Geld beleggen

Heb je nog geld over en wil je een hoog rendement behalen? Dan heeft het weinig nut om je geld op een spaarrekening te plaatsen. Door je geld effectief te beleggen kan je veel geld verdienen. In dit artikel bekijken we hoe je het beste je geld kunt beleggen en geven we je enkele tips mee die je kunt gebruiken bij het managen van je beleggingen.

Geld beleggen bij een broker

Wanneer je op de korte tot middellange termijn een hoog rendement wilt behalen is het verstandig om dit bij een online broker te doen. Bij een broker liggen de transactiekosten laag en kan je dankzij de aanwezigheid van een hefboom ook met kleinere bedragen een hoog rendement behalen. Deze manier van beleggen wordt ook wel beleggen in CFD’s genoemd.

Wanneer je beleggen in CFD’s wilt uitproberen is het verstandig om eerst een gratis demoaccount te openen bij een broker. Je ontvangt dan direct een fictief bedrag van 20.000 euro waarmee je de mogelijkheden van beleggen kunt uitproberen. Deze modernere manier van beleggen heeft verschillende voordelen:

  • Je kunt handelen in aandelen, grondstoffen, indexfondsen en Forex (valuta’s)
  • Je geld staat niet vast: de beleggingen zijn gericht op de korte termijn
  • Al binnen enkele uren kan je een goed rendement behalen met een hefboom
  • Beleg je geld effectief: je kan zowel bij stijgende als dalende koersen winst maken
  • Door bij het beleggen van je geld gebruik te maken van orders kan je de activiteiten automatiseren!

Wil je beleggen bij een broker uitproberen? Vergelijk dan verschillende brokers en open een gratis demo!

Geld beleggen voor de lange termijn

geld beleggenBen je niet op zoek naar een manier om je geld te beleggen op de korte termijn? Heb je een groter bedrag te beleggen? Dan is het verstandiger om een rekening te openen bij een traditionele effectenrekening. Bij een traditionele effectenrekening word je de fysieke eigenaar van het effect. Je betaalt dan geen financieringskosten en de transactiekosten zijn vaak absoluut: hierdoor liggen de kosten bij orders vanaf enkele duizenden euro’s lager.

Bovendien ontvang je bij een effectenrekening dividend en doordat je de fysieke eigenaar bent heb je ook het recht om aandeelhoudersvergaderingen te bezoeken. Wanneer je gaat beleggen voor je pensioen of voor een ander lange termijndoel is het verstandiger om fysiek je geld te beleggen in aandelen.

Enkele handige beleggingstips

  • Spreid je risico’s: zet niet al je geld in op één effect of één positie! Op die manier kan je consistent geld verdienen en zal één verkeerde belegging niet je gehele vermogen doen verdwijnen.
  • Bestudeer het bedrijf waarvan je aandelen wilt kopen of verkopen: denk je dat de koers in de nabije toekomst gaat stijgen of dalen?
  • Stel van tevoren doelen op: Door een stop loss in te stellen op het moment dat je verlies wilt nemen en een take profit op het moment dat je winst wilt nemen kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *