Beleggen in Twitter: aandelen kopen

De beursgang van Twitter heeft enorm veel aandacht gekregen in de media. Dit is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het na Facebook de grootste beursgang is van een op technologie gericht bedrijf. Nog interessanter is het feit dat het bedrijf momenteel verliesgevend is en toch bijna twee miljard dollar wist op te halen. Maar hoe kan jij nu eigenlijk winstgevend het aandeel Twitter verhandelen?

Waar beleggen in Twitter?

Eén van de beste manieren om Twitter als CFD te verhandelen is via Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk met een hefboom beleggen in Twitter waardoor je met een klein bedrag erg hoge winsten kunt behalen. Bovendien kan je zowel profiteren van stijgingen als dalingen op de korte termijn waardoor het potentiële rendement veel hoger ligt. Wanneer je de koers van Facebook bekijkt dan zie je dat in een korte termijn de koers erg volatiel is geweest; hier profiteer je dus veel meer van door bij een broker soms long en soms short te gaan.

Wanneer je long gaat verdien je geld wanneer de koers stijgt en wanneer je short gaat verdien je juist geld wanneer de koers daalt. Uiteindelijk kan je dus hoe dan ook profiteren van beleggingen in Plus500!

Klik hier om met demo van €40.000 of echt geld te beleggen in Twitter CFD's >>

Wat is Twitter nu eigenlijk?

Twitter is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen; ook voordat er aandelen zijn uitgegeven wist iedereen wat deze site inhoudt. Met ruim 500 miljoen gebruikers is Twitter enorm populair: op de dienst delen gewone mensen en bedrijven korte berichten die niet meer dan 140 karakters mogen bevatten.

Ondanks dat het sociale netwerk Twitter al lang bestaat, is er nog geen winst gemaakt. Wanneer we dit onthouden is het echt bizar dat de introductieprijs van het aandeel op 26 dollar is vastgesteld. Na de introductie steeg de koers zelfs nog verder tot een prijs van ruim 40 dollar!

Voorbeeld: belegging in Twitter

Wanneer je het aandeel Twitter zou kopen tegen een prijs van 40 dollar en de prijs stijgt diezelfde dag tot 42 dollar verdien je 2 euro per aandeel dat je via een broker als Plus500 aanschaft. Wanneer je een hefboom gebruikt kan dit bedrag zelfs verder toenemen!

Stel; je gebruikt je eerste storting om op 14 november short te gaan op het aandeel Twitter wat dan 45 dollar waard is, wanneer je short gaat verdien je geld wanneer de koers daalt. Enkele dagen later, al op 18 november, is de prijs gezakt tot 41 dollar en je pakt direct je winst.

Hiervoor gebruik je alleen de storting van €100 met de hefboom van 1:20, je kan dan maximaal voor €2000 aan aandelen kopen wat ongeveer neerkomt op 2640 dollar / 40 = 64 aandelen Twitter. Met de storting van €100 zou je in dit geval een winst hebben gemaakt van 184 euro wat neerkomt op een rendement van meer dan 180%.. zonder dat je zelf nog maar geld hebt ingezet!

Toekomstperspectief

Wat denk jij dat de koers van Twitter op de lange termijn gaat doen? Feit is dat uiteindelijk alleen winstgevende bedrijven overblijven; het bedrijf zal dus zeker winst moeten gaan maken wil het succesvol blijven. De vergelijkbare bedrijven LinkedIn en Facebook doen het op het moment goed op de beurs; Twitter heeft dus zeker potentie.

Omgerekend betaalt de belegger echter 50 tot 60 dollar per gebruiker; dat is wel erg veel! Op het moment is er nog geen winst, het is dan ook maar de vraag of elke gebruiker uiteindelijk veel gaat opleveren via bijvoorbeeld advertentie-inkomsten.

Het geld van de beursgang zal worden gebruikt om meer datacenters en ontwikkelaars te financieren. Wordt Twitter het toekomstige Hyves van de wereld, of heeft Twitter echt zoveel potentie? Wat denk jij? 

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment