Nintendo aandelen kopen

Iedereen kent Nintendo wel. De jonge generatie is er immers mee opgegroeid! Maar wist je dat je ook kunt beleggen in Nintendo aandelen? Op deze pagina leer je alles wat je moet weten voordat je in Nintendo gaat beleggen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Nintendo opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Nintendo?

Het kan erg interessant zijn om actief te beleggen in Nintendo aandelen. Nintendo aandelen hebben in het verleden sterke koersbewegingen laten zien. Toen de Wii uitkwam steeg het aandeel bijvoorbeeld fors. Ook bij de release van Pokémon Go was er veel beweging in het aandeel te zien. Door actief te handelen op de koers van Nintendo, kan je hier slim op inspelen.

Maar waar kan je dit goed doen? Een goede partij om actief te handelen in Nintendo is Plus500. Bij Plus500 kan je in aandelen Nintendo handelen met CFD’s. Je handelt dan zowel in prijsstijgingen als in prijsdalingen. Je kan de mogelijkheden bij Plus500 geheel gratis uitproberen met een demo. Met de knop hieronder kan je een gratis account openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Nintendo aandelen kopen?

Wil je Nintendo aandelen kopen? Dit is verstandig wanneer je vertrouwen hebt in de lange termijn capaciteiten van het merk. Denk je dat het Nintendo lukt om te blijven innoveren? Denk je dat Nintendo de concurrentie kan voorblijven met de nieuwe generatie spelcomputers? Wanneer je hier ja op kunt antwoorden dan kan je een investering overwegen. Een goede broker om Nintendo aandelen bij te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen transactiekosten over het kopen en verkopen van aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je waar je tegen de laagste prijs Nintendo aandelen kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Nintendo Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Nintendo Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Nintendo?

Ben je op zoek naar de laatste koers van het aandeel Nintendo? Hieronder kan je de actuele koers van het CFD aandeel Nintendo bekijken. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een positie openen.

Wat wil je weten over Nintendo?

Wat doet Nintendo precies?

In het jaar 1985 was het alles of niets voor Nintendo. Ze hebben de spelcomputer toen geïntroduceerd. Ze zijn gestart in New York en hebben van daaruit de hele Verenigde Staten en later de hele wereld veroverd. Met de komst van de Nintendo is de wereld een stuk mooier geworden.

Mensen maken plezier en voelen zich goed als ze Donkey Kong, Super Mario Bros of Pokémon spelen. Vele jaren later is de Nintendo nog steeds geliefd. Ze hebben zich door de jaren heen continu verder ontwikkeld.

Ze zijn gestart in 1889 met kaartspellen en zijn nu niet meer weg te denken. De kracht van Nintendo is dat ze blijven luisteren naar hun klanten. Een goed teken! Ook als je in hun wilt investeren. Het is namelijk mogelijk om aandelen Nintendo te kopen op de beurs.

Beleggen in Nintendo

Koersverloop van het aandeel

De koers is enorm belangrijk bij elke investering in een aandeel. De koers laat je immers zien hoe een bedrijf het heeft gedaan in de afgelopen periode. Bij Nintendo kan je zien dat behoorlijke stijgingen vaak samenhangen met de release van nieuwe spelcomputers.

In de periode van 2006 tot 2008 steeg het aandeel significant. Dit kwam door de release van de Wii en de Nintendo DS die beide immens populair waren. In 2008 daalde de koers van Nintendo onder invloed van de economische crisis. In 2016 begon de koers van het aandeel weer verder te stijgen door de populariteit van de Nintendo Switch.

Nintendo koersverloop


Wat kunnen we concluderen uit het koersverloop van de aandelen Nintendo? Blijkbaar kijken investeringen vooral naar het succes van de technologische innovaties van het bedrijf. Dit is niet heel vreemd. Nintendo is immers alleen winstgevend wanneer er voldoende spelsystemen en games worden verkocht.

Denk je erover na om te beleggen in aandelen Nintendo? Dan is het dus verstandig om te analyseren wat het bedrijf in de toekomst van plan is. Heb je er vertrouwen in dat de nieuwe uitvindingen en plannen gaan bijdragen aan het bedrijfsresultaat? Dan kan je het kopen van een aandeel Nintendo zeker overwegen.

Grote successen met Nintendo

In 1989 kwam de gameboy op de markt. Ook dit werd net als de Nintendo een groot succes. Er was zelfs een grote chaos toen iedereen hem wilde hebben. In 1996 werd Pokémon geïntroduceerd. Het was een rustige introductie. Pas veel later met de Pocket Monsters werd dit het grootste succes van Nintendo.

