Wat is rendement?

je besluit een deel van jouw vermogen te beleggen, is het interessant om uit te rekenen welk rendement je hier ongeveer mee kunt behalen. Meer over het rendement van beleggingen, lees je op deze pagina. Zo lees je in dit artikel wat het rendement inhoudt, maar ook hoe je het hoogste rendement kunt behalen op jouw beleggingen.

Het rendement van een belegging

Het rendement van een belegging is de winst die je op een bepaalde belegging maakt, uitgedrukt in procenten. Investeer je 10 euro in een aandeel en verkoop je het aandeel uiteindelijk voor 11 euro, dan is het rendement  van jouw belegging 10 procent. Heb je een hoog rendement behaald, dan betekent dit simpelweg dat je meer winst hebt gemaakt.

Het hoogste rendement

Het is de kunst een zo hoog mogelijk rendement met jouw belegging te behalen. Hoe hoog het rendement van jouw belegging precies is, is ten eerste afhankelijk van het product waar je in investeert. Zo is het algemeen bekend dat aandelen een hoger rendement hebben dan bijvoorbeeld obligaties. Door slim in aandelen te investeren, kun je jouw rendement dan ook verhogen.

Wel is het erg belangrijk dat je op de juiste manier belegt als je een zo hoog mogelijk rendement wil halen. Je kunt wel in aandelen investeren om een hoog rendement binnen te slepen, maar dan moet je wel de juiste aandelen aankopen. Ook is het belangrijk dat je de aandelen die je in je bezit hebt, op het juiste moment verkoopt. Verkoop je jouw aandelen als deze erg geliefd zijn, dan is je rendement simpelweg hoger.

rendement

Risico en rendement

Het risico van een belegging en het rendement van een belegging hebben altijd een relatie met elkaar. Durf je meer risico te nemen, dan is het rendement van jouw belegging over het algemeen groter.

Wel heb je in dit geval ook meer kans dat je verlies maakt op jouw investering. Het is dan ook de vraag of het verstandig is altijd meer risico te nemen als je geld gaat beleggen. Soms levert dit inderdaad een hoog rendement op, soms word je gestraft voor jouw risicovolle gedrag.

Een hoog rendement behalen? Oefening baart kunst

Zoals al eerder vermeld, is het belangrijk om goed te oefenen met beleggen voor je inderdaad geld gaat investeren. Wij raden je aan dit bij de broker Plus500 te doen. Pas als je ziet dat jouw rendement bij iedere belegging een beetje omhoog gaat, ga je met echt geld beleggen.

Bijkomend voordeel van het oefenen met een demo-account, is dat je precies weet hoe de online beleggingsomgeving van Plus500 werkt. Je voelt je niet meer als een vis op het droge, maar kunt als geoefende belegger aan de slag om een zo hoog mogelijk rendement te halen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *