Beleggen en de Brexit: unieke kans!

De Brexit is een unieke kans om te beleggen! Op 23 juni besloten inwoners van het Verenigd Koninkrijk dat ze niet bij de Europese Unie willen blijven. De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie brengt unieke kansen voor beleggers. De uitkomsten van verschillende onderhandelingen zijn immers bepalend voor de toekomst van de economie van het Verenigd Koninkrijk en die van andere Europese lidstaten.

Hoe profiteer je van een Brexit belegging?

De Brexit is een unieke kans om te beleggen! Op 23 juni besloten inwoners van het Verenigd Koninkrijk dat ze niet bij de Europese Unie willen blijven. De uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie brengt unieke kansen voor beleggers. De uitkomsten van verschillende onderhandelingen zijn immers bepalend voor de toekomst van de economie van het Verenigd Koninkrijk en die van andere Europese lidstaten.

Nieuws is uiteindelijk de belangrijke factor die het verloop van de aandelenkoersen beïnvloedt. Het is daarom belangrijk om het nieuws uitgebreid te volgen. Wanneer nieuws meevalt, leidt dit doorgaans tot stijgende koersen en wanneer nieuws tegenvalt, leidt het tot dalende koersen. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden hoe de onderhandelingen rondom de Brexit verlopen.

Je kunt vervolgens inspelen op het nieuws door bijvoorbeeld te handelen in Engelse aandelen of in de Britse pond.

brexit beleggen

De gevolgen van de beslissing

De gevolgen van de beslissing lijken tot vooralsnog beperkt. De aandelenkoersen zijn bijvoorbeeld toegenomen en het verschil lijkt tot nu toe beperkt. Zoals naar voren gebracht in de New York Times zijn er echter ook haken en ogen aan dit verhaal. Zo is de Britse pond wel significant gedaald. Deze daling kan vervolgens bijdragen aan het welvaren van de Engelse bedrijven.

Een lagere pond maakt het exporteren van producten immers aantrekkelijk, waardoor de concurrentiepositie versterkt. Dit effect kan echter van tijdelijke duur zijn. Wanneer de onderhandelingen slecht uitpakken kan de koers van de pond blijven dalen. Wanneer de koers te sterk daalt, kan dit negatieve consequenties hebben voor het Verenigd Koninkrijk.

Blijf het nieuws rondom de Brexit onderhandelingen daarom goed volgen!

Hoe profiteer je van al deze schommelingen?

Je kunt van deze schommelingen profiteren door gebruik te maken van de mogelijkheden van online brokers. Bij online brokers is het vanzelfsprekend mogelijk om te kopen. Het is echter ook mogelijk om short te gaan. Door short te gaan verdien je juist geld bij dalende koersen en wanneer het Verenigd Koninkrijk het slecht doet in de onderhandelingen kan je op deze manier profiteren van de dalende koersen.

Hierbij is de timing natuurlijk belangrijk; het kan dan ook handig zijn om bij meerdere brokers te handelen. Op die manier zorgt je voor een spreiding en ontdek je welke broker het beste bij je past. Het is sowieso verstandig om je risico te spreiden door zoveel mogelijk te investeren in verschillende effecten.

Uiteindelijk is het belangrijk om gebruik te maken van een stop loss. Wanneer iedereen in paniek raakt en de koersen enorme bewegingen maken, is het slim om hierop in te spelen door slimme orders te gebruiken. Je kan dan orders plaatsen bij bepaalde waarden waardoor je ook van een mogelijke Brexit kunt profiteren wanneer je niet bij de computer kan.

Lange termijn vooruitzichten

Op de lange termijn kan een Brexit enorme implicaties hebben voor de economie. Volgens George Soros, één van de bekendste valutapseculaten, zou het vetrek van Engeland uit de Europese Unie grote gevolgen hebben. Zo zou de Britse pond uiteindelijk nog veel sterker kunnen dalen ten opzichte van de euro en de dollar.

Een Brexit zou ook dramatische gevolgen hebben voor de prijzen en banen in het land. Zo zou een Brexit waarschijnlijk leiden tot een recessie waarbij 500.000 banen verloren gaan en het binnenlands product krimpt met 3,6 procent. De inflatie in het land zal stijgen terwijl de huizenprijzen juist dalen. Deze conclusies zijn bevestigd door de hoogste baas van de Britse Centrale bank.

Naast deze directe economische gevolgen, kan er ook weer een nieuwe vertrouwenscrisis ontstaan. Wanneer één land de Europese Unie verlaat, volgen er wellicht meer. Dit kan gevolgen hebben voor de koers van de euro en de aandelenbeurzen van andere Europese landen. Bereid je dus goed voor, want dit soort gebeurtenissen kunnen erg interessant zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *