De week van de belegger

De week van de belegger is een jaarlijks terugkerend evenement gehouden in de RAI te Amsterdam. Op de dag van de belegger staat beleggen vanzelfsprekend centraal en verschillende brokers, banken en adviesbureaus maken gebruik van deze gelegenheid om hun producten te promoten en om verschillende leuke workshops aan te bieden.

Gratis inschrijven

dag van de beleggerInschrijven voor de week van de belegger is helemaal gratis. Hierbij kan je zelf kiezen bij welke workshops je aanwezig wilt zijn. De workshops worden door verschillende aanbieders verstrekt en kennen verschillende soorten onderwerpen: hierdoor kan zowel de traditionele als de wat modernere belegger het nodige leren.

Op de beursvloer

Tussendoor is er voldoende tijd om de beursvloer op te gaan zodat je kunt praten met de verschillende exploitanten of met de andere bezoekers. Persoonlijk vind ik het bij deze evenementen altijd geweldig om met mede-beleggers te spreken en om tips en ervaringen uit te wisselen. Vanzelfsprekend is beleggen.info er ook deze keer weer bij om de verschillende workshops uit te proberen en om te kijken wat de laatste (product)ontwikkelingen zijn op het gebied van beleggen.

Update: de dag van de belegger is vervangen door de week van de belegger. Lees meer informatie over dit evenement

Verslag van een deelnemer

Hieronder kan je de ervaring van een deelnemer van de dag van de belegger lezen.

Ook dit jaar werd de dag van de belegger weer gehouden in de RAI ter Amsterdam. Twee dagen lang stond de beursvloer vol met allerlei financiële instellingen die daar de mogelijkheid kregen om financiële producten aan te bieden en om ze te presenteren. De beursvloer was dit jaar weer mooi ingedeeld waarbij er overal mensen aanwezig waren om een praatje mee te maken. Erg origineel was de stand van de Royal Bank of Schotland alwaar je een chocoladeletter in de vorm van een vijf kon ophalen. Vijf omdat dit het rendement is dat de bank nastreeft.

De workshops waren ook erg leuk, maar het niveau was vrij wisselend. De workshops technische analyse (ING), Spoed tegen Tegenspoed (Today’s Group) en The case for Asia (Aberdeen) waren erg informatief. Jammer genoeg waren de workshops op zoek naar het beste aandeel van Nederland (Excelco) en fundamentele analyse (123aandeel) wat amateuristischer van opzet.

De auditorium sessies op beide dagen waren tevens erg informatief. Op vrijdag kon men een debat volgen waarbij verschillende hoge piefen van beleggingsinstellingen in discussie gingen waarbij humor en scherpe opmerkingen gelukkig niet afwezig waren. Op zaterdag kwam ‘dokter Doom’ langs, een man die de kredietcrisis van tevoren al zag aankomen. Een briljante man die soms wat vreemd uit de hoek kan komen.

Al met al was de dag van de belegger 2012 een geslaagd evenement, hopelijk ontmoet ik je volgend jaar bij de dag van de belegger 2019!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!