verkrijgt toegang tot de beurs door een account te openen bij een broker. Een broker is een partij die namens jou bepaalde aandelen kan kopen en verkopen.

handelen beurs

Wat is de beste strategie voor handel op de beurs?

Wanneer je echt serieus geld wilt verdienen op de beurs kan je het best beide methoden combineren. Op de korte- tot middellange termijn kan je geld verdienen door snel te handelen op de beurs. Met het inkomen dat je genereert door snel te handelen op de beurs kan je de rekening betalen, op vakantie gaan en leuke kleren kopen.

Wanneer je het geld dat overblijft, investeert in waardevolle, sterke aandelen genereer je een tweede passieve inkomstenstroom. Door de aandelen vast te zetten kan je een vaste stroom van dividend creëren. Er zijn dus meerdere manieren waarop je geld kunt verdienen op de beurs!

Geld maak geld

De beurs is de afgelopen jaren in een aardige opmars. Dit komt vooral door de lage rente. Hierdoor is het voor spaarders niet aantrekkelijk om hun geld op een bankrekening aan te houden. Steeds meer mensen weten daardoor de weg naar de beurs te vinden. Dit alles zorgt ervoor dat de aandelenbeurs veel ruimte heeft om te stijgen.

Geld investeren in de beurs is dan ook verstandig. Wanneer je het geld op je spaarrekening laat staan, neemt je vermogen namelijk langzaam af. Wel is het belangrijk om op een slimme manier te beleggen. Zorg dat je een buffer hebt voor onverwachte uitgaven. Op die manier vergroot je de kans dat je geld verdient op de beurs.

6 tips voor betere resultaten op de beurs

Wil je betere resultaten behalen met je beurshandel? Met deze X tips weet je direct waar je moet zijn om meer geld te verdienen met je beleggingsactiviteiten.

Tip 1: open een account bij een broker

Hoe ga je ooit leren beleggen, zonder een account te openen bij een broker? Het antwoord is simpel.. niet! Het is dan ook zeker aan te raden om een account te openen bij een goede broker. Op die manier heb je direct toegang tot de beurs en kan je ontdekken wat voor je werkt. Gebruik de onderstaande knop om direct de beste brokers te vergelijken:

Tip 2: lees boeken

Er bestaan aardig wat goede boeken over beleggen op de beurs. Je kan veel leren van andere beleggers en het is dan ook zeker aan te raden om je te verdiepen in de strategieën van andere slimme handelaren en investeerders. Leuke boeken zijn bijvoorbeeld Market Wizards en The Intelligent Investor.

Tip 3: lees artikelen

Ook op het internet kan je veel interessante artikelen vinden over beurshandel. Op beleggen.info vind je bijvoorbeeld diverse informatieve artikelen die je kunnen helpen bij het behalen van betere resultaten op de beurs. Onze beleggen tutorial kan een goed uitgangpunt zijn om betere resultaten neer te zetten:

Tip 4: volg succesvolle investeerders

Zelf volg ik ook verschillende succesvolle beleggers. Analyseer hun gedrag en bekijk het hoe en waarom achter hun succes. Door te kijken waarin de grote giganten beleggen, kan je al snel betere resultaten neerzetten. Zelf ben ik een groot fan van Warren Buffett. Wil je weten wat zijn geheimen zijn? Lees dan het artikel over deze beleggingsheld:

Tip 5: volg de beurzen

Soms praat ik met mensen die zeggen dat ze een succesvolle belegger willen worden. Vervolgens vraag ik ze hoeveel tijd ze besteden aan het in de gaten houden van de aandelenkoersen. Wanneer ze vervolgens nul uur zeggen moet ik lachen. Hoe ga je een gevoel ontwikkelen met de beurzen, wanneer je ze niet eens in de gaten houdt? Zelfs een simpele website als Nu.nl kan je al op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Tip 6: koop je eerste aandeel

Er zijn zat ‘beleggers’ die vastgeroest zitten in de droomfase. Ze filosoferen over hoe mooi en slim het zou zijn om geld te verdienen op de beurs. Tien jaar later is de beurs flink gestegen en hebben ze nog steeds geen actie genomen. Het kopen van je eerste aandeel kan dan ook een goede, activerende stap zijn.

Geld verdienen op de beurs vergt inzicht

Veel mensen verliezen geld met beleggen. Je hebt dan ook voldoende inzicht nodig om goede resultaten te behalen op de beurs. Je strategie hangt ook af van het feit op je de focus legt op de korte of lange termijn.

Korte termijn

Houd er rekening mee dat geld verdienen op de beurs het nodige inzicht vergt. Op de korte termijn geld verdienen werkt bijvoorbeeld anders dan op de lange termijn geld verdienen. Op de korte termijn heb je alleen maar volatiliteit nodig (beweging op de beurs), aangezien je zowel bij stijgende als bij dalende markten geld kunt verdienen.

Wil je weten hoe je geld verdient op de beurs door in te spelen op trends op de korte termijn? In de daytrader worden gids lees je alles wat je moet weten om een succesvolle daghandelaar te worden. Wanneer je geld wilt verdienen op de beurs is het belangrijk om goede analyses uit te voeren. In het artikel over technische analyse leer je hoe dit in zijn werking gaat.

Mensen die actief handelen voeren vaak technische analyses uit. Met technische analyses probeer je patronen in een grafiek te herkennen. Hier kan je vervolgens slim op inspelen. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan ons artikel over technische analyse:

Lange termijn

Wanneer je met een langetermijnvisie gaat handelen op de beurs, zal je op een andere manier je beslissingen moeten nemen. Je koopt dan aandelen voor de lange termijn, het huwelijk moet dus kloppen. Controleer de winstgevendheid, onderzoek de sector en maak voorspellingen voor de toekomst om te bepalen of het aandeel zijn prijs waard is.

Hoe langer de beleggingshorizon, hoe belangrijker de fundamentele cijfers achter het bedrijf zijn. Het bestuderen van de cijfers van een bedrijf noemen we ook wel fundamentele analyse.

Beheers je emoties

Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, is het nodig om je emoties te beheersen. Het verschil tussen een professionele en een beginnende beurshandel gaat amper om vaardigheden. Nee, het grootste verschil is doorgaans de beheersing van de emoties. Wanneer je succesvol wilt worden op de beurs, zul je  de belangrijkste emoties zoveel mogelijk onder controle moeten houden. Wil je meer weten over de rol van emoties op beleggingen? Lees dan ons artikel over emoties en beleggen:

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

3 reacties


  • Ger Tiebosch

    Wil vandaag asml aandelen kopen….kan dat via de bank of kan dat rechtstreeks en hoe doe ik dat dan. Nooit eerder heb ik aandelen gekocht….maar de rente op mijn spaarrekening is te verwaarlozen….vandaar…..verwacht dat asnl morgen dus woensdag de boeken open doet en gunstig is voor een directe koersstijging.

    Beantwoorden

  • A.A.

    Dag Alex en L.S., DANK voor je duidelijke uitleg en info over beleggen op de beurs. Welke bank lijkt je het meest betrouwbaar? Ik investeerde 2,5 jaren geleden 20.000€ op de beurs via de Rabobank waar ik al bijna 30 jaar lang een zicht en spaarrekening heb.Ik constateerde dat de kosten van het beleggen relatief hoog waren. Vandaar mijn vraag.Bij voorbaat dank voor je reactie.Mvg, Alex A. 

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *