Economische kalender aflezen: hoe doe je dat?

Welkom bij de economische kalender van deonlinebelegger.nl. Door de economische kalender te gebruiken, kan je fundamentele analyse toepassen. Bij fundamentele analyse houd je rekening met het nieuws om nieuwe posities te openen. Negatief macro-economisch nieuws voor een land zorgt vaak voor een deling van de valuta, terwijl positief economisch nieuws vaak voor een stijging van de valuta zorgt.

Wanneer je rekening houdt met de onderstaande gebeurtenissen, heb je een grotere kans om succesvol te beleggen. Het nieuws speelt namelijk een belangrijke rol bij de koers en kan dalingen of stijgingen van wel 100 pips of meer in een korte periode veroorzaken. Mensen die zich alleen maar focussen op technische analyse beleggen goed, maar maken vaak een fout wanneer er een belangrijk nieuwsitem naar buiten rolt. Een voorbeeld van een belangrijk nieuwtje is de verandering van het rentepercentage.

Economische kalender werking

Het aflezen van de economische kalender is vrij eenvoudig. Je ziet welke gebeurtenis er gaat gebeuren en voor welke valuta dit koersverschillen kan opleveren. Houd er rekening mee dat niet ieder macro economisch cijfer even belangrijk is: het belang staat aangegeven door middel van het aantal icoontje. Wanneer je op het nieuwsitem klikt verlaat je deonlinebelegger.nl, en ga je naar de website van de maker van de kalender.

Zelf gebruik ik de economische kalander voornamelijk om te bepalen wanneer ik niet ga beleggen. Bij belangrijk nieuws is de markt vaak vrij instabiel en wanneer je geen tijd hebt om de markt actief in de gaten te houden is het verstandig om geen beleggingen uit te voeren in zo’n geval.

Klik hier om naar de economische kalander te gaan!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *