Rite Aid aandelen kopen

Rite Aid is een grote Amerikaanse drogisterijketen. Wat betreft grootte staat het bedrijf in de VS op de derde plaats. In de East Coast is het zelfs de grootste drogisterijketen. Vanwege de inkomsten staat het bedrijf in de Fortune 500 lijst van grootste Amerikaanse bedrijven op plaats 94. Het hoofkantoor van het bedrijf bevindt zich in Camp Hill, Pennsylvania. Wil je beleggen in Rite Aid? In dit artikel kan je lezen waar en hoe je Rite Aid aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Rite Aid

Het kan erg interessant zijn om actief te beleggen in het aandeel Rite Aid. Het aandeel was op het dieptepunt wat minder dan een dollar waard. Later in 2016 steeg de waarde naar boven de 150 dollar. Je had in een paar jaar tijd 150X zoveel geld kunnen hebben voor elke euro die je in het bedrijf zou investeren. Door actief te handelen kan je profiteren van dit soort schommelingen.

Ondertussen is de koers namelijk weer flink ingestort. Door short te gaan kan je ook weer inzetten op dalende koersen wat natuurlijk erg interessant kan zijn. Maar waar kan je het beste actief handelen in aandelen? Plus500 is een goede broker om actief te beleggen in CFD’s. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen door middel van een demo (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Rite Aid aandelen kopen?

Denk je dat Rite Aid in de toekomst weer naar grote hoogtes gaat stijgen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Rite Aid aandelen te kopen. Bij eToro doe je dit geheel zonder commissies te betalen. Gebruik de onderstaande knop om er direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van Rite Aid?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Rite Aid? Hieronder zie je het koersverloop van de CFD Rite Aid aandelen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

De geschiedenis van Rite Aid

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1962. Toen werd in Scranton, Pennsylvenia het Thrift Three Discount Centre, de eerste winkel, geopend. De naam van het groeiende bedrijf werd een aantal jaren later gewijzigd in Rite Aid. In 1968 werd het bedrijf een naamloze vennootschap. Onder het symbool RAD worden de aandelen van het bedrijf sinds 2017 verhandeld op de New York Stock Exchange.

De groei van het bedrijf

Rite Aid had tien jaar na de opening van eerste winkel 420 locaties in 10 staten. Na het verwerven van A-420 store kwamen er meer dan 2.000 locaties bij. Ook door andere overnames, zoals de overname van Gray Drug in 1987 en Peoples Drug’s 114 Unit Lane Drug in Ohio in 1989, nam het aantal locaties verder toe. Na 1989 werden nog andere bedrijven overgenomen. Zo werden in 2017 1858 Eckerd Pharmacy en Brooks Pharmacy Stores verworven. Voor deze winkels werd 3,4 miljard dollar betaald. De winkels kregen de naam Rite Aid.

Het bedrijf sloot ook een aantal partnerschappen met bedrijven. Zo werd er bijvoorbeeld in 1999 een partnerschap gesloten met de General Nutricion Corporation. De GNG-ministores werden onderdeel van de Rite Aid pharmacies.

Problemen voor Rite Aid

Het bedrijf kwam in problemen. Problemen ontstonden bijvoorbeeld in 2004 toen beweerd werd dat het bedrijf bij Amerikaanse ziektekostenverzekeraars valse claims op recepten had ingediend. Rite Aid besloot om een schikking van 7 miljoen gulden te betalen.

Het bedrijf kwam ook in de problemen na de aankoop van de circa 1850 Brook en Ekkert Stores in augustus 2007. De verliezen van het bedrijf stegen dat jaar tot recordhoogte. Toen Rite Aid het integratieproces begon daalde de netto-inkomsten scherp. Het aandeel verloor 75% van zijn waarde. Op het dieptepunt, op 11 september 2008, was een aandeel 0,98 dollar waard.

Geen volledige overname van Rite Aid door Wall Green

In 2017 ziet Wall Green af van een overname van een volledige overname van zijn verlieslijdende branchegenoot Rite Aid. Waarom? Omdat die overname waarschijnlijk niet de goedkeuring heeft van de toezichthouders. Wel worden er, voor een bedrag van 5,2 miljard dollar, 2186 winkels overgenomen. Vanwege het niet doorgaan van de oorspronkelijke fusiedeal betaalt Wall Green een schadevergoeding van 325 miljoen dollar aan Rite Aid.

Geen overname van Rite Aid door Albertson

In 2018 wilde branchegenoot Albertson Rite Aid, inclusief de niet door Wall Green overgenomen winkels, in zijn geheel overnemen. Ook deze fusie ging echter niet door. De aandeelhouders waren tegen het plan. Daarom werd de geplande overname geannuleerd. Denk je dat er in de toekomst een overname gaat plaatsvinden? Dan kan beleggen in Rite Aid zomaar interessant zijn.

Rite Aid in cijfers

Het bedrijf had in 2019 een omzet van 21,64 miljard dollar. Er werd dat jaar een verlies geleden van 422 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 53.100 medewerkers (2019).

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment