Snapchat aandelen kopen

Iedereen kent Snapchat wel; de populaire app wordt ondertussen door zo’n miljoen Nederlanders gebruikt waarbij 300.000 mensen de applicatie dagelijks gebruiken. Hiermee staat Snapchat op de 8e plek van de meest gebruikte digitale platformen binnen Nederland. Maar hoe kan je eigenlijk Snapchat aandelen kopen?

Hoe koop je Snapchat aandelen?

snapchat aandelen

Het kan erg interessant om te beleggen in aandelen Snapchat. De koersen van technologische aandelen kennen vaak sterke schommelingen. Door hierop in te springen als belegger maak je kans om veel geld te verdienen op je belegging.

Hierbij is de timing cruciaal; door op het juiste moment te kopen of verkopen kan je een leuke winst behalen. Dankzij moderne brokers is het ook mogelijk om geld te verdienen bij een dalende koers; dit doe je door short te gaan op het aandeel. Naast kopen kan je dus ook verkopen.

Hoe kan je actief beleggen in Snapchat?

Bij Plus500 is het mogelijk om in Snapchat CFD-aandelen te beleggen. Bij Plus500 kan je starten met een demo van € 40.000 of een storting van 100 euro of meer. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Snapchat aandelen kopen?

Het is ook mogelijk om aandelen Snapchat te kopen voor de lange termijn. Je voegt de aandelen Snapchat dan toe aan je beleggingsportfolio. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld eToro.

Bij eToro koop je aandelen op: vervolgens kan je ze langere tijd vasthouden en je ontvangt ook dividend over je belegging. Een groot voordeel van deze aanbieder is het feit dat je geen commissies betaalt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro: 

etoro aanmelden

Hoe gaat het ondertussen met Snapchat?

Na een teleurstellende beursgang lijkt het weer goed te gaan met het bedrijf Snapchat. De advertentie-inkomsten stijgen en doordat het bedrijf games en augmented reality heeft geïntroduceerd, stijgt het aantal gebruikers op de app. De coronapandemie heeft nog eens extra veel mensen naar de applicatie gelokt en die zouden zomaar eens kunnen blijven hangen.

Een investering in Snapchat kan dan ook zeker goed uitpakken. Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: gebruikers stappen snel over naar een concurrent wanneer die betere services beschikbaar stelt.

Hoe koop je Snapchat aandelen in 3 stappen

Je kan door het doorlopen van drie stappen direct je eerste Snapchat aandelen kopen. Voordat je aandelen kunt kopen, heb je een account nodig bij een betrouwbare online broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om via het internet aandelen te kopen en verkopen. Let bij het kiezen van een geschikte broker goed op de kosten: veel beleggers laten rendement liggen doordat ze te hoge transactiekosten betalen.

Nadat je een account hebt geopend, is het belangrijk om geld te storten op je account. Let erop dat Snapchat aandelen staan genoteerd aan de Amerikaanse beurs: je koopt de aandelen dan ook in dollars. Wanneer de euro duurder wordt in verhouding met de dollar, kan je geld verliezen. Dit noemen we ook wel het wisselkoersrisico.

Zodra je geld op je account hebt gestort, kan je een belegging openen. Voor de meeste beleggers is een marketorder perfect: je koopt de aandelen dan direct tegen de best beschikbare koers. Voor de speculanten onder ons kan een limietorder echter beter uitpakken. Met een limiet order kan je een prijs instellen waarop je de aandelen koopt. Op die manier behoud je de volledige controle over je beleggingsstrategie!

snapchat aandelen kopen

Is het verstandig om te investeren in Snapchat?

Voordat je aandelen Snapchat koopt, is het verstandig om de toekomst van het bedrijf te analyseren. Hieronder bespreken we enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij Snapchat.

De concurrentie

Een grote bedreiging voor het aandeel Snapchat is de concurrentie. Facebook en Instagram houden Snapchat goed in de gaten. Ze hebben in de afgelopen jaren dan ook vergelijkbare functies geïntroduceerd. Een groot aantal gebruikers stapte dan ook over van Snapchat naar bijvoorbeeld Instagram.

Het leek er een tijdje op dat Snapchat haar gebruikers ging verliezen. Ze hebben echter nieuwe samenwerkingen gesloten met bijvoorbeeld Zynga waarmee ze Snap Games hebben gelanceerd. Dit is een live multiplayer platform waar gebruikers samen spellen kunnen spelen. De vernieuwingen lijken te helpen: het aantal gebruikers stijgt in 2019 en 2020 meer dan verwacht.

