Beleggen betekenis: op welke manier werkt het?

De betekenis van beleggen is dat je iets koopt om het vervolgens voor meer te verkopen; hierdoor kan je veel winst maken. In dit artikel bekijken we uitgebreid wat de ware betekenis van beleggen is; ook leer ik je hoe ook jij geld kunt verdienen met beleggen en hoe je dit zelf gratis kunt uitproberen door middel van een demo.

De ware betekenis van beleggen

beleggen betekenisWanneer je belegt koop je een effect. Effecten zijn verhandelbaar en je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, indexfondsen en valuta’s. Het doel van beleggen is vanzelfsprekend geld verdienen; het liefst zoveel mogelijk. Hierbij zijn er verschillende methoden van beleggen: het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf actief te beleggen of om passief te beleggen waarbij je bijvoorbeeld het advies van een bank of fonds overneemt.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk wanneer we het over beleggen hebben; de betekenis is daardoor zeker veranderd. Dankzij de komst van het internet is het mogelijk om eenvoudig online posities te openen. Tegenwoordig kan je met een klein bedrag vanaf 100 euro al beleggen in bijvoorbeeld aandelen; de transactiekosten liggen simpelweg veel lager doordat alles tegenwoordig online wordt geregeld.

Hoe kan je zelf aan de slag met beleggen?

Nu je weet wat de exacte betekenis van beleggen is, kan je zelf aan de slag met beleggen. Wanneer je zelf gaat beleggen doe je dit normaal gesproken bij een broker. Een broker is een bedrijf die het mogelijk maakt om aandelen en grondstoffen aan te schaffen. Wanneer je een order plaatst, zorgt de broker ervoor dat deze daadwerkelijk wordt uitgevoerd; eigenlijk kan je de broker zien als een soort tussenpersoon. Voor deze dienst vraagt de broker een klein geldbedrag in de vorm van transactiekosten.

Het mooie aan online brokers is dat je de mogelijkheden gratis kunt uitproberen. Moderne online brokers geven nieuwe leden namelijk een gratis demo waarmee het mogelijk is om alle mogelijkheden van het platform uit te proberen. Met een demo kan je beleggen dus geheel zonder risico’s testen waardoor je er direct achter komt of beleggen wat voor jou is. Klik hier om te kijken waar je beleggen met een gratis demo kunt uitproberen >>

Enkele beleggingstips

Voordat je aan de slag gaat en betekenis geeft aan je eigen beleggingsavontuur is het belangrijk dat je enkele basisbeginselen van het beleggen begrijpt.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je verlies durft te nemen. Soms moet je gewoon accepteren dat een belegging de verkeerde kant opgaat; wanneer je succesvol wilt zijn als belegger zal je juist deze beleggingen moeten afstoten en je zult de meer winstgevende beleggingen juist zolang mogelijk moeten aanhouden. Hiervoor kan je speciale orders gebruiken: de stop loss en take profit.

Ook is het erg belangrijk om een plan voor jezelf op te stellen. Zonder plan is het erg lastig om consequente resultaten te bereiken; wanneer je niet voor jezelf hebt bedacht wat je wilt bereiken en hoe je het wilt bereiken is het erg lastig om succesvol te zijn als belegger. Pak daarom gerust een stukje papier en schrijf enkele regels voor jezelf op; wanneer neem ik een belegging, wanneer neem ik mijn winst en wat wil ik bereiken? Het is overigens niet erg wanneer het niet direct lukt om je regels na te komen; door middel van een gratis demo kan je immers onbeperkt oefenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *