Direct beleggen: binnen 10 minuten aan de slag

Ben je nieuwsgierig naar de beurs? Dan ben je niet de enige! Gelukkig is het mogelijk om direct te beleggen. Door middel van een broker op het internet kan je vaak al binnen tien minuten zonder enige moeite aan de slag. In dit artikel bekijken we hoe je direct begint met beleggen via het internet.

Direct aan de slag

Beginnen is simpel

Direct beginnen met beleggen is mogelijk; tegenwoordig is dit een kwestie van enkele basisgegevens invullen en je kunt direct aan de slag. Hierbij is het verstandig om eerst met een demo te oefenen. Met een demo kan je namelijk onbeperkt fouten maken en op die manier beperk je eventuele risico’s.

Zelf ben ik ook ooit met een demo begonnen en door gebruik te maken van een demo heb ik precies geleerd wat wel en wat niet werkt. Dit is enorm belangrijk wanneer je online aan de slag gaat, aangezien je anders geld kunt verliezen. Zodra je de basis van het beleggen door hebt kan je direct geld storten en binnen tien minuten aan de slag met succesvol beleggen!

Wil je ook direct aan de slag met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

Voorbeeld van handelen

Maar hoe werkt beleggen eigenlijk? In dit fictieve voorbeeld zullen we een belegging bespreken zodat je in de toekomst zelf direct je eigen belegging kunt uitvoeren. Wanneer je begint met handelen moet je eerst kiezen waarin je gaat handelen: het is bijvoorbeeld mogelijk om een bepaald aandeel te selecteren of een bepaald valutapaar.

In dit voorbeeld gaan we handelen in het niet bestaande aandeel Profit Banking NL. Profit Banking NL is een bedrijf dat verschillende diensten aanbiedt voor beleggers. Het bedrijf doet het goed in Nederland en heeft op het moment van schrijven een koers van tien euro. Hoe voer je vervolgens direct een belegging uit op dit aandeel?

Aandeel kopen bij een broker

Dat is eenvoudig! Nadat je een account hebt aangemaakt bij een online broker zoek je het aandeel Profit Banking NL op. Zodra je dit aandeel hebt gevonden kan je op de kopen knop drukken. Hierbij is vooral de timing van de aanschaf erg belangrijk; koop het aandeel op het juiste moment op en je zorgt ervoor dat je een goede winst binnenhaalt!

Stel; op een dag hoor je op het nieuws dat Profit Banking NL een nieuwe markt gaat aanboren. Wanneer je vertrouwen hebt in de uitbreiding van het bedrijf koop je het aandeel. Wanneer de ontwikkeling vervolgens goed uitpakt, behaal je een leuke winst op de langere termijn!

Nog enkele laatste tips

  • Beperk je verliezen: gebruik een stop loss!
  • Neem je winst: bepaal waar je winst wilt nemen.
  • Manage je emoties: maak beslissingen op basis van ratio
  • Begin klein: beleg alleen met geld dat je kunt verliezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *