Terug van weggeweest: mooie trade op GBP CHF & kans op EUR USD

Hallo allemaal!

Het is een tijdje stil geweest op beleggen.info, dit komt doordat ik lekker aan het reizen was. De afgelopen twee maanden heb ik een geweldige tijd gehad in China & de VS maar nu is het weer tijd om hard aan de slag te gaan met Forex. In deze blog bespreek ik een belegging die ik zojuist heb uitgevoerd op het paar GBP CHF en ook zal ik een mogelijke toekomstige kans op het paar EUR USD bespreken.

Mijn belegging op GBP CHF

Het eerste wat ik altijd doe voordat ik een belegging uitvoer is het nagaan van de huidige marktsituatie. Het valutapaar GBP CHF is duidelijk in een consolidatie wat betekent dat het paar gedurende langere tijd tussen twee punten beweegt. Hieronder is de dag grafiek van GBP CHF te zien; hierop is het duidelijk dat de koers weerstand en ondersteuning vindt op twee horizontale niveaus.

GBP CHF

De afgelopen week was er behoorlijk wat activiteit rond het horizontale niveau. Alhoewel er sprake was van duidelijke RSI divergentie wat een indicator is voor het voorspellen van de omkeer van de koers bleef de vereiste price action uit. Pas op 18 september was er sprake van een duidelijke weigering van het hogere horizontale niveau: deze high test was zo overtuigend dat ik besloot om een order te plaatsen.

GBP CHF analyse

EUR USD: wachten op een retest

Wanneer je verstandig belegt wacht je op een retest rond een horizontaal niveau. Bij het paar EUR USD is de weerstand die het paar binnen een consolidatie hield doorbroken: dit betekent dat dit horizontale weerstandniveau nu kan worden gezien als het ondersteuningsniveau. Zelf wacht ik nu op een retest en een overtuigende weigering van dit lagere niveau voordat ik zelf een order plaats.

22913EURUSD

Succes met je beleggingen deze week! Er zijn veel gaten gevallen in de markt voor het weekend; dit betekent nieuwe kansen! Let op de doorgebroken niveaus en wacht op een overtuigende weigering van dit niveau om een positie in te nemen.

Happy trading!

Alex Mostert

Alex Mostert China

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!