Alles over het kopen van zilver

De geschiedenis van Zilver

zilver kopenZilver werd van oudsher al gebruikt als betaalmiddel, rond het jaar 4000 voor Christus gebruikte men dit monetair edelmetaal al. Spaanse mijnen waren toen de belangrijkste aanvoer voor de zilverproductie. Tegenwoordig is dit Mexico gevolgd door China en Peru.

In de 19e eeuw werd het zilver echter steeds meer gebruikt voor nieuwe technologieën, hiermee steeg dus ook de vraag naar het edelmetaal aanzienlijk.

Productie

Alle productie word tegenwoordig direct opgebruikt, 44% maar liefst voor industriële toepassingen, daarnaast voor fotografie, juwelen en zilveren munten. Het zilver in de mijnen is eindig, er komt een moment dat er dus geen zilver meer word gewonnen. Volgens berekeningen is er nog maar voor 22 miljard dollar aan zilver over. De helft hiervan verdwijnt naar verwachting naar beleggingen. Kortom de kans is groot dat er snel een krapte aankomt.

Theoretisch gezien stijgt de prijs van zilver, wanneer de vraag het aanbod overtreft. In de laatste decennia hebben wij een continu prijsstijging van de zilverprijs gezien. In 1991 was de zilverprijs USD 3,83 per troy ounce (1 troy ounce is ongeveer 31 gram). In 2011 was de zilverprijs USD 46.91 per troy ounce. Dit is dus een stijging van 1224,80%. Volgens analisten zal de vraag naar zilver steeds meer toenemen, door de stijgende vraag vanuit de industrie. Door de krapte zal de prijs nog verder worden opgedreven.

Investeren in zilver

Voor particulieren is het goed mogelijk om in zilver te investeren. Men moet zich bewust zijn dat zilver door de Nederlandse overheid word gezien als een industrieel goed. Bij het kopen van zilver in de vorm van een zilverbaren, betaald met 21% btw. Dit is natuurlijk zonde van het geld. Er zijn dus nog alternatieven om zilver te kopen.

Zilverbaren in een douane vrije opslag

Bij een speciale edelmetaalopslag kan zilver worden gekocht in een douane vrije kluis. Doordat het zilver vanuit buiten de EU, Nederland word ingevlogen betaald men geen btw. Het zilver ligt dus in Nederland maar op een stukje niemandsland van de douane. Het wordt officieel niet ingevoerd. Dit scheelt u dus behoorlijk in de kosten. Een voorbeeld van een partij die hierin gespecialiseerd is, is AmsterdamSafe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *