Bayer aandelen kopen

Het bedrijf Bayer is een internationaal concern met haar hoofdkantoor in het Duitse Leverkusen. Het merk staat in het bijzonder bekend om de productie van zowel pharmaceuticals als meer generieke geneesmiddelen. Op wereldniveau is Bayer één van de belangrijkste producenten op vlak van geneesmiddelen. Bovendien is het bedrijf eveneens actief binnen de sector van de biotechnologie en gewasbescherming. Wil je beleggen in het bedrijf Bayer? Dat kan! Bekijk hier direct waar je aandelen Bayer kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Bayer

Denk je erover na om actief te handelen in het aandeel Bayer? Dat kan erg interessant zijn! Door actief te handelen kan je constant inspelen op het laatste nieuws. Zo kwam er ooit naar voren dat een medicijn van Bayer was besmet met HIV. Dit soort nieuws kan de koers van een aandeel flink onder druk zetten. Je hebt bij sommige brokers de mogelijkheid om short te gaan. Je verdient dan geld bij een dalende koers. Op die manier kan je dus altijd inspelen op de marktomstandigheden.

Een goede partij om deze manier van beleggen uit te proberen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij deze partij (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Bayer aandelen kopen?

Het kan ook interessant zijn om Bayer aandelen te kopen voor de lange termijn. Wanneer je Bayer aandelen wilt kopen, is het belangrijk om te onderzoeken of het bedrijf een goed plan heeft voor de toekomst. Is dit het geval? Dan kan je de aandelen het beste kopen bij eToro. Bij deze broker betaal je namelijk geen transactiekosten. Met de onderstaande knop kan je er direct een account openen:

etoro aanmelden

De drie belangrijke divisies van het bedrijf Bayer

De activiteiten van het bedrijf Bayer hebben betrekking tot drie concrete divisies. In eerste instantie is er de divisie van de pharmaceuticals met als specifiek vakterrein gezondheid. Het is onder deze noemer dat ook Bayer Schering Pharma' valt. Deze onderneming is het resultaat van een fusie die werd uitgevoerd tussen enerzijds Bayer en anderzijds Schering AG. Op moment van schrijven is dit de belangrijkste divisie van Bayer. Deze activiteit is dan ook goed voor een aandeel van zomaar even 40 procent in de globale omzet van het concern.

De tweede divisie van Bayer heeft betrekking tot de healthcare. Het is onder deze divisie dat vooral de meer generieke geneesmiddelen vallen. Het betreft hier dus met andere woorden medicijnen welke niet (meer) worden beschermd door bepaalde patenten. De derde divisie van het bedrijf heeft betrekking tot de cropscience. Voor deze divisie geldt dat Bayer actief is binnen de sectoren van de biotechnologie en de gewasbescherming. Medio 2018 werd er voor gekozen om Monsanto in te lijven. Gemiddeld is de cropscience divisie de tweede belangrijkste divisie voor Bayer met een aandeel welke schommelt rond de 35 procent.

Bayer aandelen

De geschiedenis van Bayer

Het bedrijf Bayer werd opgericht op 1 augustus 1863. De oprichting gebeurde door Friedrich Bayer en Johann Friedrich Weskott en vond plaats in het Duitse Barmen. Ondanks het feit dat de onderneming reeds in het jaar 1863 was opgericht duurde het uiteindelijk tot het jaar 1899 voordat Bayer er echt in wist te slagen om internationale bekendheid te verwerven. Dit deed ze uiteraard door de lancering van de aspirine. Tot op de dag van vandaag is de aspirine één van de vaakst gebruikte geneesmiddelen op de markt wereldwijd.

In het jaar 1925 fuseerde Bayer met IG Farben. De merknaam 'Bayer' kwam als gevolg van deze fusie te verdwijnen. Dat bleef zo tot er in het jaar 1951 voor werd gekozen om de naam terug in het leven te roepen. Dit gebeurde nadat het bedrijf IG Farben ten tijde van Wereldoorlog II door de geallieerden was opgesplitst. Tot het jaar 2004 stond Bayer eveneens bekend omwille van de productie van industriële chemicaliën. Dit gebeurde onder een speciaal daarvoor opgerichte divisie die de naam 'Bayer Chemicals' droeg. De activiteiten van deze divisie zouden later worden afgesplitst en verder worden gezet in een nieuw bedrijf met de naam 'Lanxess'.

In het jaar 2018 maakte Bayer bekend dat het zich genoodzaakt zag om een grootschalige herstructurering door te voeren. De herstructurering zorgde er voor dat wereldwijd 12.000 mensen hun job verloren. De maatregel vormde een cruciaal onderdeel van de kostenbesparende strategie welke door Bayer werd opgezet tegen het jaar 2022. In totaal moest dit besparingsplan een besparing weten te realiseren van zo'n slordige 2,6 miljard euro.

Pro's en contra's voor een investering in Bayer

Bayer is sinds jaar en dag één van de bekendste en tevens ook grootste producenten van geneesmiddelen ter wereld. Niet alleen haar pharmaceuticals divisie, maar ook de andere divisies van het bedrijf zijn ongelofelijk gerenommeerd. Dit zorgt er voor dat mensen die van plan zijn om een investering te doen binnen bijvoorbeeld de markt van de pharmaceuticals en / of de healthcare al snel bij Bayer uitkomen. De lancering van de aspirine op de markt en de haast ongekende populariteit die daarmee gepaard ging heeft voor het bedrijf bovendien een vrij solide basis gecreëerd. Dit ondanks de concurrentie die nu beschikbaar is.

Bovenstaande zal de interesse bij menig aantal potentiële investeerders ongetwijfeld hebben gewekt. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille. Het besparingsplan welke werd opgesteld in het jaar 2018 heeft duidelijk gemaakt dat de solide basis van Bayer niet langer zo rendabel is als vroeger. In het bijzonder de aanzienlijke knip in het personeelsbestand heeft potentiële investeerders zorgen gebaard. Gelet op het feit dat het besparingsplan in het bijzonder was bedoeld voor de periode tot 2022 kan er voor zorgen dat de ingreep het (financiële) vertrouwen in Bayer nog best wel enige tijd zal blijven domineren. Bovendien kwam het bedrijf in het verleden ook reeds diverse keren in opspraak, onder meer voor het distribueren van een met HIV besmet geneesmiddel. Dit soort schandalen kunnen de koers van een aandeel flink onder druk zetten.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment