Ervaring opdoen met beleggen

Voordat je met grote bedragen gaat beleggen is het verstandig om eerst wat ervaring op te doen met beleggen. Gelukkig bestaan er veel beurssimulators alwaar je met een fictief bedrag beleggen geheel zonder risico’s kunt uitproberen. In dit artikel bekijken we hoe en waar je het beste ervaring kunt opdoen met beleggen in bijvoorbeeld aandelen.

Ervaring opdoen met beleggen

Wil je ervaring opdoen met beleggen? Dan is het verstandig om de mogelijkheden uit te proberen door middel van een demo. Een demo is een account waarbij je met een fictief bedrag kunt beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Met de demo kan je orders plaatsen op de beurs. Je ziet vervolgens direct wat het effect van iedere belegging op je resultaten is.

Ben je benieuwd waar je het beste met een demo ervaring kunt opdoen? Gebruik dan de onderstaande knop om te bekijken waar je beleggen het beste kunt uitproberen:

demo beleggen

Een goede broker om beleggen te ervaren

De beste beleggingssoftware waarmee je ervaring kunt opdoen is die van Plus500. Met dit eenvoudige programma kan je erg eenvoudig CFD aandelen, grondstoffen en Forex kopen en verkopen. Het mooie van de software is dat je ook met echt geld kunt beleggen: wanneer je dus voldoende zelfvertrouwen hebt opgebouwd kan je er direct echt geld mee gaan verdienen!

Het is erg eenvoudig om ervaring op te doen met de software van Plus500. Klik hier om gratis een demo account te openen . Nadat het programma is geïnstalleerd en je een account hebt aangemaakt kan je direct aan de slag met €40.000 aan nepgeld. Het leuke van de software van Plus500 is dat je beleggen eenvoudig kunt uitproberen. Na registratie krijg je direct een demo van €40.000 op je account!

ervaring opdoen beleggen

Nog nooit zelf belegt?

Wanneer je nog nooit zelf hebt belegd kan dit soms er overweldigend overkomen. Je kan kiezen tussen honderden aandelen, grondstoffen en indexfondsen waarbij de koersen op ieder moment van de dag veranderen. In het begin is het dan ook verstandig om je vooral te focussen op enkele te verhandelen instrumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EUR/USD of Nederlandse aandelen.

Op die manier leer je de vaste patronen die de koersen vaak maken herkennen. Door middel van technische analyse kan je bij ieder effect vaststellen of de kans dat deze gaat stijgen of dalen groot is. In onze cursus technische analyse behandelen we overigens de meest handige indicatoren. Technische analyse leer je voornamelijk door de technieken toe te passen in de praktijk. Het is daarom slim om door middel van een gratis demo de technieken zonder risico uit te proberen.

Houd je hoofd erbij!

Beleggen kan een spannende ervaring zijn: het is dan ook belangrijk om je hoofd erbij te houden. Veel mensen maken de fout om direct met grote bedragen te handelen in één specifiek aandeel. Al je geld in één aandeel stoppen is echter onverstandig. Het is beter om eerst te ervaren hoe het is om met echt geld te handelen door per positie enkele euro’s in te zetten.

Op die manier verdien je misschien niet direct veel, maar je leert wel om te gaan met beleggingen. Door deze ervaring zal je het later veel beter doen en dit zal het uiteindelijke resultaat alleen maar ten goede komen. Beleggen is geen sprint, het is een marathon!

Risico’s managen

Uit ervaring is het gebleken dat het verstandig is om de risico’s zoveel mogelijk te matigen. Zet maximaal één tot twee procent van je accountgrootte in op één positie om te voorkomen dat je veel geld verliest op één positie. Door je kapitaal langzaam op te bouwen wordt iedere belegging steeds winstgevender.

Lijkt beleggen je wel wat? Dan is het belangrijk om direct ervaring op te doen! Veel mensen blijven urenlang artikelen lezen of staren naar de grafieken zonder echt een beslissing te nemen. Uiteindelijk is het belangrijk om met een demo account gewoon het nodige uit te proberen zodat je in de juiste mindset komt.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!