Nieuws snipen: beleggingsstrategie van vijftienjarige!

Aangezien ik zelf erg jong ben begonnen met ondernemen en beleggen heb ik veel respect voor andere jonge mensen die hier ook al interesse in hebben. Toen ik de volgende mail in mijn mailbox ontving kon ik dan ook niet anders dan het artikel publiceren:

Hallo Alex,

Allereerst zal ik mijzelf introduceren.

Ik ben anoniem en ik ben 15 jaar. Ik heb veel interesse voor beleggen maar aangezien ik 15 jaar ben is het nog niet toegestaan om een account bij een broker te openen. Ik oefen wel op demo-accounts en daar heb ik de strategie nieuws snipen gebruikt en het ging mij erg goed af. Zelfs zo goed dat ik het met vele andere mensen wilde delen, daarom stuur ik deze mail. Ik hoop dat u mijn rapport wilt lezen. Daarnaast hoop ik dat u het op uw site wilt plaatsen als het u goed bevalt. Ik wil graag anoniem blijven dus ik wil liever niet dat mijn naam onder het rapport staat, mocht u het uploaden naar uw site. Ook hoef ik er geen geld voor (al zou het wel leuk zijn, ik kan het goed gebruiken ;-)  ). Het enige dat ik wil is mijn strategie naar buiten brengen en kijken of mijn schrijfvaardigheid goed is. Mocht u nou totaal geen interesse in het rapport hebben en het vooral niet op uw site willen zetten, zou u dan zo vriendelijk willen zijn mij feedback te geven over mijn rapport?

Alvast bedankt voor de moeite, ik kijk uit naar uw reactie. Het bestand kunt u vinden bij de bijlagen.

Met vriendelijke groet,

<anoniem>

Hieronder volgt het interessante artikel dat ik heb ontvangen over nieuws snipen. Wanneer je bedenkt dat een vijftienjarige dit kan, weet je dat ook jij aan de slag zou kunnen met beleggen! Bekijk hier waar je kunt starten met beleggen >>

Beleggen met het nieuws

Het stukje onder de titel zei het al: in dit artikel ga ik je laten zien hoe je geld kunt verdienen door middel van het nieuws. Het is belangrijk om te weten dat het hier voornamelijk gaat om de handel in aandelen. Ook is het belangrijk om te weten dat je sowieso het nieuws moet volgen en daarnaast zal je ook tijd vrij moeten maken rond 9:00 (de opening van de Nederlandse beurs) en rond 15.30 (de opening van de Amerikaanse beurs).

Deze vorm van beleggen is voornamelijk bedoeld om kleine winsten te pakken. Hoe groot die winsten zijn is afhankelijk van de hoeveelheid geld die je belegt. Als je een winst van €50 per beursdag wilt behalen, is het verstandig om zo’n €2000 op je rekening te zetten. Zoals Warren Buffettt zegt: don’t put all eggs in one basket.

Oftewel: zet niet de €2000 op één aandeel maar spreid het, zodat je niet afhankelijk bent van nieuws sniping. In praktijk koop je dan maar voor circa €500 euro aandelen, maar dan heb je nog €1500 over om wat anders mee te doen op de beurs. Om €50 winst te maken moet er natuurlijk wel een hefboom gebruikt worden.

Afhankelijk van het nieuws die dag kan het soms hoger uitpakken maar soms ook lager en een enkele keer zelfs met verlies. Ik hoop dat je iets van dit rapport zal leren en op die manier veel geld zult verdienen.

Nieuws snippen en beleggen

Bij nieuws snipen gaat het erom dat er winst wordt behaald op basis van het nieuws.Ik raad je aan om alleen te speculeren op aandelen omdat daarvoor de beurzen dagelijks sluiten en weer openen. Het veiligste is om alleen te speculeren op nieuws wanneer de beurzen gesloten zijn. Je koopt dan niet direct een aandeel maar je plaatst een order, zodat je mee kunt gaan met de beursopening.

Je kan dan rustig nadenken over het artikel en je kan ook meegaan met de opening en dus met de rest van de wereld. Je hebt dan ook geen last van tijdsdruk en je hoeft alleen het nieuws in de gaten te houden buiten de openingstijden. De openingstijden van bepaalde beurzen kan je gewoon vinden op internet.

Het is zo belangrijk om mee te gaan met iedereen omdat de beurs bestaat uit vraag en aanbod, en daar komt een prijs uit: de prijs van het aandeel. Nieuws snipen is helemaal niet lastig, bij een positief nieuwsbericht is het verstandig te speculeren op een stijging van het aandeel dus long te gaan.

Bij een negatief nieuwsbericht is het verstandig te speculeren op een daling van het aandeel dus short te gaan. Heb je geen idee wat de begrippen short en long betekenen? Dan is het verstandig om deze tutorial te lezen, daar vind je een uitgebreide beginnersuitleg. Mijn idee over beleggen op basis van nieuwsberichten is pakken wat je pakken kan. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zien:

Op zondag 1 mei 2016 publiceerde NU.nl het volgende nieuwsbericht:

Nieuwsbericht Warren Buffettt

Het was een positief nieuwsbericht en de beurs was gesloten, het was namelijk zondag. Ik besloot toen ook het aandeel te kopen en dus voor een long positie te gaan. Hieronder het resultaat:

 resultaat2

 

Je ziet hier bij 2 mei de beursopening, aangegeven met de groene lijn. Zoals je kan zien stijgt de koers van het aandeel en maak ik op dat moment winst. Daarna (aangegeven met de rode lijn) komt meteen het gevaar: de beurs beschouwt de reactie als overdreven en daalt daarom weer en omdat ik niet weet wanneer de beurs het als een overdreven reactie beschouwt, pak ik de winst die ik heb behaald, hoe klein die dan ook is.

Soms kies ik er ook voor om tien minuten te wachten, omdat dan alle overhaaste reacties van beleggers zijn geweest en het aandeel dan op een eerlijke waarde uitkomt. Beide strategieën werken voor mij, je moet zelf de strategie uitkiezen die voor je werkt. Ik raad dan ook aan eerst te oefenen met een demo-account.

Zelf heb ik ook geoefend met een demo-account en oefen ik nog steeds, want oefening baart kunst. De broker Plus500 beviel mij het beste omdat daar een ruim aanbod is van CFD aandelen, ook Nederlandse aandelen. Ook is het instellen van een stop-loss of take-profit makkelijk. Zelf ben ik niet zo’n voorstander van de stop-loss en take-profit, omdat ik er van ben overtuigd dat het aandeel de lijn van het nieuwsbericht zal volgen (positief of negatief).

Een ander voorbeeld van nieuws snipen

Omdat nieuwsberichten op verschillende manieren bekeken kunnen worden, noem ik hier nog een voorbeeld om het voor je duidelijker te maken.

Op 11 mei 2016 publiceerde NU.nl het volgende nieuwsbericht:

 ABN AMRO nieuwsbericht

In het rode tekstkader staat dat het is gepubliceerd op 11 mei 2016 7:23. Dat het om 7:23 is gepubliceerd is belangrijk, omdat de beurs nog niet open was. Zo kon ik op die manier gewoon meegaan met de opening van de beurs. Ik opende een shortpositie, omdat het nieuwsbericht negatief was. Er staat namelijk dat de nettowinst is teruggevallen met 13% en dat is ontzettend veel.

Als we naar de grafiek van ABN AMRO op die dag gaan kijken zien we het volgende:

ABN AMRO koers

Zoals verwacht opent de beurs een stuk lager. Als we dan mijn strategie ‘pakken wat je pakken kan’ gebruiken kan je zien dat ik dan veel winst misloop. De beurs is pas om 14:00 op zijn laagste punt, zoals je kunt zien in de rode cirkel. Nu is het grote gevaar van die strategie goed te zien. Ook het voordeel is goed te zien, kijk nogmaals eens goed naar de grafiek van Berkshire Hathaway en dan vooral naar de rode lijn. Als ik mijn strategie daar niet had toegepast hadden op dat punt emoties kunnen gaan spelen en had ik het aandeel misschien wel met te lage winst verkocht.

U bent nu aan het einde gekomen van dit rapport. Met 8 pagina’s heb je nu geleerd wat nieuws snipen is en hoe het is zijn werk gaat. Als ik een aandeel koop op basis van nieuws snipen schrijf ik altijd de beginkoers op en de koers als ik het aandeel weer verkoop.

Daarnaast schrijf ik ook nog de reden op waarom ik het aandeel heb gekocht. Op die manier probeer ik zo veel mogelijk fouten te vermijden omdat ik er extra over nadenk. Ik hoop dat je veel aan dit kleine rapport hebt gehad en dat u veel geld op de beurs gaat verdienen door middel van deze simpele strategie.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!