Whiting Petroleum aandelen kopen

Whiting Petroleum is een bedrijf welke is gespecialiseerd in de exploratie van koolwaterstoffen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Denver in Colorado. Whiting Petroleum is sinds jaar en dag één van de grootste bedrijven van Amerika welke over een op olie gerichte activabasis beschikken. Ze controleert dan ook één van de grootste areaal posities binnen de Williston Basin van North Dakota en Montana.

De onderneming staat er om bekend in deze regio over niet minder dan zomaar even 476.332 aan hectare te beschikken binnen het aanbod met olieproductie. Daarmee beschikt ze absoluut over een indrukwekkend aandeel. Wil je beleggen in Whiting Petroleum? In dit artikel lees je hoe je Whiting Petroleum aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actyele koers van Whiting Petroleum raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Whiting Petroleum?

Olie aandelen kunnen erg volatiel zijn. Hier is het bedrijf Whiting Petroleum geen uitzondering op. Door actief te speculeren op de koers van het bedrijf Whiting Petroleum kan je binnen alle marktomstandigheden goede resultaten neerzetten. Een goede partij om actief op de koers van dit CFD aandeel te speculeren is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen en om direct te beginnen met speculeren (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Whiting Petroleum aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de ontwikkelingen binnen de oliemarkt? Dan kan het interessant zijn om te investeren in een olie aandeel als Whiting Petroleum. eToro is één van de beste brokers om op de lange termijn in Whiting Petroleum te investeren. Je betaalt bij deze broker namelijk geen commissies over je aandelentransacties. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij eToro:

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van Whiting Petroleum?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf Whiting Petroleum? Begrijpelijk! In de onderstaande grafiek zie je direct de CFD koers van het aandeel Whiting Petroleum. Ook kan je met de knoppen een positie openen.

Onafhankelijk exploratie- en productiebedrijf

Whiting Petroleum is niet alleen een onafhankelijk exploratie-, maar ook productiebedrijf welke over een basis beschikt die zich volledig focust op olie. De Amerikaanse staat North Dakota staat algemeen bekend als een omgeving welke rijk is aan olie. Sterker nog, er kan worden gesteld dat dit één van de belangrijkste olieproductie-omgevingen is van de wereld. Het is hier dat Whiting Petroleum zich toch weet te profileren als één van de belangrijkste producenten van olie. Bovendien beschikt ze eveneens over een aanzienlijk aandeel in de olieproductie binnen de Amerikaanse staat Colorado.

Whiting Petroleum Corporation

De geschiedenis van Whiting Petroleum

Whiting Petroleum werd opgericht in het jaar 1980. De oprichting van het bedrijf gebeurde door Kenneth R. Whiting en Bert Ladd. Het bedrijf bleef in handen van de twee oprichters tot in het jaar 1992. Toen ontvingen de oprichters een bod van zo'n slordige 27,5 miljoen Amerikaanse dollar van Alliant Energy. Ruim 11 jaar later zou Whiting Petroleum worden omgevormd tot een publiek bedrijf. Dit gebeurde door middel van een zogenaamde IPO. De IPO bracht ruim 400 miljoen Amerikaanse dollar in het laatje.

Na het publiek gaan van Whiting Petroleum werd vooral de focus gelegd op het bemachtigen van nieuwe assets. Eén van de belangrijkste aankopen gebeurde op dit vlak in 2005. Toen werd het North Ward Estes gebied aangekocht voor een waarde van zomaar even 459 miljoen dollar. Zo'n elf jaar later zou de eigendom terug worden verkocht voor een prijs van 300 miljoen dollar. In augustus 2013 werd North Ward Estes ook de eigenaar van een aantal activa in de Williston Basin. Met deze investering was een bedrag gemoeid van ongeveer 260 miljoen dollar.

De daarop volgende jaren heeft Williston Basin er vooral voor gekozen om heel wat van haar activa van de hand te doen en zich te gaan richten op meer specifieke gebieden. Dit resulteerde in januari 2017 in de verkoop van bepaalde activa in North Dakota voor een bedrag van 375 miljoen dollar. Later dat jaar, meer bepaald in de maand augustus zou ook activa in het Fort Berthold Indian Reservation in North Dakota van de hand worden gedaan. Hiervoor ontving Whiting Petroleum een overnameprijs van ongeveer 500 miljoen dollar.

Pro's en contra's voor een investering in Whiting Petroleum

Olie gerelateerde aandelen zijn als vanouds bijzonder populair. Ondanks de relatief geringe geschiedenis waar het bedrijf over beschikt (ze werd dan ook pas opgericht in het jaar 1980) is het zo dat Whiting Petroleum door de jaren heen toch een zekere mate aan betrouwbaarheid heeft weten te realiseren. Haar positie als één van de grootste en tevens ook belangrijkste oliebedrijven van de Verenigde Staten heeft uiteraard door de jaren heen de interesse van menig aantal potentiële (internationale) investeerders opgewekt.

Met bovenstaande hebben we eigenlijk ook meteen een belangrijke contra aangegeven voor wat een investering in Whiting Petroleum betreft. Het feit dat het aandeel van deze onderneming volledig afhankelijk is van de olieproductie en de exploratie van koolwaterstoffen brengt uiteraard ook een bepaald risico met zich mee. De evolutie van de koers van het Whiting Petroleum aandeel is dan ook sterk afhankelijk van de actuele olieprijs. In het bijzonder voor mensen die hun portefeuille diversifiëren is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Voordat je gaat beleggen in Whiting Petroleum, is het dan ook aan te raden om de ontwikkeling van de olieprijs goed na te gaan. Denk je dat deze in de toekomst gaat stijgen? Dan kan je een investering in Whiting Petroleum zeker overwegen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment