Beleggen met Nationale Nederlanden

Als je geld wil beleggen, kun je bij vele verschillende partijen terecht. Eén van de partijen die jou kan helpen (een deel van) je vermogen te investeren, is Nationale Nederlanden. Dit bedrijf biedt de dienst Beheerd Beleggen aan. Meer over deze dienst van Nationale Nederlanden, lees je op deze pagina.

Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden

Beleggen bij Nationale NederlandenAls je gebruik maakt van de dienst Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden, kun je een bepaald deel van jouw vermogen in diverse beleggingsproducten steken. Hier hoef je zelf niets voor te doen, want Nationale Nederlanden beheert jouw beleggingsportefeuille. Je kiest hoeveel geld je wil beleggen, je stort dit geld op de beleggingsrekening van Nationale Nederlanden en je bent klaar.

Het voordeel van de dienst Beheerd Beleggen, is dat je gebruik kunt maken van de expertise van een professional om jouw geld te investeren. Zeker als je zelf niet veel verstand hebt van beleggen, is dit een pluspunt. Waar je in je eentje niet veel winst zou maken, kun je met de hulp van een expert van Nationale Nederlanden wel veel rendement verdienen.

Het gemiddelde rendement van Nationale Nederlanden

Natuurlijk is het interessant om te weten wat het gemiddelde rendement van de beleggingsrekening van Nationale Nederlanden is. Kijken we op de website van Nationale Nederlanden, dan zien we dat het gemiddelde rendement in de periode januari 2012 tot december 2016 tussen de 4,44 procent en 9,80 procent per jaar ligt.

Het rendement van 4,44 procent geldt voor het meest defensieve profiel van Nationale Nederlanden. Het rendement van 9,80 procent geldt voor het meest offensieve profiel van Nationale Nederlanden. Je kiest zelf met welk profiel jij wil beleggen.

Nationale Nederlanden beheerd beleggen

De inleg en kosten

Je kiest zelf hoeveel geld je wil beleggen met Nationale Nederlanden, maar je moet wel rekening houden met de minimale inleg die het bedrijf hanteert. Wil je maandelijks geld storten op de beleggingsrekening van Nationale Nederlanden, dan stort je minimaal 50 euro per keer. Wil je eenmalig een bedrag beleggen, dan moet dit bedrag minimaal 1000 euro zijn.

Tot slot kun je zelf kiezen welke kosten je betaalt om geld te beleggen met Nationale Nederlanden. Hierbij heb je de keuze uit een vast percentage van 1 procent per jaar over jouw belegde vermogen en een rendement afhankelijk percentage. De kosten zijn minimaal 3,75 euro en maximaal gemiddeld 500 euro per kwartaal.

Beheerd Beleggen iets voor mij?

De dienst Beheerd Beleggen van Nationale Nederlanden is interessant als je wel geld wil beleggen, maar dit niet zelfstandig wil doen. Maak je gebruik van deze dienst, dan kun je jouw vermogen laten groeien zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

De dienst is minder interessant als je het juist leuk of prettig vindt om jouw vermogen zelf te investeren. Maak je gebruik van deze dienst, dan geef je de touwtjes volledig uit handen. Niet iedere belegger vindt dit een prettig idee. Bepaal zelf bij welke groep je hoort: de groep die het prettig vindt om alles uit handen te geven of de groep die liever alles zelf doet.

Tip: Bekijk het overzicht van beste brokers wanneer je zelf wilt beleggen

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *