Eenvoudig beleggen is mogelijk!

Beleggen is eenvoudig! Tenminste… als je het goed aanpakt. In dit artikel bekijken we hoe je eenvoudig geld kunt verdienen met beleggen, tegenwoordig kan je zonder al te veel tijd of geld te investeren toch al een leuk rendement behalen.

Online beleggen = eenvoudig

eenvoudig beleggenDankzij de komst van het internet is beleggen eenvoudiger dan ooit. Tegenwoordig bestaan er veel handige softwarepakketten die je kunt gebruiken voor het succesvol uitvoeren van allerlei soorten beleggingen. Doordat alles via het internet verloopt kan je tegenwoordig zonder veel te betalen per transactie en zonder dat er een groot vermogen nodig is toch profiteren van de koersschommelingen op bijvoorbeeld de aandelenmarkt.

Je kunt beleggen eenvoudig uitproberen bij een zogenaamde broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om in onder andere aandelen, grondstoffen en Forex te handelen. Wanneer je gaat beleggen zijn er altijd twee mogelijkheden: de koers gaat omlaag of omhoog. Door rekening te houden met onder andere het nieuws kan je bepalen of de kans dat de koers in een bepaalde richting beweegt groter is.

De voordelen van online beleggen

  • Binnen de software kan je eenvoudig analyseren wat het huidige koerspatroon is.
  • Doordat alles via het internet plaatsvindt kan je voordelig en snel beleggen.
  • Computers houden alles voor je in de gaten: met orders kan je beleggen automatiseren.
  • Het openen van een demo account gaat eenvoudig & snel: zo kan je onbeperkt oefenen.
  • Bij sommige brokers kan je beleggen eenvoudig gratis uitproberen met een demo.

Wil je beleggen ook uitproberen? Klik hier en maak direct een account aan bij een broker.

Beleggen is eenvoudig, maar…

Beleggen is op zich eenvoudig, er zijn immers maar twee knoppen waarvan één knop de juiste is. Je kan bij ieder effect kiezen om long te gaan of short te gaan. Wanneer je long gaat koop je en verdien je geld bij een stijgende koers terwijl wanneer je short gaat je verkoopt en je juist geld verdient bij een dalende koers.

Toch is de koers niet met zekerheid te voorspellen. Wel is het mogelijk om vast te stellen wat de meest waarschijnlijke richting van de koers zal zijn. Er bestaan ontelbaar veel strategieën die bruikbaar zijn bij het beleggen, maar uiteindelijk gaat het meer om je eigen stijl. Zodra je begint met beleggen ontdek je vanzelf op welke manier je redeneert en hoe je met beleggingen omgaat. Bedenk dat er geen fout systeem is; wel is het belangrijk om te weten wat het systeem is dat je volgt.

Waar moet een goed systeem aan voldoen?

  • Je moet weten wanneer en waarom je een positie opent.
  • Zodra je een positie opent moet je aangeven waarop je verlies neemt.
  • Zodra je een positie opent moet je aangeven waarop je winst neemt.
  • De kans op succes neemt toe wanneer je risico:winst verhouding gunstig is.

Volg je systeem

Alhoewel het beleggen op zichzelf eenvoudig is, blijft het belangrijk om altijd te bedenken wat je doet. Stel daarom altijd vast waarom je een positie opent en stel van tevoren vast wat je maximale verlies wordt (daar plaats je de stop loss) en wat je maximale winst wordt (daar plaats je de take profit). Door ervoor te zorgen dat winsten meer opleveren dan verliezen kosten, kan je zelfs met het meest eenvoudige systeem winstgevend beleggen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *