Accenture aandelen kopen

Accenture is een internationaal bedrijf dat IT-diensten en consulting aanbiedt. Doordat IT een steeds belangrijkere rol krijgt in de wereld, kan een investering in Accenture aandelen goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt beleggen in Accenture aandelen

Hoe kan je actief beleggen in Accenture aandelen?

De koers van een bedrijf als Accenture kan sterk schommelen onder de invloed van onverwachte ontwikkelingen. Door actief te speculeren op koersstijgingen en koersdalingen kan je optimaal profiteren van deze marktbewegingen. Bij Plus500 kan je het verhandelen van CFD aandelen Accenture geheel gratis proberen met een demo. Gebruik de knop om direct een account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Accenture aandelen kopen?

Dat de IT servicesector goed presteert mag duidelijk zijn: zelfs de coronacrisis kreeg het bedrijf Accenture er niet onder. Dit komt doordat bedrijven zelfs wanneer het economisch minder gaat, nog steeds al hun IT-diensten nodig hebben. Bij eToro kan je geheel zonder commissies Accenture aandelen kopen & verkopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Accenture?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Accenture zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Accenture aandelen kunt kopen & verkopen:

Over het bedrijf Accenture

Het bedrijf Accenture is een internationaal bekend organisatieadviesbureau dat diensten aanbiedt op het gebied van technologie, management en outsourcing. Die diensten worden aangeboden in verschillende bedrijfstakken in de industrie. Het  internationale hoofdkantoor van dit bedrijf, dat actief is in 52 landen, is gevestigd in Dublin, Ierland.

Geschiedenis van het bedrijf

Het in 1989 opgerichte bedrijf Accenture begon in 1953 als de consultancytak van een bedrijf met de naam Arthur Andersen. Toen de consultancy afdeling zich in 1989 afscheidde van het bedrijf Arthur Andersen was de naam van het nieuwe bedrijf Andersen Consulting.

Er ontstond in de jaren 90 een conflict over het feit dat Andersen Consulting, de meest winstgevende van de twee bedrijven, ieder jaar 15% van zijn winst moest betalen aan het bedrijf Arthur Andersen. Dit was bij de splitsing in 1989 afgesproken. In augustus 2000 verbrak Andersen Consulting alle contractuele banden met het bedrijf Arthur Andersen waardoor de naam van het bedrijf moest worden gewijzigd naar Accenture. Die naam was gebaseerd op “Accent on the future”. Met die naam wil het bedrijf uitstralen dat het graag een internationale voortrekker wil zijn in de consultancy.

Accenture gaat naar de beurs

De beursgang van Accenture was op 19 juli 2001. Toen bracht Accenture op de New York Stock Exchange aandelen uit in primaire emissie. De openingskoers van de aandelen was 14,50 dollar. De aandelen stonden bij sluiting van de beurs op 15,17 dollar. Accenture haalde op de dag van de beursintroductie 1,7 miljard dollar op.

Reorganisatie bij Accenture

Het advies- en technologiebedrijf Accenture heeft wereldwijd circa 500.00 medewerkers in dienst. Daarmee is het bedrijf een van de grootste zakelijke dienstverleners in de wereld.

Als reactie op de wereldwijde Covid-19 crisis lanceerde Accenture in augustus 2020 een groot kostenbesparingsprogramma. Het gevolg van een grootscheepse reorganisatie is dat in 2020 circa 25.000 medewerkers hun baan verliezen. De grootscheepse reorganisatie is onvermijdelijk, want een aanzienlijk deel van de opdrachten van deze zakelijke dienstverlener is uitgesteld of afgezegd.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!