Geld verdienen op de beurs

Er zijn drie manieren waarop mensen veel geld verdienen en rijk worden: door een onderneming op te zetten, door te investeren in onroerend goed en door aandelen te verhandelen op de beurs. In dit artikel bekijken we hoe je geld kunt verdienen op de beurs door het kopen van ondergewaardeerde aandelen en door het verkopen van overgewaardeerde aandelen.

Geld verdienen met aandelen

Er zijn eigenlijk twee manieren om geld te verdienen op de beurs. We bespreken eerst de methode die je kunt gebruiken om op de korte termijn een goed inkomen te generen. Dit is het snel verhandelen van aandelen wat mogelijk is door gebruik te maken van een online broker. Bij het snel verhandelen van aandelen koop of verkoop je aandelen om ze enkele dagen later alweer van de hand te doen.

Hierdoor kan je op de korte termijn een behoorlijk bedrag verdienen door te profiteren van koerswijzigingen. Wanneer je long (kopen) gaat verdien je geld wanneer de koers stijgt en door short (verkopen) te gaan verdien je geld zodra de koers daalt. Door goed in te spelen op de markt kan je profiteren van de koersschommelingen en goed geld verdienen.

Wil je het handelen in aandelen zelf uitproberen? Open dan een gratis demo account bij een broker en kijk of je winst kunt behandelen met het kopen en verkopen van aandelen!

Vergelijk brokers

Handelen voor de lange termijn

beursHet is ook mogelijk om aandelen te kopen voor de lange termijn. Wanneer je aandelen fysiek koopt kan je alleen geld verdienen wanneer de koers stijgt, je kan niet short gaan. Het daadwerkelijk kopen en vasthouden van aandelen is dan ook iets wat mensen doen om in een periode van meerdere jaren een bepaalde winst te behalen.

Een voordeel van deze manier van investeren is het feit dat je ook dividend ontvangt op je aandelen. Dividend is een vorm van winstdeling waarbij het bestuur van het betreffende bedrijf bepaald op hoeveel dividend je recht hebt. Het bedrag dat je ontvangt is vaak afhankelijk van de economische situatie en de bedrijfsresultaten.

Wanneer je op de lange termijn gaat handelen op de beurs, zijn de transactiekosten erg belangrijk. Transactiekosten kunnen het rendement immers flink drukken. Het is daarom aan te raden om de verschillende brokers goed te vergelijken. In het artikel aandelen kopen kan je dit eenvoudig doen:

Vergelijk aandeel kosten

De beste strategie voor handel op de beurs

Wanneer je echt serieus geld wilt verdienen op de beurs kan je het best beide strategieën combineren. Op de korte- tot middellange termijn kan je geld verdienen door snel te handelen op de beurs. Met het inkomen dat je genereert door snel te handelen op de beurs kan je de rekening betalen, op vakantie gaan en leuke kleren kopen.

Wanneer je het geld dat overblijft, investeert in waardevolle, sterke aandelen genereer je een tweede passieve inkomstenstroom. Door de aandelen vast te zetten kan je een vaste stroom van dividend creëren. Er zijn dus meerdere manieren waarop je geld kunt verdienen op de beurs!

Geld verdienen op de beurs vergt inzicht

Korte termijn

Houd er rekening mee dat geld verdienen op de beurs het nodige inzicht vergt. Op de korte termijn geld verdienen werkt bijvoorbeeld anders dan op de lange termijn geld verdienen. Op de korte termijn heb je alleen maar volatiliteit nodig (beweging op de beurs), aangezien je zowel bij stijgende als bij dalende markten geld kunt verdienen.

Wil je weten hoe je geld verdient op de beurs door korte termijn trends te verzamelen? In de daytrader worden gids lees je alles wat je moet weten om een succesvolle daghandelaar te worden. Wanneer je geld wilt verdienen op de beurs is het belangrijk om goede analyses uit te voeren. In het artikel over technische analyse leer je hoe dit in zijn werking gaat.

Lange termijn

Zodra je echter een aandelenportefeuille gaat opbouwen gericht op de lange termijn zal je andere criteria moeten toepassen. Je koopt immers aandelen voor de lange termijn, het huwelijk moet dus kloppen. Controleer de winstgevendheid, onderzoek de sector en maak voorspellingen voor de toekomst om te bepalen of het aandeel zijn prijs waard is.

Hoe langer de beleggingshorizon, hoe belangrijker de fundamentele cijfers achter het bedrijf zijn. Het bestuderen van de cijfers van een bedrijf noemen we ook wel fundamentele analyse.

Beheers je emoties

Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, is het essentieel om je emoties te beheersen. Het verschil tussen een professionele en een beginnende beurshandel gaat amper om vaardigheden. Nee, het grootste verschil is doorgaans de beheersing van de emoties. Wanneer je succesvol wilt worden op de beurs, zal je de belangrijkste emoties zoveel mogelijk onder controle moeten brengen. In het artikel over de invloed van emoties op beleggen lees je hier alles over.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!