Vijftienjarige belegger deel 3: Brexit helpt!

Hier volgt weer een nieuw deel in de serie de vijftienjarige belegger. Het vorige deel is hier te lezen. In deze serie volgen we een jonge belegger om te kijken hoe hij het er vanaf brengt.

Resultaat: + $2718.18 (108,73%)

Ook oefenen met een demo?  Klik dan hier!

Maandag 20-6-2016

Vandaag ben ik met de aandachtspunten van vorige week aan de slag gegaan en ik heb meteen winst gemaakt! In tabel 1 kunt u het resultaat zien. Naast een shortpositie in EUR/USD (grafiek 1) heb ik vandaag ook nog een longpositie in USD/JPY geopend (grafiek 2).

Tabel 1

Tabel 1

Grafiek 1

grafiek 1

In grafiek 1 kunt u zien dat er een uptrend was van 2 bars. De derde bar is op het hoogst mogelijke niveau geweest (aangegeven met de witte lijn) en daalt daarom weer dezelfde dag. De daling na het hoogste punt geeft aan dat de koers nog verder gaat dalen. Ik stapte daarom in bij de witte cirkel met een shortpositie. Het heeft goed uitgepakt, aangezien ik een winst heb gemaakt van 2.80% ($70).

Grafiek 2

grafiek 2

In de grafiek is te zien dat de koers te maken heeft gehad met een lange downtrend (aangegeven met de rode lijn). Aan de drie candles die zijwaarts gaan is te zien dat de koers zich weer aan het herstellen is van die downtrend (aangegeven met het witte vierkant). Dat is het signaal voor een uptrend, ik opende dan ook een longpositie (instappunt aangegeven met de witte dunne lijn in de rode candle van de 3de zijwaartse dag).

Dit waren de enige twee trades van vandaag. Ik ben erg tevreden over vandaag omdat ik nauwkeurige keuzes heb gemaakt en er een goed gevoel over heb. Ik ben benieuwd wat morgen brengt!

Dinsdag 21-6-2016

Hallo, en welkom bij dag twee van deze week!Allereerst wil het resultaat laten zien van mijn longpositie in USD/JPY (tabel 2)

Tabel 2

tabel 2

 Zoals u kunt zien heb ik een goede winst gemaakt van 16.97%, ik ben er erg blij mee. Ik heb vandaag ook nog een shortpositie in GBP/CHF geopend (zie grafiek 3).

Grafiek 3

grafiek 3

Zoals u kunt zien is er een sterke uptrend (aangegeven met de groene pijl). Die uptrend begint echter zijn kracht te verliezen. Dat is te herkennen omdat de eerste balk een grote balk is, de tweede is al een iets kleinere balk en de derde is nog kleiner. Dat is het signaal dat er een downtrend aan zit te komen (de rode pijl). Ik heb de trade geopend op het punt van het dunste groene balkje.

Ik heb die trade ook vandaag weer gesloten, in tabel 3 kunt u het resultaat zien.

Tabel 3

Tabel 3

Ik heb de trade gesloten omdat er een tijdelijke trend omkeer aan zat te komen, en ik dus verlies zou maken, nadat ik mijn winst had genomen heb ik direct een nieuwe shortpositie ingenomen, de reden staat beschreven naast grafiek 3. Ik heb nog geen resultaat van die positie omdat die nog steeds open staat.

Woensdag 22-6-2016

Welkom bij dag 3 van deze week. Om te beginnen zal ik resultaat laten zien van mijn tweede resultaat met GBP/CHF. Het eerste resultaat kunt u zien in tabel 3. Het tweede resultaat kun u zien in tabel 4.

Tabel 4

 Tabel 4

Een erg goed resultaat, ik ben er ook ontzettend blij mee. Naast dit goede resultaat heb ik vandaag ook nog een nieuwe trade geopend, namelijk een shortpositie in AUD/USD (grafiek 4).

Grafiek 4

grafiek 4

In grafiek 4 kunt u zien dat op dag 1 een zwakke uptrend van start gaat. Op dag twee is die uptrend veel sterker dan op de eerste dag, wat het signaal is voor een verdere koersstijging. Op de derde dag is de koersstijging een stuk minder sterk en op de vierde dag is de stijging heel erg zwak. De steeds afzwakkende uptrend is een signaal voor de omkeer van de markt, oftewel een daling.

Naast de shortpositie in AUD/USD heb ik ook nog een shortpositie geopend in GBP/USD (grafiek 5). De reden waarom ik de positie heb geopend is eigenlijk hetzelfde als bij de shortpositie in AUD/USD, maar ik zal het nog een keer uitleggen in grafiek 5.

Grafiek 5

grafiek 5

In grafiek 5 is te zien da ter op dag 1 sprake is van een hele sterke uptrend, op dag twee een zwakkere uptrend en op dag 3 ook een zwakke uptrend. Dat zijn de signalen voor een trend omkeer, zoals ik heb aangegeven met de rode pijl bij de 4de dag. Op dit moment is het wel riskant om de positie open te houden tijdens het brexit referendum, omdat ik geen idee heb wat de koers op dat moment gaat doen. Ik hoop dus dat ik al winst heb gemaakt voor het brexit referendum zodat ik de positie kan sluiten. Misschien zal de koers tussen de dollar en de pond minder snel sterk veranderen omdat Amerika niet direct betrokken is bij de brexit. Ik heb geen verstand van de brexit en ik zal er dan ook niks over vertellen, ik ga de positie gewoon veilig voor de brexit proberen te sluiten.

Ik heb de positie GBP/USD vandaag alweer gesloten, in tabel 5 kunt u het resultaat bekijken.

Tabel 5

 tabel 5

Ik heb een resultaat behaald van 9.25%!

Ik heb vandaag ook nog een andere positie geopend, namelijk de longpositie in USD/CAD (grafiek 6).

Grafiek 6

grafiek 6

In grafiek 6 is te zien dat er een sterke downtrend aanwezig was. Op het einde verliest die downtrend echter zijn kracht, wat een signaal zou kunnen zijn voor een trend omkeer naar een koersstijging. Het bevestigende signaal is echter wat we zien in de witte cirkel. Die ‘stok’ geeft aan dat de markt een voortzetting van de trend-daling heeft uitgeprobeerd en het er blijkbaar niet mee eens was. Dat er een koersstijging komt is dus gegarandeerd, de grote groene ‘body’ van de candle bevestigd dat.

Donderdag 23-06-2016

Hallo en welkom bij dag 4 van deze week! Het Brexit referendum komt eraan en ik heb werkelijk geen idee wat er gaat gebeuren. Ik ben dus ook niet van plan om trades te openen omdat ik gewoon geen idee heb en dan wordt het gokken als ik wel trades open. Ook de trades van gister laat ik open staan, omdat er momenteel flink verlies op staat. Ik denk dat ik gelijk ga krijgen met mijn analyses, daarom neem ik mijn verlies niet. Ik ben benieuwd wat de uitslag van het Brexit referendum wordt en morgen zie ik wat de uitkomst is van mijn twee openstaande trades en of ik nog nieuwe trades ga doen.

Vrijdag 24-06-2016

Hallo en welkom bij alweer de laatste dag van deze week. Ik heb zojuist het nieuws gelezen en de Britten hebben Europa verlaten. Ik ga er niet over oordelen of dat een verstandige keuze is van de Britten, ik heb daar helemaal geen verstand van. Wat ik wel weet is dat ik door de Brexit een gigantische klapper heb gemaakt. De resultaten kunt u bekijken in tabel 6 en 7.

Tabel 6

 tabel 6

Tabel 7

 tabel 7

Zoals u kunt zien heb ik een geweldig resultaat behaald, ik ben er enorm blij mee. Ik heb vandaag ook nog een shortpositie geopend in USD/CHF (grafiek 7).

Grafiek 7

grafiek 7

In candle 1 is een sterke uptrend te zien. Bij candle 2 zet die uptrend zich voort. Bij candle 2 verliest de uptrend echter weer zijn kracht. Dat is te zien aan de grote lange stok die omcirkeld is met een rode cirkel. De groene stok aan de onderkant van de ‘body’ (waar een rode streep naast staat) is even lang als de bovenste. De conclusie is dat de markt niet weet welke kant de koers op moet en dat het dus een pure gok zou zijn om nu op short of long in te zetten. Er zit echter een ‘maar’ aan. Het is namelijk zo dat de onderste stok is gekomen door de gevolgen van de Brexit. Dat was dus een overdreven reactie. De markt is er echter ook achter gekomen dat de verdere uptrend overdreven was dus is de markt weer omlaag gegaan. De markt is nu weer redelijk stabiel geworden en dus is het veilig om te zeggen dat de uptrend kracht heeft verloren en dus om wordt gezet in een downtrend. Ik heb die trade dezelfde dag weer gesloten, het resultaat kunt u zien in tabel 8.

Tabel 8

 tabel 8

Ik heb een keurig resultaat behaald, en dat tijdens de Brexit! Ik heb het vandaag wel bij deze trade gelaten, omdat ik van de rest van de markten niet goed wist wat ze gingen doen.

Conclusie

Ik heb deze week geen enkele trade met verlies gesloten (in tegenstelling tot vorige week). Dat komt doordat ik mijn trades met meer aandacht heb bekeken en ook een nieuwe strategie heb toegepast. Ik denk dat iedereen het op deze manier kan doen. Gewoon kijken wanneer de markten hun kracht beginnen te verliezen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?!

Het is ook geen toeval dat ik alleen maar winst heb gemaakt, ik heb namelijk de aller makkelijkste trades uit gekozen. Ik handelde alleen in dingen die ik echt zeker wist. Soms was ik al een half uur bezig met de juiste trade uit te kiezen en daarna moest ik ook nog analyseren of het wel echt dé beste keuze was. Al met al kost het dus ontzettend veel tijd om goed te traden. Daarom raad ik nog steeds aan om eerst te oefenen met een demo-account.

Als dat dan goed gaat, kunt u over gaan op echt geld. Stel dat dit nou echt geld was, had ik in één enkele week een resultaat van $2718.18 behaald, dat is een rendement van 108.73%! Dit kwam boven mijn verwachtingen uit, ik hoop dat ik het volgende week weer zo goed ga doen!

Heeft u nog vragen/opmerkingen/klachten of iets anders over dit verslag te melden? Er is een prachtig forum beschikbaar waar u alles kunt vragen of vertellen! Ik hoop dat u het een leuk verslag vond. Tot volgende week!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!