fbpx

Beleggen in aandelen

beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan altijd! Veel mensen zijn een beetje huiverig geworden wanneer het op aandelen aankomt; na de crisis in 2008 daalde de koersen immers extreem. Dit was voor de millenniumwisseling wel anders! Wie met een starterkapitaal van €1000,00 begon te beleggen in 1980 zou nu zijn geld eenvoudig hebben kunnen vertienvoudigen!

Het aantal mensen dat interesse heeft in beleggen in aandelen is de laatste tijd fors toegenomen. Na de verschillende crisissen is er weer veel ruimte voor groei. Bovendien is beleggen in aandelen aantrekkelijker dan ooit door de introductie van verschillende online brokers. Met online brokers kan je immers snel profiteren van koersdalingen en koersstijgingen.

Direct aan de slag?

Beleggen in aandelen op de korte termijn

De beste manier om te beleggen in aandelen is tegenwoordig het kopen en verkopen van aandelen op de korte termijn. De beurs is vrij onstabiel, en de koersen dalen en stijgen met regelmaat. Door te beleggen via een moderne broker kan je profiteren van de korte ritjes naar beneden en naar boven waardoor je een veel beter resultaat kunt behalen.

Bij beleggingen in aandelen kan je gebruik maken van een hefboom: hierdoor kan je met een kleine inleg veel meer winst behalen. Eigenlijk werkt de hefboom als een soort multiplier: met één euro kan je dan bijvoorbeeld voor tien euro aan aandelen kopen. Elke euro stijging zorgt vervolgens ook voor tien keer zoveel winst. Beleggen in aandelen kan je gratis uitproberen door middel van een demo met €20.000 aan nep geld!  

Aandelen op de lange termijn

Wanneer je vooral op de lange termijn belegt moet je op de korte termijn niet een hoog rendement verwachten. Er zijn nog steeds aandelen die flink stijgen, maar over de gehele linie komt het ook regelmatig voor dat aandelen dalen. Het kan dan ook verstandig zijn om iedere maand voor een vast bedrag aan aandelen te kopen; op die manier beperk je de effecten van deze cyclic. Wie nu zijn kans grijpt is wellicht de miljonair van de toekomst.

Dankzij de introductie van CFD brokers in Nederland is het ook voor consumenten mogelijk om in grote mate te profiteren van stijgende en dalende koersen. Bij CFD brokers is het namelijk ook mogelijk om short te gaan waardoor je geld verdient wanneer de koers daalt. Vooral voor daytraders, mensen die iedere dag actief beleggen, kan deze volatiliteit de mogelijkheden tot het behalen van een hoog rendement mogelijk maken.

Categorie beleggen in aandelen: meer lezen

In de categorie beleggen in aandelen bespreken we alles wat komt kijken bij het beleggen in aandelen. Denk hierbij onder andere aan het selecteren van je aandelen, het bespreken van specifieke aandelen en het bespreken van de verschillende beschikbare beleggingsmethoden. 

Na de verschillende crisissen is er weer veel ruimte voor groei. Bovendien is beleggen in aandelen aantrekkelijker dan ooit door de introductie van verschillende online brokers. Met online brokers kan je immers snel profiteren van koersdalingen en koersstijgingen. 

Wat zijn aandelen?

Aandelen zijn eigendomsbewijzen in een bepaalde onderneming. Door aandelen te kopen, word je dus mede-eigenaar van het bedrijf. Aandelen kan je verhandelen op de beurs. Maar hoe verandert de prijs nu eigenlijk? Hoe kan je zelf beleggen in aandelen?…

Lees meer: Wat zijn aandelen?

Beleggen in RyanAir

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig op vakantie. Niet alleen omdat vliegen tegenwoordig de norm is, maar ook omdat vliegen steeds goedkoper wordt. Boek je jouw vliegtickets bij RyanAir, dan hoef je met een beetje geluk maar een paar tientjes…

Lees meer: Beleggen in RyanAir

Beleggen in Amazon

Je hebt besloten dat je een deel van jouw vermogen in aandelen wil investeren. Nu moet je alleen nog bepalen welke aandelen je dan precies wil kopen. Eén van de vele organisaties die aandelen aanbiedt, ook in Nederland, is het Amerikaanse bedrijf…

Lees meer: Beleggen in Amazon

Winst per aandeel

Voor je in een bedrijf investeert, is het verstandig je goed in de organisatie te verdiepen. Hierbij kijk je niet alleen naar de nettowinst van het bedrijf in kwestie, maar ook naar de winst per aandeel. Wat de winst per aandeel precies inhoudt,…

Lees meer: Winst per aandeel

Beleggen in techaandelen

Er zijn vele verschillende aandelen waar je in kunt investeren. Wil je geld steken in het aandeel van een op en top innovatief bedrijf? Dan kan het interessant zijn techaandelen te kopen. Dit zijn aandelen van een bedrijf in de technologische…

Lees meer: Beleggen in techaandelen