fbpx

Beleggen in Google aandelen

Je bent waarschijnlijk op deze website terecht gekomen via Google. Googlen is een begrip geworden; je kan het woord tegenwoordig zelfs in ieder woordenboek vinden. De immense populariteit van het bedrijf Google kan het interessant maken om te beleggen in Google aandelen door de aandelen Google te kopen; maar hoe doe je dit eigenlijk?

Google aandelen kopen in 3 stappen

Waarom beleggen in Google?

Iedereen kent Google wel van de zoekmachine; maar wist je dat Google meer dan een zoekmachine alleen is? Sinds de oprichting van Google door Larry Page en Sergey Brin op 4 September in 1998 is er veel gebeurd. Het mooie van het bedrijfje is dat deze ooit geopend is in een kleine garage; tegenwoordig is het een niet weg te denken speler op de internetmarkt.

In Nederland is Google met bijna negentig procent de ruime marktleider op de zoekmachinemarkt; dit alles kan het een aantrekkelijke belegging maken waarbij het zeker de moeite kan zijn om de aandelen op het juiste moment op te kopen.

Google aandelen kopen

Hoe weet je wanneer je de aandelen moet kopen?

Nu is het natuurlijk de vraag hoe je weet wanneer je de aandelen moet kopen; hiervoor is het belangrijk om gebruik te maken van goede timing. Voordat je een belegging opent is het namelijk belangrijk dat je hier een goede aanleiding voor hebt; een aanleiding kan zowel fundamenteel als technisch zijn.

Bij een fundamentele aanleiding koop je Google aandelen omdat je in de cijfers of nieuwsberichten iets ziet waarvan je denkt dat dit de waarde van het bedrijf zal laten toenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hogere verwachte winstcijfers of wellicht een succesvolle overname van een ander bedrijf door Google.

Een andere steeds populairdere manier om te beleggen is het beleggen door middel van technische analyse. In dit geval ga je binnen de grafiek van het aandeel Google op zoek naar bepaalde patronen; denk hierbij aan bepaalde niveaus die de koers steeds aanraakt waarna deze weer afketst. Je kunt hier meer over lezen in onze tutorial over beleggen >>

Hoe verdient Google zijn geld?

Voordat je echter je eerste belegging in Google plaatst, is het verstandig om te lezen hoe Google zijn geld verdient; het is immers de winst die Google weet te maken die ervoor zorgt dat aandelen Google in de toekomst kunnen stijgen. Google heeft een groot arsenaal aan internetservices; denk hierbij onder andere aan YouTube, Gmail en Google +.

Al met al haalt Google vooral veel inkomsten binnen met het vertonen van advertenties. Deze advertenties zijn onder andere te zien binnen de zoekmachine; de gesponsorde links zijn links waarvoor adverteerders betalen. Wanneer een bezoeker erop klikt ontvangt Google daar een bedrag voor van de adverteerders.

Google advertentie

Het slimme trucje hierachter is dat Google gebruik maakt van een dienst onder de noemer Google AdWords: binnen deze dienst kunnen adverteerders tegen elkaar opbieden voor bepaalde zoektermen. Financiële termen die bijvoorbeeld over het lenen van geld gaan zijn soms meer dan €10,00 per klik waard.

Ondertussen wordt er nog meer waarde gecreëerd binnen Google door ook nog de dienst Google AdSense aan te bieden. Dit is een dienst waarmee webmasters advertenties kunnen invoegen op hun website. Google onderzoekt vervolgens de termen die voorkomen op de site en vertoont relevante advertenties; zowel Google als de webmaster ontvangen vervolgens een deel van de winst die ontstaat doordat bezoekers op de advertenties klikken.

Deze advertenties hebben ervoor gezorgd dat Google aandelen een hoge koers hebben; en gezien de snelle groei van het internet is de kans op verdere koerswinsten zeker niet uitgesloten!

Winst maximaliseren in Google aandelen

Uiteindelijk wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen met je belegging in Google; dit doe je door verstandig om te gaan met je beleggingen. Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat de koers schommelt; negatieve nieuwsberichten rondom bijvoorbeeld privacy rechtszaken doen de prijs tijdelijk dalen.

Het is echter via een slim trucje mogelijk om ook bij dalende koersen geld te verdienen met de Google aandelen. Dit doe je door short te gaan op het aandeel; je verdient dan geld bij iedere euro die de koers daalt.

Ook is het wijs om bij het kopen van Google aandelen gebruik te maken van orders. Je kunt binnen de software van Plus500 eenvoudig instellen bij welke waarde je aandelen Google koopt of verkoopt. Bovendien is het ook mogelijk om je winst of verlies bij een belegging in Google op een bepaalde waarde in te stellen; op die manier kan je gewoon weg bij je computer!

Meer tips over beleggen? Lees ons gratis eBook >>
Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!