Toch is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden. Denk je dat Snapchat de concurrentie kan bijbenen? Dan kan het kopen van Snapchat aandelen aantrekkelijk zijn.

Goede ontwikkelingen

Snapchat is bezig met het verlagen van de kosten. Het verlagen van de kosten zorgt ervoor dat er een grotere winstmarge overblijft. Dit lijkt te werken aangezien het verlies per aandeel lager is. Wanneer deze trend doorzet lukt het Snapchat wellicht binnenkort de eerste groene cijfers te schrijven.

Maatschappelijke ontwikkelingen

Voordat je Snapchat aandelen koopt, is het verstandig om ook rekening te houden met de maatschappelijke ontwikkelingen. Privacy is steeds belangrijker. In het verleden werd Snapchat al door de FTC (Federal Trade Commission) aangesproken op het schenden van de privacy van haar gebruikers. Dit soort gebeurtenissen kunnen de koers van het aandeel negatief beïnvloeden.

Ook komt sociale media steeds vaker negatief in het nieuws. Het zou jonge vrouwen en mannen bijvoorbeeld aanzetten tot het te veel focussen op een perfect lichaamsbeeld. Ook zou sociale media bijdragen aan het verlagen van het geluksniveau van veel mensen. Dit neemt niet weg dat sociale media nog steeds ongekend populair zijn.

Heb je er vertrouwen in dat sociale media een plek hebben in onze maatschappij? Dan kan een investering in Snapchat een goede overweging zijn.

Wat is de actuele aandelenkoers van Snapchat?

Hieronder kan je de actuele aandelenkoers van Snapchat bekijken. Ook is het mogelijk om direct Snapchat CFD-aandelen te kopen door op één van de knoppen te drukken.


Beursgang Snapchat: hoe ging het?

Toen Snapchat naar de beurs ging begin 2017 steeg het aandeel direct 44 procent. Sindsdien lijkt het aandeel het echter minder te doen. De koers staat een stuk lager dan bij de opening: het is dan ook maar de vraag of Snapchat het op de lange termijn goed blijft doen. De beursgang van Snapchat wordt door veel mensen dan ook gezien als een flop. In dit artikel kan je meer lezen over wat er misging bij de beursgang van Snapchat.

Het tij is ondertussen weer gekeerd voor Snapchat. Wereldwijd heeft de applicatie ondertussen meer dan 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers. De beurswaarde van het bedrijf is op het moment van schrijven meer dan 60 miljoen euro. Evan Spiegel in dankzij de beursgang in één klap één van de rijkste mensen op aarde. Niet slecht voor een bedrijf dat vijf jaar geleden werd opgericht met twee medestudenten van de Stanford Universiteit…

De beursgang van Snapchat heeft ook invloed gehad op de aandelen van een gerelateerd bedrijf met de notatie SNAP. Bij de beursgang dachten beleggers eerst dat het om Snapchat ging. Hierdoor zag het relatief kleine bedrijf SNAP hun aandelen plotseling met tientallen procenten stijgen. Natuurlijk werd deze fout op een gegeven moment gezien, waarna de koers van het verkeerde aandeel weer daalde.  

Snap Inc.: meer dan Snapchat alleen

Sinds 2016 heet het bedrijf achter Snapchat Snap Inc.. Het bedrijf Snap Inc. Houdt zich niet alleen bezig met Snapchat. Het bedrijf ontwikkelt ook de producten Spectacles. Bitmoji en Zenly. Denk je dat deze producten bijdragen aan het bedrijfsresultaat van Snap Inc? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Snapchat aandelen te kopen.

Informatie over Snapchat

Snapchat werd oorspronkelijk opgericht in 2011. Sinds 2014 verschenen er ook advertenties binnen de dienst van Snapchat waarmee inkomsten gegenereerd worden. Sinds de advertenties geïntroduceerd zijn, genereert het bedrijf inkomsten. In het derde kwartaal van 2019 bedroeg de omzet bijvoorbeeld $446 miljoen wat een groei was van 50% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

In 2013 probeerden Facebook en Google al eerder Snapchat over te kopen voor drie miljard dollar. Snapchat besloot echter om het aanbod af te slaan.

Leuk feitje is dat het bedrijf achter Snapchat ook met andere dingen bezig is; denk bijvoorbeeld aan een zonnebril met een camera die filmpjes van tien seconden maakt om die vervolgens direct door te sturen naar een telefoon. Met zo’n 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd komt het netwerk echter nog niet in de buurt van giganten als Facebook en Twitter

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!