Risicoloos beleggen met een klein bedrag

Ook met een klein bedrag kan je goede resultaten behalen met beleggingen in bijvoorbeeld aandelen. Het is zelfs mogelijk om geheel risicoloos te beleggen wanneer je het slim aanpakt. In dit artikel bekijken we hoe je risicoloos kunt beleggen met een klein bedrag.

Risicoloos beleggen

Wil je geheel zonder risico beleggen? Dat kan! Tegenwoordig bieden verschillende brokers de mogelijkheid aan om beleggen risicoloos uit te proberen door middel van een demoaccount. Het openen van een account bij een broker kost vaak maar enkele minuten en daarna kan je direct aan de slag met beleggen.

Tip: hoe te beginnen?

Nadat je een account hebt geopend kan het lastig zijn om te weten waar je het beste kunt beginnen. Met je demo kan je beleggen immers fictief uitproberen, maar het is het leukst om direct een echt positief rendement te behalen. Om goede resultaten te behalen met beleggen is het belangrijk om je eigen beleggingssysteem te ontwikkelen. In dit artikel zal ik uit de doeken doen hoe ik zelf beleggingen doen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Houd er rekening mee dat het voorbeeld in dit artikel past bij mijn beleggingsysteem. Uiteindelijk heeft iedereen een andere beleggingsstijl en het is belangrijk om te experimenteren zodat je ontdekt welke manier van beleggen het beste bij jou past: dit kan je prima doen door middel van een klein bedrag.

Op zoek naar belangrijke niveaus

Bij mijn eigen beleggingen maak ik veel gebruik van technische indicatoren. Voordat je je verdiept in ingewikkelde indicatoren zoals de moving averages en Fibonacci niveaus is het verstandig om eerst alleen maar met belangrijke niveaus te beginnen. Belangrijke niveaus zijn niveaus waar de prijs niet doorheen lijkt te kunnen breken.

Het ontdekken van deze niveaus maakt het wellicht niet mogelijk om geheel risicoloos te beleggen: het verhoogt echter de kans op succes wel enorm. Om een belangrijk niveau te ontdekken is het verstandig om ietwat uit te zoomen, door uit te zoomen krijg je een beter beeld van de situatie op de markt en kan je deze niveaus ontdekken.

Voorbeeld: belegging op AUD USD

Op het moment van schrijven (16 juni 2013) bevindt de prijs van de Australische dollar tegenover de Amerikaanse dollar op een cruciaal laag niveau wat sinds 10 november 2010 niet meer is doorbroken, dit is goed te zien op de onderstaande weekgrafiek.

weekgrafiek AUD USD

Toen op 11 juni dit niveau getest werd en toen de prijs daarna weer steeg heb ik een koop positie genomen op AUD USD. Je verdient dan geld bij een stijgende koers. De vorige keer heeft de prijs enorm veel omhoog bewogen, door het moment waar ik verlies neem net onder het cruciale niveau te plaatsen en door het moment dat ik winst neem veel hoger te plaatsen verdien ik of heel veel of ik verlies een beetje.

AUD USD max verlies

Door een vergelijkbare strategie toe te passen kan je de winst die je behaalt met beleggen enorm doen stijgen! Risicoloos beleggen is weliswaar niet mogelijk, maar door met een klein bedrag te beginnen kan je wel ontdekken hoe je 100% winstgevend kunt beleggen.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!