Cloudfare aandelen kopen

Cloudservices worden steeds meer gebruikt. Door de globalisering die je dat mensen steeds meer internationale websites bezoeken. Een bedrijf als Cloudfare kan hier mooi op inspringen wat het een potentieel interessante investering maakt. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste in Cloudfare aandelen beleggen en wat is de laatste aandelenkoers? Je leest er alles over op deze pagina.

Hoe kan je actief beleggen in Cloudfare?

Het aandeel Cloudfare is de afgelopen jaren vooral gestegen, wat te verklaren is aan de toegenomen interesse in cloudservices. Toch beweegt ook de koers van het aandeel Cloudfare niet alleen in een stijgende lijn. Actieve beleggers kunnen dan ook beter inspelen op de constant wisselende situatie. Deze manier van beleggen vergt echter wel meer vaardigheden en concentratie dan het simpelweg kopen van Cloudfare aandelen.

Een goed bedrijf waar je actief kunt handelen in het koersverloop van CFD Cloudfare aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel speculeren op stijgende als op dalende aandeelkoersen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Cloudfare aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Cloudfare? Het is belangrijk om de concurrentie in ieder geval goed in de gaten te houden. Bedrijven als Amazon en Microsoft leveren vergelijkbare diensten en die kunnen zomaar bezoekers van het bedrijf afsnoepen.

Wanneer je na het aandeel geanalyseerd te hebben deze wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een goedkope broker. Het is zonde om geld te verspillen aan transactiekosten en daarom raad ik de broker eToro aan. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies wanneer je aandelen koopt. Met de knop kan je direct een account openen bij eToro:

Plus500 aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Cloudfare?

Ben je benieuwd hoe de CFD-aandelenkoers van Cloudfare zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je de CFD-aandelen kunt kopen en verkopen.

Over het bedrijf Cloudfare

Het Amerikaanse bedrijf Cloudflare levert diensten die websites sneller en veiliger maken. Voorbeelden van de door DNS geleverde diensten zijn Domain Name System (DNS) en een Content Delivery Network (CDN). Inmiddels wordt Cloudflare gebruikt door ruim 26 miljoen websites. Er worden iedere dag ruim 1 miljard IP-adressen afgehandeld. Cloudfare is dus erg populair.

Cloudfare aandelen kopen

De geschiedenis Cloudflare

Cloudflare werd in 2009 opgericht door het trio Lee Holloway, Matthew Prince en Michelle Zatlyn. Hun missie is om een beter internet te maken. Om dat doel te bereiken worden meerdere diensten ingezet die gratis of tegen betaling worden afgenomen. Het trio doet het goed: in 2019 had het bedrijf een omzet van 287 miljoen dollar.

De door Cloudflare bedachte oplossing

Stel je bezoekt een website, wat kan er dan misgaan? Als je een website bezoekt dan doet de website een verzoek bij de server om content op te halen en deze content aan jou te tonen. Komen er veel verzoeken tegelijkertijd op de server binnen, dan kan de server overbelast raken. De website wordt dan traag of werkt niet.

Natuurlijk wil de eigenaar van de website die jij bezoekt dat niet hebben. Daarom bedacht Cloudflare de volgende oplossing: tussen de webserver en de website plaatste Cloudflare zijn eigen dienst. Deze dienst heeft de vorm van een enorm wereldwijd netwerk. Bezoek je de website? Dan heb je geen contact meer met de server, maar met het Cloudflare netwerk. Dit netwerk heeft alle informatie al een keer opgeslagen waardoor er per locatie wordt geladen.

Een enorm netwerk over de hele wereld

Cloudflare biedt een enorm netwerk van servers aan over de hele wereld. Een verzoek om content hoeft dan geen grote afstand meer af te leggen tussen de website en de server. Wanneer je in Amerika een website in Duitsland wilt bezoeken, dan hoef je daardoor geen verbinding meer te maken met de server in Duitsland. Je kunt immers verbinding maakt met de dichtstbijzijnde Cloudfare server in Amerika. Dit verlaagt de laadtijd van de website voor internationale bezoekers sterk.

Een grote DDoS aanval

Cloudflare richt zich ook op het tegengaan van DDoS aanvallen. In februari 2014 kreeg het bedrijf zelf te maken met een grote DDoS aanval. Op het netwerk van het bedrijf werden ruim 400 Gigabits per seconde tegengehouden.

In november 2014 was er een aanval op diverse websites in HongKong. Het ging toen om een DDoS aanval van 500 Gigabits wat de grootste DDoS aanval ooit gemeten was. Cloudflare besloot toen om te starten met het Project Galileo. Bepaalde groepen, zoals journalisten, artiesten en activisten, konden hun websites kosteloos tegen dergelijke aanvallen beschermen.

Cloudflare komt in opspraak

Het bedrijf kwam in opspraak omdat het bedrijf weigert om te stoppen met de technische ondersteuning van websites als LulzSec, The Daily Stormer en 8chan. In 2017 wordt de samenwerking met The Daily Stormer verbroken. De website van 8chan werd in 2019 uit de lucht gehaald vanwege drie schietpartijen.

De reputatie van een bedrijf is belangrijk voor de prestaties op de beurs. Houdt daarom goed in de gaten hoe Cloudfare in het nieuws komt voordat je de aandelen koopt!

Cloudflare gaat naar de beurs

In augustus 2019 kondigde internetbeveiliger Cloudflare zijn beursgang aan. Het bedrijf heeft nu een beursnotering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het bedrijf hoopte bij de beursgang circa 3,5 miljard dollar op te halen. Zowel in 2018 als 2017 draaide het bedrijf miljoenen verlies. De beursgang was dus een welkome financiële injectie. De koers van het aandeel vertoont vanaf de introductie van het aandeel op 1 september 2019 vooral een stijgende lijn.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!