Snapchat aandelen kopen

Iedereen kent Snapchat wel; de populaire app wordt ondertussen door zo’n miljoen Nederlanders gebruikt waarbij 300.000 mensen de applicatie dagelijks gebruiken. Hiermee staat Snapchat op de 8e plek van de meest gebruikte digitale platformen binnen Nederland. Maar hoe kan je eigenlijk Snapchat aandelen kopen?

Hoe koop je aandelen Snapchat?

snapchat aandelen

Het kan erg interessant om te beleggen in aandelen Snapchat. Technologische aandelen kennen vaak sterke schommelingen. Door hierop in te springen als belegger maak je kans om veel geld te verdienen op je belegging.

Hierbij is de timing cruciaal; door op het juiste moment te kopen of verkopen kan je een leuke winst behalen. Dankzij moderne brokers is het ook mogelijk om geld te verdienen bij een dalende koers; dit doe je door short te gaan op het aandeel. Naast kopen kan je dus ook verkopen.

Hoe kan je actief beleggen in Snapchat?

Bij Plus500 is het mogelijk om in Snapchat CFD aandelen te beleggen. Bij Plus500 kan je starten met de demo van €40.000 of een storting van 100 euro of meer. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Aandelen Snapchat fysiek kopen

Het is ook mogelijk om aandelen Snapchat fysiek aan te schaffen. Je voegt de aandelen Snapchat dan toe aan je portefeuille. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld eToro. Bij eToro koop je aandelen op: vervolgens kan je ze langere tijd vasthouden en je ontvangt ook dividend over je belegging. Een groot voordeel van deze aanbieder is het feit dat je geen transactiekosteb betaalt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro: 

etoro aanmelden

Informatie over Snapchat

Snapchat werd oorspronkelijk opgericht in 2011. Sinds 2014 verschenen er ook advertenties binnen de dienst van Snapchat waarmee inkomsten gegenereerd worden. Sinds de advertenties geïntroduceerd zijn, levert het bedrijf inkomsten op. In het derde kwartaal van 2019 bedroeg de omzet bijvoorbeeld $446 miljoen wat een groei was van 50% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

In 2013 probeerden Facebook en Google al eerder Snapchat over te kopen voor drie miljard dollar. Snapchat besloot echter om het aanbod af te slaan.

Leuk feitje is dat het bedrijf achter Snapchat ook met andere dingen bezig is; denk bijvoorbeeld aan een zonnebril met een camera die filmpjes van tien seconden maakt om die vervolgens direct door te sturen naar een telefoon. Met zo’n 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd komt het netwerk echter nog niet in de buurt van giganten als Facebook en Twitter. 

Analyse toekomst Snapchat

Voordat je aandelen Snapchat koopt, is het verstandig om de toekomst van het bedrijf te analyseren. Hieronder bespreken we enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij Snapchat.

De concurrentie

Een grote bedreiging voor het aandeel Snapchat is de concurrentie. Facebook en Instagram houden Snapchat goed in te gaten. Ze hebben in de afgelopen jaren dan ook vergelijkbare functies geïntroduceerd. Een groot aantal gebruikers stapte dan ook over van Snapchat naar bijvoorbeeld Instagram.

Het leek er een tijdje op dat Snapchat haar gebruikers ging verliezen. Ze hebben echter nieuwe samenwerkingen gesloten met bijvoorbeeld Zynga waarmee ze Snap Games hebben gelanceerd. Dit is een live multiplayer platform waar gebruikers samen spellen kunnen spelen.  De vernieuwingen lijken te helpen. Het aantal gebruikers stijgt in 2019 en 2020 meer dan verwacht.

Toch is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden. Denk je dat Snapchat de concurrentie kan bijbenen? Dan kan het kopen van Snapchat aandelen aantrekkelijk zijn.

Goede ontwikkelingen

Snapchat is bezig met het verlagen van de kosten. Het verlagen van de kosten zorgt ervoor dat er een grotere winstmarge overblijft. Dit lijkt te werken aangezien het verlies per aandeel verbetert is. Wanneer deze trend doorzet lukt het Snapchat binnenkort de eerste groene cijfers te schrijven.

Maatschappelijke ontwikkelingen

Voordat je Snapchat aandelen koopt, is het verstandig om ook rekening te houden met de maatschappelijke ontwikkelingen. Privacy is steeds belangrijker. In het verleden werd Snapchat al door de FTC (Federal Trade Commission) aangesproken op het schenden van de privacy van haar gebruikers. Dit soort gebeurtenissen kunnen de koers van het aandeel negatief beïnvloeden.

Ook komt sociale media steeds vaker negatief in het nieuws. Het zou jonge vrouwen en mannen bijvoorbeeld aanzetten tot het teveel focussen op een perfect lichaamsbeeld. Ook zou sociale media bijdragen aan het verlagen van het geluk niveau van veel mensen. Dit neemt niet weg dat sociale media nog steeds ongekend populair zijn.

Heb je er vertrouwen in dat sociale media een plek hebben in onze maatschappij? Dan kan een investering in Snapchat een goede overweging zijn.

Wat is de actuele koers van Snapchat?

Hieronder kan je de actuele koers van Snapchat bekijken. Ook is het mogelijk om direct Snapchat CFD aandelen te kopen door op één van de knoppen te drukken.


Beursgang Snapchat: hoe ging het?

Toen Snapchat naar de beurs ging begin 2017 steeg het aandeel direct 44 procent. Sindsdien lijkt het aandeel het echter minder te doen. De koers staat een stuk lager dan bij de opening: het is dan ook maar de vraag of Snapchat het op de lange termijn goed blijft doen. De beursgang van Snapchat wordt door veel mensen dan ook gezien als een flop. In dit artikel kan je meer lezen over wat er misging bij de beursgang van Snapchat.

Wereldwijd heeft de applicatie ondertussen meer dan 300 miljoen maandelijke actieve gebruikers. De beurswaarde van het bedrijf is op het moment van schrijven nog steeds meer dan 15 miljoen euro. Evan Spiegel in dankzij de beursgang in één klap één van de rijkste mensen op aarde. Niet slecht voor een bedrijf dat vijf jaar geleden werd opgericht met twee medestudenten van de Stanford Universiteit…

De beursgang van Snapchat heeft ook invloed gehad op de aandelen van een gerelateerd bedrijf met de notatie SNAP. Bij de beursgang dachten beleggers eerst dat het om Snapchat ging. Hierdoor zag het relatief kleine bedrijf SNAP hun aandelen plotseling met tientallen procenten stijgen. Natuurlijk werd deze fout op een gegeven moment gezien, waarna de koers van het verkeerde aandeel weer daalde.  

Na het dieptepunt van een koers van iets minder dan vijf dollar lijkt het weer beter te gaan met de aandelen Snapchat. Hieronder kan je het koersverloop van het bedrijf bekijken:

Snapchat koersverloop

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment