Snel beleggen via internet

Sinds de financiële crisis zijn de beurzen volatieler geworden. Dit lijkt op het eerste gezicht negatief, maar het laat beleggers net  toe om een hoger rendement te verkrijgen. Om dit rendement  te maximaliseren, zijn twee factoren belangrijk: snelheid en timing. De belegger die op het juiste moment snel fondsen beschikbaar heeft om in te spelen op nieuwe mogelijkheden, zal op het einde van het jaar het succesvolst blijken.

Snel beleggen via internet

Het middel bij uitstek om snel te beleggen is het internet. Met enkele klikken geef je orders door naar de beurs. Zo kan je onmiddellijk een positie innemen als je een opportuniteit tegenkomt. 

Bovendien vind je meer informatie op het internet dan in de krant. De informatie is ook sneller beschikbaar. Beleggen via het internet geeft je niet alleen een voorsprong ten opzichte van beleggers die de orders aan hun bank doorgeven, maar je hebt ook automatisch beschikking tot  dezelfde mogelijkheden als professionele beleggers.

Tip: Meer weten over beleggen? Bekijk onze cursus beleggen in CFD’s!

Beschikbare middelen zijn cruciaal

snel beleggen internetIndien je belegt via het internet is het cruciaal dat je het geld op de juiste plaats hebt staan. Geld dat op de rekening van je broker is gestort, is onmiddellijk beschikbaar voor beleggingen. Op elk moment kan je met dit geld aandelen of CFD’s aankopen.

Geld dat niet onmiddellijk beschikbaar is, kan het rendement doen verdampen. Door de extra tijd die je nodig heeft om het op de rekening te plaatsen, kan een winstgevende positie verdwenen zijn doordat andere beleggers dit ook opmerkten.

Snelheid is dus ontzettend belangrijk! Door snel in te spelen op een plotselinge koersverandering onder invloed van een recent nieuwsfeit kan je ontzettend veel geld verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beursgang van Facebook of het failliet gaan van de SNS bank.

Verhoog het rendement door CFD’s aan te kopen

Dat de financiële markten rationeel zijn, is een illusie. Je kunt perfect geld verdienen door een tegengestelde visie te hebben. Door snel te beleggen via internet kan je snel handelen zodra een aandeel – naar jouw mening onterecht – wordt afgestraft. Mensen blijven kuddedieren en dit maakt het dat de koers soms rare sprongen kan maken.

Gebruik vervolgens CFD’s om door middel van de hefboom het rendement verder de hoogte in te sturen. Naast ‘long’ posities kunnen CFD’s ook gebruikt worden om ‘short’ posities in te nemen. Zo profiteer je ook van koersdalingen.

Maak gebruik van automatische programma’s

Het internet zorgt naast eenvoudiger beleggen voor een tweede voordeel: het gebruik van programma’s. Deze programma’s laten het  toe om complexe analyses uit te voeren. Je beschikt dus over meer informatie als je belegt via het internet.

Daarnaast laat het beleggingsplatform toe om orders vooraf in te voeren en limieten aan te maken. Deze mogelijkheden vergemakkelijken het beleggen zodat je jezelf kunt toeleggen op wat belangrijk is: de juiste posities selecteren.

Pas op voor impulsieve beslissingen

De mogelijkheid om snel te beleggen via het internet brengt één nadeel met zich mee: impulsieve beslissingen komen sneller voor dan vroeger. Onderzoek toont aan dat dit fenomeen slechts vermindert naarmate de ervaring stijgt. Ook doorgewinterde beleggers durven dus impulsieve beslissingen te nemen. 

Probeer daarom steeds zo rationeel mogelijk te handelen en kritisch de mogelijkheden te bekijken. Zo wordt u niet gedesillusioneerd na een slechte belegging via het internet. De beurs laat je toe om een mooi rendement te verkrijgen, mits je jouw beleggingen maar zorgvuldig selecteert.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!