Peugeot aandelen kopen

Peugeot is een niet weg te denken Frans automerk. De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat al terug naar 1810. Toch zijn ze volledig met de tijd meegegaan en het bedrijf heeft interessante plannen voor de toekomst. Peugeot aandelen kopen kan dan ook een interessante belegging zijn. In dit artikel lees je waar je het beste kunt beleggen in Peugeot. Ook vind je hier de actuele koers van Peugeot.

Hoe kan je actief beleggen in Peugeot?

Niet elke belegger koopt aandelen om ze vervolgens langere tijd vast te houden. Veel beleggers kiezen er tegenwoordig voor om via het internet actief te beleggen in Peugeot aandelen. Dit kan je doen bij een zogenaamde CFD broker. Bij een CFD broker kan je met een hefboom beleggen waardoor je ook met een bedrag van honderd euro al een positie kunt innemen. Maar bij welke broker kan je nu eigenlijk actief in Peugeot aandelen handelen?

Een goede broker om actief in Peugeot CFD aandelen te beleggen is Plus500. Bij Plus500 kan je door middel van orders zowel inzetten op dalende als op stijgende koersen. Door middel van het gratis demo account kan je de mogelijkheden zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Peugeot aandelen kopen?

Peugeot speelt volop in op de energietransitie door nieuwe elektronische auto’s uit te brengen. Ook heeft het bedrijf een ambitieus plan waarmee ze de Amerikaanse markt hopen te veroveren. Denk je dat het dit Franse bedrijf lukt om nieuwe markten te veroveren? Dan kan het interessant zijn om Peugeot aandelen te kopen. eToro is de perfecte broker om Peugeot aandelen te kopen. Je kan hier namelijk geheel zonder transactiekosten Peugeot aandelen kopen. Gebruik de knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je dit tegen de laagste tarieven kunt doen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Peugeot Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Peugeot Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Peugeot? 

Wil je weten hoe de koers van Peugeot zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek kan je de actuele koers van Peugeot CFD’s raadplegen. Ook kan je direct een positie innemen wanneer je dat wilt.

Over het bedrijf Peugeot

Peugeot maakt al vele jaren auto’s. Peugeot is onderdeel van de Groupe PSA. de Groupe PSA is een fabrikant van auto’s. Het gaat om de merken Peugeot, DS, Citroen, Opel en Vauxhall. Peugeot is het grootste merk van PSA. PSA heeft een notering aan de Euronext in Parijs en is ook opgenomen in de CAC 40 index.

In 2016 heeft PSA haar plannen bekendgemaakt om sterk uit te breiden door andere autofabrikanten over te nemen. Ook willen ze nieuwe markten betreden. Ze willen graag uitbreiden naar India, Amerika, Canada en Azië. Het hoofdkantoor zit in Parijs en van daaruit worden de verkopen van bijna vier miljoen auto’s aangestuurd. Het is hiermee de derde autofabrikant van Europa net na Renault.

Peugeot

Geschiedenis van Peugeot

Het startte allemaal met een familiebedrijf wat in 1810 opgericht werd. Ze maakten koffiemolens en fietsen. In 1858 voegden ze de leeuw toe aan het logo van Peugeot. In 1889 werd de eerste auto van Peugeot gemaakt. Het was eerst een stoom driewieler. Later werd er een verbrandingsmotor gebruikt van Daimler. In 1896 werd door een familieruzie de autotak opgericht. Peugeot is dus duidelijk een automerk wat al lang bestaat.

Internationale prijzen

Peugeot heeft voor haar voertuigen verschillende internationale prijzen gekregen. Zo zijn de modellen Europees auto van het jaar geweest. Ook heeft de auto de auto met de minste CO2-uitstoot ontwikkeld binnen Europa. Peugeot is betrouwbaar. Zelfs de oudere modellen uit de jaren zestig rijden nu nog in Afrika en Cuba. Het is overduidelijk een sterke leeuw.

Heb je er vertrouwen in dat ook de nieuwe auto’s erg betrouwbaar zullen zijn? Dan kan je een investering in Peugeot zeker overwegen. Doe eerst wel een goede analyse van de concurrenten. Op die manier kan je bepalen of beleggen in Peugeot inderdaad de juiste beslissing is.

Elektrische en hybride voertuigen

Ook Peugeot is niet blind voor de wereldtrends. Ze maakt al hybride modellen. Nu zijn er ook compleet elektrische auto’s. Het is een manier om de CO2 uitstoot terug te dringen. Ook is het onontkomelijk om over te stappen, aangezien de fossiele brandstoffen een keer op zullen zijn.

Het is beter voor het milieu en er is een duidelijke vraag vanuit de autorijder om meer elektrisch te gaan rijden. Door het dieselschandaal (van Volkswagen) is het allemaal in een stroomversnelling gekomen. Helemaal nu veel bedrijven geen dieselauto’s meer toelaten binnen hun wagenpark.

Denk je dat Peugeot verder zal kunnen groeien met de energiezuinige modellen? Dan kan het verstandig zijn om Peugeot aandelen te kopen.

Ambities van Peugeot

PSA heeft in 2019 aangekondigd dat ze terug zullen gaan naar Amerika in 2026. De intenties zijn gezet en het is nu tijd om de Amerikaanse markt te veroveren. Hier is uiteraard volop voorbereiding voor nodig. Met de komst van nieuwe modellen zullen er ook meer mogelijkheden komen voor een goede start. Wanneer het Peugeot lukt om voet aan de grond te krijgen in Amerika, kunnen ze daar hogere winstcijfers mee halen. De koers van het aandeel Peugeot kan dan stijgen.

Batterijen en de Total-Peugeot joint venture

Peugeot en Total gaan samenwerken om batterijen te maken voor elektrische auto’s. Het is in januari 2020 wereldkundig gemaakt. Het zijn nog plannen. Het lijkt een strategische slimme set. Total heeft volop kennis en laadpunten voor elektrische auto’s. In 2030 is het doel om een miljoen batterijen te produceren. Total wil 5 miljard investeren in het programma. In 2021 willen ze starten met een proeffabriek in Frankrijk waar 200 miljoen in wordt geïnvesteerd. Het is de bedoeling dat het aandeel van Total in de loop van de jaren van de helft afneemt tot een derde.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment