fbpx

Bitcoin Cash kopen: beleggen in Bitcoin Cash

Steeds meer mensen profiteren van beleggingen in de Bitcoin.  Door de enorme koersstijgingen en volatiliteit is er veel geld te verdienen met het kopen van Bitcoins. Sinds kort is er echter ook de mogelijkheid om de beleggen in Bitcoin cash. Door zowel Bitcoins als Bitcoin Cash te kopen kan je nog meer geld verdienen met het handelen in de verschillende cryptocurrencies. Het is hierbij echter belangrijk om te bedenken dat je het geld net zo makkelijk kunt verliezen. Maar hoe werkt dit precies en wat is de nieuwe Bitcoin Cash precies?

Wat is Bitcoin Cash precies?

Bitcoin Cash kan je zien als een afsplitsing van de orginele Bitcoin. Wanneer twee groepen gebruikers het oneens zijn over de toekomst van de Bitcoin, dan kan er een zogenaamde vork ontstaan en splitst de virtuele munt zich op. Dit is ook gebeurd met de Bitcoin Cash. Eigenaren van de originele Bitcoin zullen dan ook een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash op hun account ontvangen.

Hoe kan je beleggen in Bitcoin Cash?

Er zijn momenteel nog minder partijen alweer je kunt beleggen in Bitcoin Cash. Je kunt beleggen in Bitcoin Cash bij een zogenaamde online broker. Eén van de beste brokers alwaar je dit kunt doen is Plus500. Bij deze broker kan je beleggen in Bitcoin Cash met een hefboom tot tien waardoor je met een kleinere inleg toch veel beleggingen in deze nieuwe munt kunt uitoefenen. Bovendien kan je bij Plus500 de mogelijkheden zonder risico uitproberen met een demo.

Klik hier om gratis een account te openen bij Plus500 >>

Bitcoin cash kopen

Waarom is Bitcoin Cash ontstaat?

Zoals al eerder is beschreven is de Bitcoin Cash ontstaan doordat er een conflict was tussen twee groepen. Wanneer dit het geval is ontstaat er een zogenaamde fork waarbij de munt wordt opgesplitst in twee varianten. Het conflict rondom de Bitcoin ging over de Groote van het transactienetwerk.

De Bitcoin is relatief langzaam waarbij het uitvoeren van een transactie binnen zogenaamde blocks gemiddeld tot tien minuten duurt. Dit is natuurlijk inefficiënt wanneer je bedenkt dat de Bitcoin steeds gangbaarder wordt voor het uitvoeren van betalingen. Bitcoin Cash probeert dit probleem op de lossen door meer virtuele ruimte te reserveren voor transacties. Hierdoor kunnen transacties met Bitcoin Cash sneller worden uitgevoerd.

Wanneer Bitcoin Cash kopen?

Net zoals bij het kopen van Bitcoins, is het bij Bitcoins Cash essentieel om je aankoop goed te timen. Hiervoor kan je het nieuws in de gaten houden en kijken naar patronen op de grafiek. Het mooie van beleggen in Bitcoin Cash via een online broker zoals Plus500 is dat je altijd kunt profiteren van de verschillende koersbewegingen. Je kan namelijk ook veel geld binnenhalen met een belegging wanneer de koers instort.

Bij moderne brokers heb je namelijk de optie om short te gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld bij een dalende koers. Je kan op die manier dus forse bewegingen naar beneden opvangen. Dat Bitcoin Cash erg volatiel is, is direct bij de lancering al gebleken. Wanneer je short ging bij de opening en vervolgens Bitcoin Cash zou kopen dan had je de volledige rit meegepakt.

Bitcoin Cash grafiek

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien zijn er voldoende mogelijkheden om te profiteren van deze nieuwe cryptocurrency. De prijs beweegt veel en door gebruik te maken van een hefboom kan je de potentie verder vergroten. Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken dat Bitcoin Cash er volatiel is en daarmee risicovol. Het kan dan ook verstandig zijn om eerst te oefenen met een demo.

Bitcoin Cash koers

Hieronder kan je de actuele koers van Bitcoin Cash raadplegen. Ook kan je direct beleggen in Bitcoin Cash door op de koop of verkoop knop te drukken.

De toekomst van Bitcoin Cash

De toekomst van Bitcoin Cash is nu nog onzeker; of deze nieuwe virtuele valuta uiteindelijk bestaansrecht heeft zal afhangen van de hoeveelheid partijen die hem omarmen. Voor nu is de Bitcoin nog de grootste en dit zal niet snel veranderen. Toch heeft Bitcoin Cash direct een goede positie opgebouwd waarmee het direct één van de grotere cryptocurrencies is. Bekijk daarom goed of miners en verkopers van digitale munten de nieuwe munt omarmen; dit kan een indicatie zijn dat Bitcoin Cash gangbaarder wordt en dit kan de prijs doen stijgen.

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!