Hoe kan je beleggen in Spaanse aandelen?

De Spaanse zon is natuurlijk heerlijk, maar een goede investering in Spanje met een goed rendement kan dat natuurlijk ook zijn. Maar wat is nu eigenlijk de beste manier om in Spanje te beleggen? In dit artikel lees je direct hoe je Spaanse aandelen kunt kopen.

Hoe kan je beleggen in Spaanse aandelen?

Er zijn verschillende manieren waarop je Spaanse aandelen kunt kopen. Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in Spaanse aandelen of je kan ze voor de lange termijn kopen en vasthouden.

Waar kan je actief handelen in Spaanse aandelen?

Actieve handel werkt het beste door middel van CFD’s. Door gebruik te maken van CFD’s kan je snel reageren op de laatste nieuwsberichten. Een goede partij om actief te handelen in Spaanse aandelen is Plus500. Wil je beleggen bij Plus500 zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount aan te maken (CFD service, 76,4% verliest geld):

Plus500 aanmelden

beleggen Spanje

Hoe kan je Spaanse aandelen kopen?

Het kan ook interessant zijn om Spaanse aandelen fysiek op te kopen. Dit is perfect voor de investeerder die graag mede-eigenaar wordt van een bedrijf. Maar ook voor lange termijn investeringen is het belangrijk om zoveel mogelijk kosten te besparen. Een goede broker waar je voordelig Spaanse aandelen kunt kopen is eToro. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Hieronder zie je bij welke partijen je Spaanse aandelen tegen de laagste tarieven kunt kopen:

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Spanje Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Spaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,10% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Hoe kan je investeren in Spanje?

Een goede manier waarop je direct kunt investeren in de Spaanse economie, is door een ETF te kopen op de Ibex 35 beursindex. Deze index wordt ook wel de referentie-index van Spanje genoemd en bevat de 35 grootste bedrijven naar marktkapitalisatie.

Wanneer je in Spaanse bedrijven gaat investeren door aandelen te kopen, dan is het belangrijk om de economische situatie in het land goed te onderzoeken. Spanje heeft een flinke schuldenlast en deed het economisch niet altijd even goed. Wanneer een economie niet goed functioneert, dan kunnen de bedrijven in het land hieronder leiden.

Vergeet daarnaast niet om ook goed het bedrijf goed te onderzoeken. Op deze website kan je direct meer vinden over de beste Spaanse aandelen die je kunt kopen.

Tip: klik hier om te bekijken wat de openingstijden zijn van de Spaanse beurs.

CaixaBank aandelen kopen

De CaixaBank is een Spaans bedrijf in financiële diensten met het hoofdkantoor in Barcelona.De bank houdt zich bezig met Bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Op deze pagina lees je hoe je in de CaixaBank kunt beleggen in CaixaBank aandelen…

Lees meer: CaixaBank aandelen kopen