Wanneer kan je het beste Bitcoins kopen?

Wil je weten wanneer je het beste Bitcoins kunt kopen? In dit artikel analyseren we hoe je het beste koopmoment vindt voor beleggingen in de Bitcoin. Op die manier haal je de beste resultaten met je investeringen!

Wanneer kan je het beste Bitcoins kopen?

Wanneer je nu begint met beleggen in Bitcoins, moet je jammer genoeg accepteren dat je nooit zo hard gaat scoren als mensen die in 2014 zijn ingestapt. Dit betekent niet dat het onmogelijk is geworden om een mooi rendement neer te zetten met beleggingen in Bitcoins: er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins in de omloop komen, waardoor bij een stijgende vraag de prijs eigenlijk alleen maar omhoog kan.

Het is echter erg lastig om je aankoopmoment goed te timen. Want wanneer is de markt nu echt op een top? En is de Bitcoin een blijvertje of gaat de cryptomunt ten onder? Door gespreid te kopen voorkom je in ieder geval dat je in één keer al je geld investeert op een ongunstig moment. De beste crypto beleggers zijn de beleggers die zich realiseren dat het perfect timen van de crypto markt bijna onmogelijk is.

Waar kan je het beste Bitcoins kopen?

Ben je ervan overtuigd dat nu het beste moment is om te investeren in Bitcoins? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope partij: op die manier vergroot je direct je potentiële rendement. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en je koopt de eerste € 1000 aan Bitcoin zelfs helemaal gratis. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe werkt dollar cost averging?

Wanneer je de markt niet probeert te verslaan en vertrouwt in de toekomst van de Bitcoin, kan je gebruikmaken van dollar cost averaging. Het idee hierachter is dat je periodiek (bijvoorbeeld elke maand) voor een vast bedrag Bitcoins koopt.

Je kunt dan bijvoorbeeld iedere eerste maandag van de maand voor € 500 aan Bitcoins kopen. Hierdoor zul je de Bitcoins soms goedkoper en soms duurder kopen. Gemiddeld genomen profiteer je echter van de stijging over de lange termijn.

Een groot voordeel van deze techniek is dat je de emotie geheel buiten je beleggingen kunt houden. Ongeacht de prijs, je koopt gewoon voor een vast bedrag. Hierdoor kan je jezelf zowel een hoop stress als een hoop tijd besparen.

Kan je de dip voorspellen?

Sommige beleggers proberen actief de dip te voorspellen. Wanneer er slecht nieuws uitkomt kan de Bitcoin koers een fikse tik krijgen. Dit gebeurt overigens regelmatig: nadat China in 2021 aangaf dat ze mining gingen verbieden daalde de koers van de Bitcoin bijvoorbeeld sterk. Zelfs een positieve of negatieve tweet van Elon Musk kan de koers vele procenten laten stijgen of dalen.

De dip voorspellen is echter erg lastig. Juist doordat er zoveel beginnende beleggers actief zijn op de markt, zie je dat de koers onvoorspelbaar is. Wanneer een Tweet van één individu zoveel invloed kan uitoefenen, dan is het lastig om de impact te voorspellen (tenzij je Elon Musk 24/7 wilt stalken).

Elon Musk negatieve tweet

Je kunt wel je strategie aanpassen aan de dip. Zelf koop ik bijvoorbeeld wat meer Bitcoins op wanneer de koers flink is gedaald. Wanneer je gelooft in de Bitcoin, kan het wel verstandig zijn om ook in goede tijden Bitcoins te kopen. Je weet namelijk nooit of er een volgende dip aankomt en hoever de koers terugzakt.

Ik zal je in ieder geval één geheim vertellen: de koers gaat niet meer naar de $ 1 toe.

Is er een perfecte dag om Bitcoins te kopen?

Het lijkt erop dat gemiddeld genomen zondagavond de beste dag is om Bitcoins te kopen. Dit betekent natuurlijk niet dat zondagavond altijd een goed moment is om Bitcoins te kopen. Wel betekent het dat de koers vaker stijgt op een zondag dan op andere dagen. Wanneer je van dit uitgangspunt uitgaat kan je de Bitcoins het beste kopen op zondag voor 21:00.

Houd er wel rekening mee dat dit toeval kan zijn: historische gegevens bieden geen garantie voor de toekomst. In de komende jaren kan de zondag zomaar de slechte dag worden om Bitcoins te kopen.

Alternatief: niet timen maar actief handelen

De koers van bitcoins is enorm bewegelijk. Waar de traditionele valutaparen maar beperkt bewegen, heeft de koers van de bitcoin enorme sprongen gemaakt. Dit grillige koersverloop maakt het mogelijk om enorme bedragen te verdienen door te handelen in bitcoins: Je kunt namelijk zowel profiteren van dalende als van stijgende koersen. Tegelijkertijd kan je wanneer je een verkeerde beslissing neemt, ook direct een flink bedrag verliezen met Bitcoins.

Gemiddeld gezien beweegt de koers van bitcoins meerdere procenten per dag waardoor je iedere dag goede resultaten kunt behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je maximaal profiteert van deze volatiliteit in de koers van de bitcoin?

Dit doe je door op de juiste manier te beleggen in bitcoins:

  • Koop de bitcoin wanneer je verwacht dat de prijs stijgt.
  • Verkoop de bitcoin wanneer je een prijsdaling verwacht.

Wil je leren hoe je de kans op succes met actieve handel vergroot? Lees dan onze gids voor dummies:

In en weer uitstappen

Er zijn ook beleggers die na slecht nieuws uitstappen en later weer willen instappen. Dit is wel risicovol: wanneer de koers toch niet fors daalt, kan deze doorschieten en loop je veel winst mis.

Laat je emoties dan ook niet je handelsstrategie bepalen: het is vaak slimmer om wat extra Bitcoins bij te kopen wanneer de koers daalt in plaats van ze direct massaal te verkopen. Beleg met geduld en een lange termijn horizon.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *