Koersverloop van de bitcoin

16 januari 2017 - De waarde van de bitcoin is de afgelopen weken flink gestegen, de koers staat op het hoogste punt in drie jaar tijd. Waar de bitcoin in het begin vooral door ‘nerds’ werd gebruikt lijkt de bitcoin steeds meer mainstream te gaan.

De digitale valuta lijkt een uitkomst te bieden als alternatief waardemiddel in economisch onzekere tijden. De populariteit van de munt is de afgelopen maanden toegenomen in landen als India en Venezuela waar het monetair beleid van de lokale centrale banken economische onzekerheid brengt. Ook in Nederland wordt de munt gebruikt, in onder andere Arnhem zijn er meer dan 100 winkels waar afgerekend kan worden met de bitcoin.

Schommeling van de bitcoin koers

De waarde van de bitcoin schommelt relatief veel. Hierdoor is bijvoorbeeld de bitcoin op dit moment niet ideaal als ruilmiddel. Voor de belegger bieden deze koersschommelingen juist interessante kansen. Eind 2015 stond de waarde rond de 400 euro en op moment van schrijven staat de bitcoin koers rond de 750 euro.

Het totaal aantal bitcoins zal uiteindelijk 21 miljoen zijn, hiervan zijn er op dit moment ongeveer 16 miljoen in omloop.

bitcoin koers

Investeren in digitale valuta

Wie wilt beleggen in de digitale valuta kan deze kopen bij meerdere handelskantoren. Naast de bitcoin zijn er ook andere digitale valuta, zoals litecoins en ethers. De verschillende soorten digitale valuta hebben allen hun eigen voor- en nadelen. Met een market cap van meer dan 12 miljard euro is de bitcoin veruit de grootste.

Wie investeert in bitcoins, litecoins of ethers slaat zijn of haar belegging op in een zogenaamde wallet. Dit is een digitale portemonnee waarin de digitale valuta opgeslagen worden. Hiermee verschilt een digitale valuta belegging dan ook met andere traditionele beleggingen, de belegger is zelf namelijk verantwoordelijk voor de opslag en de veiligheid van zijn of haar computer.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!