Harley-Davidson aandelen kopen

Harley-Davidson is een bekende Amerikaanse producent van motoren. De motoren zijn ook internationaal bekend wat het interessant maakt om hun aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in Harley-Davidson.

Hoe kan je actief beleggen in Harley-Davidson?

Nieuwsberichten kunnen de aandelenkoers van Harley-Davidson flink laten schommelen. Wanneer de internationale concurrentiepositie verslechterd door hogere invoertarieven, dan kan de aandelenkoers onder druk komen te staan. Door hier actief op in te spelen kan je goede beleggingsresultaten neerzetten.

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Discovery? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Harley-Davidson aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Harley-Davidson aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Harley-Davidson? Een goede broker om Harley-Davidson aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over alle aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Harley-Davidson?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Harley-Davidson zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je CFD aandelen Harley-Davidson kunt kopen:

Over Harley-Davidson

Door het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson worden motorfietsen geproduceerd. Het zijn betrouwbare motorfietsen met een herkenbaar geluid. Deze motorfietsen hebben een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van minimaal 601 cc en maximaal 1900 cc. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Milwaukee, Wisconsin.

De geschiedenis van het bedrijf

William S. Harley en Arthur Davidson sleutelden in 1901 aan hun eerste motorfiets. Ze wilden een motorfiets bouwen die eenvoudig te bedienen was en die een prettige rijervaring bood. De broers Walter en William Davidson hielpen ook mee om de eerste motorfiets te bouwen.

In 1903 werden de eerste modellen aan het publiek gepresenteerd.  Na 1903 kwamen er steeds meer verschillende modellen op de markt. Echt bekend werd het merk in de Tweede Wereldoorlog. Toen werden er een groot aantal motorfietsen geleverd aan het Amerikaanse leger. Deze onder de naam Liberator geleverde motorfietsen hadden een 750 cc zijklepmotor.

De Verenigde Staten en Europa zijn belangrijke afzetgebieden voor het bedrijf. Circa 60% van de motorfietsen wordt verkocht in de Verenigde Staten. In de VS en in Europa wordt driekwart van de omzet gerealiseerd. Ook Australië Japan en Canada zijn belangrijke afzetgebieden. Wanneer je wilt beleggen in Harley-Davidson, is het belangrijk om de grootste afzetmarkten van het bedrijf goed in de gaten te houden.

Harley Davidson aandelen kopen

De verkoop en terugkoop van het bedrijf

Kort na de beursgang van Harley-Davidson in 1965 werd er door de Bangor Punta Corporation een poging gedaan tot vijandelijke overname van het bedrijf. De geschrokken Raad van Bestuur van het bedrijf besloot om zelf te gaan zoeken naar een geschikte overnamekandidaat.

De geschikte overnamekandidaat was American Machine en Foundry (AFM). Dit is een conglomeraat van bedrijven met allerlei producten. In januari 1969 werd Harley-Davidson verkocht aan AFM. In 1971 werd Gus Davis directeur van het bedrijf. Hij was de eerste directeur die geen lid was van de families Harley-of Davidson.

Onder aanvoering van Willie G. Davidson, die de kleinzoon was van de oprichter Arthur Davidson, werd in februari 1981 een wilsverklaring getekend met AMF over de terugkoop van Harley-Davidson. Toen de deal op 16 juni 1991 de deal rond was werd Harley-Davidson voor een bedrag van 75 miljoen dollar teruggekocht.

Harley Davidson geraakt door handelsconflict tussen de VS en de Europese Unie

In 2019 is Harley Davidson een van de bedrijven die geraakt worden door het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de EU. De door de EU ingestelde invoertarieven hebben er mede toe geleid dat de winst in het afgelopen kwartaal met 24 procent is gedaald. Deze winstdaling is wel minder groot dan analisten hadden voorspeld.

In de twee jaar voor 2019 is Harley-Davidson vaker het doelwit geweest van de door de EU en China ingevoerde invoertarieven. Die invoertarieven waren een represaille voor de door de Amerikanen ingevoerde invoertarieven op Europese en Chinese producten.

De Amerikaanse importtarieven op buitenlandse producten hebben tot gevolg dat door Harley Davidson geïmporteerde producten duurder worden. In 2019 hebben de handelsconflicten het bedrijf een bedrag van circa 120 miljoen dollar gekost.

Het is daarom aan te raden wanneer je Harley Davidson aandelen wilt kopen om de economische situatie in de gaten te houden. Neemt de politieke instabiliteit toe? Dan kan het verstandig zijn om te wachten met je investering.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!