De brutowinst van Pokémon alleen is in totaal 30 miljard euro. Ieder jaar verdienen ze grofweg 2 miljard aan dit spel. Pokemon Go werd in 2016 ook een groot succes. De kans is groot dat ze in de toekomst met een nieuwe kaskraker gaan komen. Dan wil je natuurlijk wel een aantal aandelen Nintendo in je portefeuille hebben.

Waarom in Nintendo beleggen?

Voordat je in Nintendo gaat beleggen, wil je natuurlijk weten waarom dit een verstandige zet is. Laten we kijken wat goede redenen zouden kunnen zijn om Nintendo aandelen te kopen.

Veel kapitaal

Nintendo is een bedrijf dat een groot kapitaal heeft. Dit komt doordat het bedrijf ieder jaar terugkerende inkomsten waaruit veel winst komt. De hoge geldreserves van het Japanse bedrijf zorgen voor zekerheid. De geldreserves kunnen immers gebruikt worden bij tegenslagen.

Wanneer er een keertje wat mislukt is er voldoende geld om de draad weer op te pakken. Het geld dat ze hebben kunnen ze gebruiken om weer wat nieuws te ontwikkelen. Ze zijn erg goed in het bedenken van goede spellen. Voldoende kapitaal betekent ook dat ze voldoende middelen hebben om nieuwe spellen te promoten en ontwikkelen.

De sterke merken van Nintendo

Donkey Kong, Pokémon, Zelda en ook Mario Bros zijn sterke namen. Ze worden niet alleen voor de spellen gebruikt. Er is veel merchandise en producten welke onder licentie worden gemaakt. Zelfs mensen die de spellen niet spelen kennen de sterke merken van Nintendo.

Dit is erg voordelig. Mensen kopen de spellen alleen al om de naam. Hierdoor zou Nintendo altijd kunnen terugvallen op het alleen uitbrengen van games.

De markt voor videogames groeit

Steeds meer mensen spelen video games. Waar men verwacht dat het alleen kinderen zijn die de spellen spelen heeft het verkeerd. Steeds meer meisjes, vrouwen en volwassen mannen spelen een spel op een spelcomputer van Nintendo. Het is hierdoor een groeimarkt geworden. Een grotere afzetmarkt betekent meer potentie voor het behalen van winst. Dit kan een goede reden zijn om aandelen Nintendo te kopen.

Waar moet je op letten bij beleggingen in Nintendo?

Voordat je aandelen in het bedrijf koopt, is het verstandig om ook rekening te houden met de gevaren van een belegging in Nintendo.

Concurrentie

Natuurlijk is er ook concurrentie. Een spelcomputer is een duur product. Veel mensen kopen van elke generatie slechts één spelcomputer. Nintendo moet dan ook innoverend genoeg om de Xbox van Microsoft en de Playstation van Sony in de toekomst te kunnen verslaan.

Voordat je een investering in Nintendo overweegt, is het dan ook verstandig om de innovaties van deze bedrijven na te trekken. Geloof je dat het product van Nintendo meerwaarde heeft? Dan kan je beleggen in Nintendo aandelen overwegen.

Is het wel verstandig?

Nintendo bestaat echter al lang en heeft een sterke positie veroverd op de markt voor spelcomputers en videogames. Hierdoor is het een aantrekkelijke potentiële investering. Zeker in combinatie met de sterke merken en gezonde kaspositie is het een goede belegging. Een belegging in een aandeel wat zich in het verleden keer op keer heeft bewezen.

Inspelen op hypes

Hypes kunnen een grote invloed hebben op de koers van een aandeel als Nintendo. Een goed voorbeeld hiervan was de hype rondom het spel Pokémon Go. Deze applicatie was erg populair in 2016. Mensen konden in de echte wereld door middel van hun smartphone op zoek gaan naar Pokémon.

Je kon de resultaten van deze hype goed zien in de aandelenkoers. Binnen enkele dagen tijd steeg de koers maar liefst 90%. Wanneer je goed had opgelet had je kunnen inspelen op deze hype. Weet je veel van games en kan je goed inschatten wat de impact van een nieuw spel of een nieuwe spelcomputer kan zijn? Dan kan actief handelen in Nintendo aandelen wat voor jou zijn!

Geschiedenis Nintendo

De geschiedenis van Nintendo gaat vrij ver terug. De meeste mensen zullen Nintendo alleen kennen van de succesvolle spelcomputer. Toch was het bedrijf al in 1889 actief. Het bedrijf is toen opgericht in Kyote als fabrikant voor zogenaamde handafuda-kaarten. Met deze kaarten kan je een Japans spel spelen.

Pas sinds de jaren 70 is Nintendo actief in de wereld van de videospellen en spelcomputers. Namen zoals Super Mario, The Legend of Zelda en Pokémon kent iedereen wel. Wie weet wat voor bijzondere innovaties Nintendo nog meer naar voren zal brengen..

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment