Een markt vol met kansen

Hoera! Donderdag heb ik mijn eerste coaching call en wanneer alles in orde is beschik ik vanaf dat moment over een kapitaal van $50.000 om mee te handelen. Voordat het zover is wordt er echter nog beoordeeld of mijn analyse vaardigheden afdoende zijn om met een vergelijkbaar groot bedrag te handelen. In dit artikel breng ik weer enkele paren naar voren die ik deze week zal volgen.

GBP USD

De GBP USD bevindt zich in een duidelijke neerwaartse trend. Er is een horizontaal niveau te herkennen op 1.5373 dat samenvalt met de 0.5 FIB en dichtbij de 50 EMA ligt. Het niveau lijkt een retest te hebben overleeft: een duidelijke high test bar heeft de 20 en 50 EMA, het 50 FIB niveau en het horizontale niveau aangeraakt waarna de koers weer flink is teruggezakt. De RSI is divergent wat een indicatie kan zijn van een mogelijke reversal, toch zijn de huidige signalen duidelijk genoeg om een trade te overwegen.

  • Entry: 1.5218 
  • Stop: 1.5373

gbpusddaily21413

EUR USD: krijgen we weer een duidelijkere trend?

Op de EUR USD zijn eigenlijk weer wat schonere bewegingen te zien. Jammer genoeg staan de MA's momenteel in een afwijkende positie, anders had de EUR USD zeker een interessante short mogelijkheid geboden. Er is een erg duidelijke high test geweest die het 0.38 FIB niveau heeft doorbroken. Jammer genoeg bevindt de 200 EMA zich tussen de 50 en 20 EMA waarbij de koers zich nog boven de MA's bevindt. Hierdoor is de neerwaartse trend nog niet bevestigd en is het te risicovol om een short positie in te nemen.

21413eurusddaily

EUR JPY of USD JPY: in ieder geval long

Op het moment zit ik long in EUR JPY, de andere paren met de Japanse Yen lieten ook mooie signalen zien om long te gaan. Ik sprak bijvoorbeeld met Erik over de mogelijkheid om long te gaan in de USD JPY waar een duidelijke low test te zien was. Bij de EUR JPY was er sprake van een train track wat tevens de juiste price action is om long te gaan. Ik ben benieuwd wat het resultaat van de trade gaat worden!

trade

Het long moment voor de USD JPY de afgelopen week:

21413usdjpydaily

Het long moment op de EUR JPY de afgelopen week:

21413eurjpydaily

Beide posities staan momenteel in de plus en lijken het goed te doen, volgende week hoor je welke positie het beste resultaat heeft opgeleverd! Ik ben benieuwd...

AUD USD nog steeds in een consolidatie

De AUD USD is duidelijk nog steeds in een consolidatie. Ik wacht dan ook voor de juiste price action op het laagste punt voordat ik verdere actie onderneem. Een aantal dagen geleden was er overigens een short kans bij de horizontal, ik heb deze uiteindelijk niet genomen omdat ik de high test net niet duidelijk genoeg vond. 

21413audusddaily

EUR GBP

De EUR GBP is op het moment echt zo'n paar waar ik weinig mee kan. Het patroon is erg onduidelijk en de afgelopen tijd heeft het paar amper bewogen. Met dit paar wacht ik het dan ook lekker nog even af, maar het zou kunnen dat het paar in een consolidatie terecht komt (de MA"s beginnen vrij plat te bewegen en de koers lijkt geen duidelijke richting te kiezen). Voordat ik dit kan bevestigen moeten we nog een aanraking en bounce van het bovenste horizontale niveau zien.

21413eurgbpdaily

GBP CHF: short moment?

De GBP CHF laat een mooie high test zien die dichtbij een (vrij zwak) horizontaal niveau komt en tevens de 20 & 50 MA plus de 0.618 FIB aanraakt. Dit zijn op zich genoeg aanwijzigingen om short te morgen gaan, doordat de RSI echter divergent is en omdat er de afgelopen periode geen lagere low tot stand is gekomen kan deze zone uiteindelijk ook een reversal tot gevolg hebben. Dit is dan ook de reden dat ik deze positie niet durf in te nemen.

21413gbpchfdaily

EUR NZD

Alhoewel er nog geen duidelijke price action is, bestaat er een grote kans dat de prijs uiteindelijk weer verder daalt na aanraking van de 50 EMA, het zwakke horizontale niveau en de 0.5 FIB. Op het moment is de price action echter tegenstrijdig, aangezien er een duidelijke low test te zien is. Ook is de RSI lichtjes divergent waardoor het afwachten is wat de prijs hierna gaat doen.

24413eurnzddaily

GBP CAD: 200 EMA als resistance?

Na een enorme daling is een behoorlijke retracement te verwachten. Momenteel bevindt de prijs zich rond de 200 EMA en het 0.5 FIB niveau. De RSI is nog steeds convergent en er bestaat dan ook een grote kans dat de down trend zich voortzet: zal de prijs van de 200 EMA afstuiteren om schiet hij door om een nieuwe trendbeweging in te zetten? We'll see...

21413gbpcaddaily

Verder...

  • USD CAD: wachten op nieuwe high om te bepalen wanneer er weer een retracement kan plaatsvinden voor de voortzetting van de trend. 
  • EUR AUD: in consolidatie, wacht op nieuwe aanraking hogere horizontale niveau.
  • AUD NZD: wachten op een retracement
  • EUR CAD: wachten op nieuwe top
Is goed :P zodra ik klaar ben met eten (mijn ouders zijn altijd een beetje traag)

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!