Weatherford International plc aandelen kopen

Ben je op zoek naar een indirecte belegging in olie en gas? Dan kan een investering in Weatherford International een goed idee zijn. Dit bedrijf is één van de grootste olie- en gasmaatschappijen van de wereld. Ontdek hier hoe je in het aandeel kunt beleggen door de aandelen te kopen en raadpleeg de actuele koers.

Let op: het bedrijf heeft een aanvraag gedaan voor een faillissement in 2019. De aandelenkoers is dan ook enorm gedaald en kan uiteindelijk naar $0 dalen. Alleen door actief te beleggen kan je nog goede resultaten behalen met dit aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Weatherford?

Wil je actief beleggen in Weatherford of andere Amerikaanse aandelen? Dat kan bij Plus500 door gebruik te maken van CFD’s. Met CFD’s kan je inspelen op zowel stijgende als dalende markten. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Weatherford aandelen kopen?

Het kopen van aandelen Weatherford is momenteel erg risicovol. Wanneer je toch een investering in Weatherford overweegt, dan kan je dit het beste doen bij een voordelige broker. Zelf gebruik ik DEGIRO, wat een betrouwbare broker is met lage transactiekosten. Gebruik de knop om direct een account te openen bij deze broker:

DEGIRO aanmelden

Hieronder zie je wat de prijzen zijn om Amerikaanse aandelen te kopen bij de verschillende brokers.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Weatherford Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Weatherford Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden


 

Wat doet het bedrijf Weatherford International?

Weatherford International plc is een van de grootse olie- en gasmaatschappijen in de wereld. Het bedrijf levert innovatieve oplossingen, technologieën en services aan de olie- en gasindustrie. De door dit bedrijf geleverde producten en diensten worden onder ander gebruikt voor het boren naar en voor de productie van olie- en aardgasbronnen. Ook worden er producten en diensten geleverd voor de aanleg en het in bedrijf stellen van pijpleidingen. Dit in Ierland gevestigde multinationale olie- en gasbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Baar, Zwitserland.

weatherford

De geschiedenis van Weatherford

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1941. Dan wordt door Jesse, E. Hall Sr. In Weatherford, Texas de Weatherford Oil Company opgericht. In 1948 wordt de naam gewijzigd in Weatherford Oil Company. De zoon van Jesse E. Hall werd in 1948 een van de eigenaren van het bedrijf. Het bedrijf was in die jaren al pionier wat betreft de technologie en uitrusting die nodig is om olieputten met boorgaten te cementeren. Oorspronkelijk was de boor- en omhullingsapparatuur bestemd voor de eigenaren van putten in de Verenigde Staten. De apparatuur werd spoedig ook gebruikt door de Golf Oil Company voor hun olievelden in Venezuela.

Weatherford veranderde door fusies enkele keren van naam. Zo werd er in 1995 gefuseerd met het bedrijf Enterra. De bedrijfsnaam werd Weatherford Enterra Inc. In 1998 werd er gefuseerd met Energy Ventures. Vanaf die fusie in 1998 kreeg het bedrijf de naam Weatherford. Dit is de naam waaronder het bedrijf nu bekend staat.

Overnames van bedrijven

Weatherford heeft verschillende bedrijven overgenomen. Zo nam het bedrijf in 2005 van Precision Drilling Corporation de afdelingen Precision Energy Services en International Contract Drilling over. Met Sonsale Petroleum uit Chicago werd een overeenkomst van 7,8 miljard dollar getekend. In 2008 werd V-Tech International overgenomen. Dit soort overnames kunnen een gunstig effect hebben op de aandelenkoers. Denk je dat het een positieve ontwikkeling is? Dan kan je Weatherford aandelen kopen.

Andere vestigingsplaats en juridische woonplaats

In 2008 verlegde het bedrijf zijn vestigingsplaats van Bermuda naar Zwitserland. In 2014 verplaatste het bedrijf zijn juridische woonplaats van Zwitserland naar Ierland. Weatherford behield haar operationele kantoor in Houston, Texas.

Weatherford overtreedt de wet

Weatherford heeft diverse keren de wet overtreden. Zo zou het bedrijf  volgens de VS Amerikaanse goederen verkocht hebben aan Cuba. Bij deze verkoop zouden personeelsleden van het bedrijf documenten hebben vervalst. Verkoop van Amerikaanse goederen aan Cuba is in strijd met de Trading With the Enemy Act uit 1917

Weatherford kreeg in 2007 kritiek van de media omdat Weatherford Oil Tool Middle East, een buitenlandse dochter van het bedrijf, met kantoren en apparatuur opereerde in Soedan. Amerikaanse bedrijven was het sinds 1997 niet meer toegestaan om actief te zijn in Soedan. Voor hun dochterondernemingen was dit overigens nog wel toegestaan. De kritiek van de media was voor het bedrijf aanleiding om zijn buitenlandse dochterondernemingen in landen als Soedan af te stoten. In 2008 beëindigde het bedrijf al zijn activiteiten in Soedan.

Twee dochterondernemingen van Weatherford, Precision Drilling in Venezuela en PD Drilling Inc., werden genoemd in de documenten van het Paradise Papers lek. Dit zijn 13,4 miljoen vertrouwelijke documenten over offshore investeringen. Twee Duitse journalisten hadden deze documenten in handen gekregen. De dochterondernemingen hadden offshore bedrijven in Barbados.

Faillissement Weatherford

Op 1 juli 2019 heeft het bedrijf, samen met twee dochterondernemingen, het faillissement aangevraagd. In het verzoekschrift van deze aanvraag worden activa met een waarde van meer dan 1 miljard dollar genoemd. Momenteel is het bedrijf een groot deel van de lange termijn schuld kwijt in ruil voor 99% van de aandelen. De toekomst van het bedrijf is erg onzeker en beleggingen in Weatherford worden dan ook afgeraden.

Weatherford in cijfers

Het bedrijf had in het vierde kwartaal van 2019 een omzet van 1246 miljoen dollar. De nettowinst in die periode is 5253 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 30.000 werknemers.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!