Ik wil beleggen: hoe start je?

Denk je: ik wil beleggen! Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel leren we je snel hoe je succesvol kunt starten met beleggen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn kan het soms lastig zijn om te weten hoe je start, maar nadat je dit artikel hebt doorgelezen is dit zeker verleden tijd.

Ik wil beleggen: broker selecteren

starten beleggenVoordat je echt direct kunt beginnen met beleggen zal je een broker moeten selecteren. Bij een broker is het mogelijk om onder andere te handelen in aandelen en grondstoffen. We hebben twee sterke brokers geselecteerd waarbij het mogelijk is om te starten met beleggen.

Plus500: je ontvangt een demo van €10.000 waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen. De software is het gebruiksvriendelijkst en je kan ook in Nederlandse aandelen handelen; dit maakt het de meest aantrekkelijke optie voor de startende belegger. Klik hier om een gratis account aan te maken >>

eToro: bij eToro is het mogelijk om met een bedrag van €100 beleggen uit te proberen. De software is ingewikkelder, maar heeft ook meer mogelijkheden. Klik hier om een gratis account aan te maken >>

Kiezen waarin je wilt beleggen

Wanneer je wilt beleggen is het belangrijk om te kiezen waarmee je wilt beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar bij de verschillende brokers.

Aandelen: aandelen spreken tot de verbeelding; zeker wanneer je in een aandeel handelt dat afkomstig is van je eigen land. Bij aandelen is het doorgaans belangrijk om het nieuws rondom het bedrijf goed te volgen; zowel nieuws over het bedrijf zelf als nieuws dat over het hele land gaat kan een sterke invloed hebben op de koers van aandelen. Over het algemeen zijn aandelen vrij volatiel; vooral bij het uitkomen van specifiek nieuws kan de koers op een dag flink bewegen.

Grondstoffen: wanneer je aan grondstoffen denkt, denk je vaak aan goud, zilver of olie. Toch zijn er veel meer mogelijkheden; wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om te handelen in graan, tarwe of suiker? Op die manier kan je de uitdrukking suikeroompje wel heel letterlijk nemen! Bij grondstoffen moet je vooral letten op de beschikbare voorraad; een slechte oogst zorgt er bijvoorbeeld voor dat de koersen stijgen.

Valuta’s: het is ook mogelijk om te handelen in valuta’s; dit is een beetje zoals op vakantie gaan. Je koopt bijvoorbeeld dollars in ruil voor euro’s in de hoop dat de dollar stijgt in waarde. Wanneer dit het geval is kan je ze weer opnieuw omruilen waarna je een leuke winst maakt met je belegging in de valuta.

Serieus starten met beleggen

Wanneer je echt denk; ik wil beleggen en serieus starten dan is het verstandig om je ook in te lezen over hoe je succesvol kunt beleggen. Alle leden van beleggen.info kunnen helemaal gratis het eBook ‘je eerste 500 euro verdienen met traden’ downloaden van onze website. Hiermee maak je direct een vliegende start met je nieuwe beleggingsavontuur. Klik hier om het boek gratis te downloaden >>

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!