Urban Outfitters aandelen kopen

Urban Outiftters is een bekende modeketen die zich op een specifiek soort levensstijl richt. Heb je vertrouwen in de winstgevendheid van het segment waar Urban Outfitters zich op richt? Dan kan het wellicht interessant zijn om Urban Outiftters aandelen te kopen. Op deze pagina lees je hoe je kunt beleggen in Urban Outfitters. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel vinden.

Hoe kan je actief beleggen in Urban Outfitters?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in het bedrijf Urban Outfitters. Wanneer je voor deze optie kiest, is het verstandig om het nieuws nauwlettend te volgen. Positief of negatief nieuws kunnen de koers van het aandeel namelijk beïnvloeden. Een goede partij om te beleggen in CFD’s op Urban Outfitters is Plus500, gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij deze partij :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Urban Outfitters aandelen kopen?

Urban Outfitters is een bedrijf dat zich op zogenaamde hipsters richt. Door de focus te leggen op een levensstijl kan het interessant blijven voor deze klanten om de winkel te blijven bezoeken. Denk je dat ze het kunnen blijven opnemen tegen de online concurrentie? Dan kan het kopen van Urban Outfitters aandelen zomaar interessant zijn! Bij eToro kan je geheel zonder commissie dit aandeel kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis (demo) account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke aanbieders je dit het beste kunt doen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor alle aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 aan kosten Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Urban Outfitters?

Ben je benieuwd naar de laatste koersgegevens van Urab Outfitters? Hieronder kan je direct de laatste koers van het bedrijf Urban Outfitters zien. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

Over Urban Outfitters

Het begin van Urban Outfitters is de Free People’s store in Philadelphia. Deze winkel werd in 1970 geopend. Oprichters Dick Hayne en zijn vrouw verkochten er zowel nieuwe als tweedehandskleding. In 1976 werd de naam van de winkel veranderd in Urban-Outfitters. De winkel was een succes. Daarom werden er meer winkels geopend. In 1995 waren er in de VS 23 Urban-Outfitters winkels. De eerste winkel in Canada opende in 1996. Dick Hayne en zijn vrouw besloten om ook nog met een ander concept te beginnen. Ook de door het tweetal gestarte Anthologie-keten werd een succes.

Urban Outfitters

Een lifestyle gerelateerde retailer

Urban Outfitters is een lifestyle gerelateerde retailer. Ze verkopen onder andere kleding en kledingaccessoires. Een belangrijke doelgroep zijn de tieners en jongvolwassenen. Die kunnen er alternatieve mode vinden. Ook vinden ze er mode die past bij de hipstercultuur. Hipsters dragen bij voorkeur retro- en vintagekleding.

Niet alleen maar kleding

Bij Urban Outfitters wordt niet alleen maar kleding verkocht. Verkocht worden bijvoorbeeld ook schoenen, beauty en wellness-producten, huishoudelijke producten en muziek. Ook bij de muziek wordt natuurlijk rekening gehouden met de lifestyle van de doelgroep. Er worden voornamelijk vinylplaten en cassettes verkocht. Veel van de verkochte handelswaar wordt, onder private labels, in eigen huis ontworpen en geproduceerd.

Een succesvolle onderneming

De vanuit een winkel gestarte retailer Urban Outfitters werd een groot succes. Inmiddels zijn er winkels in heel veel verschillende landen. In 2018 waren er 245 winkels in onder andere Denemarken, Duitsland, het verenigd Koninkrijk, Israël en Pakistan.

Polaroid ONE600 Instantcamera

De Polaroid ONE 600 Instantcamera is een product dat al lange tijd niet meer verkrijgbaar is. Deze Polaroid camera met zijn instantfilm past bij de hipstercultuur. Een Oostenrijker verwierf het recht om 700 van deze camera’s te maken. De polaroidcamera’s werden in 2011 verkocht in de winkels van Urban Outfitters.

Kopen van restaurants

Ook Urban Outfitters kreeg te maken met minder klanten in hun winkel en met een dalende verkoop. Dat was voor de retailer reden om zijn strategie te wijzigen.  Besloten werd om het restaurant van de Vetri familie over te nemen. De Vetri familie is een restaurantgroep in Philadelphia. Urban Outfitters besloot om drie restaurants over te nemen.

Urban Outfitters in cijfers

Boekjaar 2018 is voor Urban Outfitters buitengewoon succesvol. Het netto-inkomen stijgt van 86 miljoen dollar in 2017 naar 298 miljoen dollar in 2018. In 2018 is de omzet 3,95 miljard dollar. Dit is een stijging van de omzet met 9,3 procent. In 2018 heeft het bedrijf 16.330 werknemers.

Koersverloop aandelen Urban Outfitters

Op 1 januari 2019 was een aandeel Urban Outfittes 35,02 dollar waard. Aanvankelijk steeg de koers behoorlijk. In juli 2018 moest voor een aandeel circa 46 dollar worden betaald. Op 31 december 2018 was de koers gezakt tot 32,80 dollar. In 2019 vertoont de koersgrafiek een dalende lijn. Op 30 december 2019 was een aandeel nog 27,78 dollar waard. Op 25 februari 2020 is het aandeel nog 25,95 dollar waard. Het is onzeker of de koers in 2020 weer gaat stijgen. Kopen van aandelen Urban Outfitters wordt daarom afgeraden.

Je kan van volatiliteit in een aandeel als Urban Outfitters profiteren door er actief in te beleggen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment