AXA aandelen kopen

AXA is één van de grote, multinationel verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf is actief in diverse regio’s, waardoor je met een belegging in AXA je risico’s kunt spreiden over verschillende gebieden. In dit artikel kan je lezen hoe je het beste AXA aandelen kunt kopen. Je kunt hier bovendien de laatste aandelenkoers van AXA vinden.

Hoe kan je actief beleggen in AXA?

Denk je erover na om actief te beleggen in AXA? Dat kan! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s profiteren van zowel koersstijgingen als koersdalingen op de prijs van het aandeel. Door een hefboom in te zetten kan je zelfs met een klein bedrag een grote positie openen op AXA. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct uit te proberen met een gratis demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je AXA aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de verzekeringsbanche en de overnamstrategie van AXA? Dan kan het interessant zijn om AXA aandelen te kopen. Bij eToro kan je AXA aandelen kopen zonder commissies te betalen; hierdoor is er meer ruimte om een goed rendement neer te zetten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van AXA?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van AXA zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen AXA kunt verhandelen:

Over het bedrijf AXA

De Franse multinationale verzekeringsmaatschappij Axa houdt zich bezig met wereldwijde verzekeringen, investeringsbeheer en andere financiële diensten. Dit bedrijf is vooral actief in West-Europa, Noord-Amerika, de regio India-Pacific en het Midden-Oosten. Bovendien is het bedrijf actief in Afrika. Het hoofdkantoor van deze verzekeringsmaatschappij is gevestigd in het achtste arrondissement in Parijs.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1816 werd de eerste (brand)verzekeringsmaatschappij in Frankrijk opgericht. Bij de oprichting van dit bedrijf  was de naam van het bedrijf Mutuelle de L’assurance contre L’incendie. (MACL) Die naam werd in 1968, na de overname van Compagnie Parisienne de Garantie, gewijzigd in Mutuelles Unies. In 1982 fuseerde dit bedrijf met de Drouot Group. De naam van het bedrijf werd toen Mutuelles Unies / Drouot.

IN 1985 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in AXA. Deze nieuwe naam werd gekozen omdat deze naam in elke taal op dezelfde manier wordt kan worden uitgesproken. De nieuwe naam past dus bij een bedrijf dat internationaal aanwezig wil zijn. Bovendien straalt deze korte en pittige naam vitaliteit uit. Om de nieuwe naam te vinden werd door een externe consultant een computerondersteunde zoektocht uitgevoerd.

Door AXA overgenomen bedrijven

In 1996 nam AXA voor een bedrag van 9 miljard dollar de Franse concurrent UAP over. Door te fuseren met UAP ontstond de grootste verzekeringsmaatschappij in de wereld. De combinatie van UAP en AXA had een beheerd vermogen van 445 miljard dollar en een totaal jaarlijks premie-inkomen van 61 miljard dollar.

Voor een bedrag van 7,9 miljard euro nam AXA in 2009 Winterthur over van Credit Suisse. Winterthur, met zijn over 17 landen verdeelde 13 miljoen deelnemers, was een welkome aanvulling voor AXA. De verzekeringsmaatschappij kreeg direct een sterke positie op de Zwitserse markt. Bovendien werd de marktpositie in andere Europese landen versterkt.

In september 2018 werd de overname van de XL groep afgerond. Dit is een Amerikaanse schadeverzekeraar. Voor de overname betaalde AXA een bedrag van 12,4 miljard euro. Het is daarmee de duurste overname die AXA ooit heeft gedaan.

Zoals je ziet is de verzekeringsmaatschappij erg actief met het overnemen van andere bedrijven. Onderzoek altijd goed of dit soort overnames positief bijdragen aan de bedrijfsresultaten van AXA. Wanneer dit het geval is, kan het slim zijn om AXA aandelen te kopen.

Minder winst voor verzekeraar AXA

In de eerste helft van 2019 daalde de nettowinst van de Franse verzekeraar AXA met 19% tot 2,3 miljard euro. In diezelfde periode steeg de omzet met 4% tot 58 miljard euro. Oorzaken van de met bijna een vijfde gedaalde winst zijn de afboekingen op derivaten en het op de verkoop van AXA Equitable Holdings geleden boekverlies van 600 miljoen euro.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!