GBP CHF geen winst door een fout met managen

Drie weken geleden schreef ik mijn laatste blog op beleggen.info.. In deze blog bekijk ik hoe de trade op GBP CHF is afgelopen: die is namelijk geopend! De afgelopen weken was de markt vrij grillig.. er waren dan ook niet veel mooie trades, maar gisteren heb ik weer twee orders geplaatst.

Belegging op GBP CHF

De belegging op GBP CHF was geen slechte trade: de koers is na de vele high tests inderdaad flink ingestort. Jammer genoeg heb ik een fout gemaakt bij het managen van de trade. Ik heb de stop loss na verloop van tijd namelijk verplaatst naar break even; alhoewel dit een veilig gevoel geeft, is dit niet noodzakelijkerwijs verstandig.

Eigenlijk mag je een stop loss alleen verplaatsen wanneer daar een technische reden voor is. In dit geval was er duidelijk geen technische reden en uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ik een mooie winst heb misgelopen…

Maar hoe moet je een vergelijkbare situatie dan managen? Het beste is om te wachten op de retracement, de beweging omhoog. Zodra de nieuwe retracement is gevormd kan je de stop loss verplaatsen naar de top van de vorige retracement: op die manier kan je zoveel mogelijk golven meepakken binnen een consolidatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met een vaste target te werken: zorg er dan in ieder geval voor dat de verhouding verlies (één) om winst (twee) is.

161013 GBP CHF

Order één: GBP NZD

De eerste order die ik heb geplaatst is een belegging op GBP NZD, long. Er is sprake van een duidelijk horizontaal niveau alwaar een sterke high test gevormd is. Dit in combinatie met de RSI divergentie maakt dit een valide setup.

151013 GBP NZD

Order twee: USD SGD

Op USD SGD ben ik long gegaan vanwege de sterke low test op het horizontale niveau. Er was tevens sprake van RSI divergentie; al met al dus een solide setup. Wel ben ik benieuwd wat het nieuws rondom de shutdown voor effect gaat hebben op de koers van de dollar. Enkele minuten geleden is de positie geopend, in de volgende blog kom je het resultaat te weten.

USD SGD 15102013

Overigens heb ik bij deze twee trades een andere manier van management toegepast; dit keer ga ik werken met een vaste target van iets meer dan één om twee op basis van technische analyse. Het moment waarop ik winst neem ligt dus samen met het volgende cruciale horizontale niveau binnen de grafiek.

Succes met traden & tot de volgende keer!

Alex

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!