Endo International aandelen kopen

Endo International is een groot farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is onder andere in connectie gebracht met de opioïde epidemie in Amerika. Dit heeft geen goed effect gehad op de koersontwikkeling van het bedrijf. Overweeg je een belegging in Endo International? Bekijk hier dan direct waar je het beste Endo International aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Endo International?

Steeds meer beleggers kiezen voor actief beleggen. Door actief te beleggen in Endo International kan je zowel reageren op positief als op negatief nieuws. Zeker in erg bewegelijke tijden kan dit goed uitpakken. Een goede partij om actief te beleggen in CFD’s op Endo International is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van beleggen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Endo International aandelen kopen?

Wil je Endo International aandelen kopen? Het is belangrijk om dit zo goedkoop mogelijk te doen. Hoge kosten kunnen je rendement namelijk sterk onderdrukken. Een goede partij om Endo International aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk 0 euro aan transactiekosten wanneer je aandelen koopt. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

In de onderstaande tabel kan je direct zien bij welke brokers je de Endo International aandelen het goedkoopst kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Endo Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Endo Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Endo? 

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf ENDO? Hieronder zie je hoe de koers van het CFD aandeel zich heeft ontwikkeld.

Over het bedrijf Endo

Endo International plc is een farmaceutisch bedrijf. Het bedrijf is in Ierland gevestigd. De klanten, het management en de activiteiten van het bedrijf vinden vrijwel allemaal plaats in de VS. Het bedrijf heeft dan ook een operationeel hoofdkantoor in Malvern, Pennsylvania. Het juridische hoofdkantoor bevindt zich in Dublin, Ierland. Waarom? Omdat men gebruik wil maken van het Ierse vennootschapsbelastingstelsel. Zo kan Amerikaanse vennootschapsbelasting op hun Amerikaanse drugsverkopen worden vermeden.

De oprichting van het bedrijf

Het bedrijf Endo ontstond in 1997. Hoe? Door een management buy-out van DuPont Merck. Dit werd gedaan onder leiding van Carol Ammon.

De overnames door het bedrijf

Endo heeft diverse bedrijven overgenomen. Die bedrijven worden niet voor niets overgenomen. Zo kwam het bedrijf na de overname van Endo Indevus Pharmaceuticals in 2009 in 2010 op de markt met Fortesa 2% gel.

Om toegang te krijgen tot de Canadese markt werd in 2013 voor circa 1,6 miljard dollar Paladin Labs Inc. gekocht. De overname van Paladin Labs werd ook gebruikt om een inversie naar de vennootschapsbelasting in Ierland mogelijk te maken. Dankzij die inversie betaalt Endo minder belasting.

In 2015 werd het bedrijf Par Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf produceert generieke geneesmiddelen en steriele injecties. Voor deze overname werd 8,05 miljard dollar betaald. Denk je dat deze overnames een positieve bijdrage zullen leveren aan het bedrijfsresultaat van Endo International? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Endo aandelen te kopen.

Endo en de opioïde epidemie

De staten Ohio, Missouri en Mississippi stellen in rechtszaken bedrijven verantwoordelijk voor de opioïde epidemie. Die epidemie zijn verslavende opioïde medicijnen die overmatige worden gebruikt, met ernstige sociale en economische gevolgen.

Eén van de bedrijven die verantwoordelijk werden gesteld voor deze epidemie was Endo. Het grootste deel van de Amerikaanse omzet van Endo in 2006 was, zo bleek uit de 10-K verklaring, behaald door de verkoop van verslavende pijnstillers. Deze pijnstillers waren vooral opioïden. De Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) verzocht Endo om zijn opioïde medicijn Opana ER niet meer te verkopen.

Waarom dit verzoek? Omdat er een verband bestaat tussen Opana ER en uitbraken van hiv, hepatitis C en ernstige bloedaandoeningen. De connectie met de opioïde epidemie kan het bedrijf in een kwaad daglicht stellen. Door actief te beleggen kan je goed inspelen op deze ontwikkelingen.

Endo in cijfers

Endo had in 2017 een omzet van 3.468,8 miljard dollar. Bij het bedrijf werken 3172 mensen (2020).

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment