Toshiba aandelen kopen

Toshiba is een groot elektronicabedrijf dat bijvoorbeeld laptops produceert. Daarnaast is het bedrijf ook de grootste halfgeleiderfabrikant in Japan. Toch is een investering in het aandeel Toshiba niet zonder spanning: het boekhoudschandaal en de nucleaire fiasco’s hebben de prijs van het aandeel onder druk gezet. Wil je toch beleggen in Toshiba aandelen? Dan kan je hier direct zien waar je het beste Toshiba aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koers van het aandeel opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Toshiba?

Toshiba is een geschikt aandeel voor de actieve handel. Het aandeel kan namelijk erg volatiel zijn. Zowel de verliezen die werden veroorzaakt door problemen met de nucleaire divisie als het boekhoudschandaal hebben de koers van het aandeel naar beneden gedrukt. Als actieve belegger kan je hier perfect op inspelen door bijvoorbeeld short te gaan. Bij een short positie verdien je namelijk geld bij een dalende koers.

Ben je op zoek naar een partij waar je actief kunt beleggen in de koers van het Toshiba aandeel? Dan is Plus500 een goede optie! Bij Plus500 kan je namelijk beleggen in CFD’s op het aandeel Toshiba. CFD’s zijn ideaal voor actieve speculatie. Wil je de mogelijkheden zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Toshiba aandelen kopen?

Wil je Toshiba aandelen kopen? Voordat je dit doet is het belangrijk om eerst de toekomstvisie van het bedrijf te analyseren. Denk je dat de huidige strategie van het bedrijf tot verdere groei in de toekomst gaat leiden? Dan is het slim om Toshiba aandelen te kopen. Een goede partij om Toshiba aandelen bij te kopen is eToro. eToro rekent namelijk geen vaste transactiekosten wanneer je Japanse aandelen koopt. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen bij eToro:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je Toshiba aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Toshiba Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €10 + 0,068% voor Toshiba Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met 500JPY minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Toshiba?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Toshiba? In de onderstaande grafiek kan je volgen hoe de CFD koers van Toshiba het doet. Wil je direct in het aandeel handelen? Maak dan gebruik van de kopen en verkopen knoppen.

Over het bedrijf Toshiba

Toshiba is een belangrijke vernieuwer op het gebied van technologie. Door het bedrijf worden allerlei elektronische en elektrische producten gefabriceerd. Het bedrijf maakt onder andere digitale consumentenproducten, energiesystemen, communicatiesystemen en huishoudelijke toestellen.

De geschiedenis van Toshiba begint al in 1875. Toen richtte Hisashighe Tanaka een elektrotechniekfirma op. Dit was de firma Shibaura Seisaku Sho. Dit bedrijf fuseerde in 1939 met een consumentenfabrikant. Dit bedrijf was Tôkyo Denki. De officiële naam van de nieuwe onderneming was Tokyo Shibauru Denki. Het nieuwe bedrijf werd bekend onder de naam Toshiba. Dit werd overigens pas in 1968 de officiële naam van dit nieuwe bedrijf. De naam van het bedrijf bestaat uit de kajin-tekens tô en shiba. Tô betekent ‘oosten’. Shiba betekent ‘magische plant’.

Toshiba

Uitbreiding van het bedrijf

Toshiba werd een groot bedrijf. Het bedrijf groeide niet alleen. Er weren ook diverse overnames gedaan. Zo werden er in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw diverse industriële bedrijven overgenomen. Ook werden er later een aantal dochterondernemingen opgericht. Dochterondernemingen zijn onder andere Toshiba EMI (1960), Toshiba Chemical (1974) en Toshiba Carrier Corporation (1999).

Nucleaire activiteiten Toshiba en Westinghouse zijn geen succes

Toshiba is ook actief op het terrein van de nucleaire activiteiten. Toshiba maakt kokend water reactoren. Het bedrijf is vooral actief in Japan In 2006 koopt Toshiba Westinghouse Electronic Company. Dit bedrijf maakt drukwater reactoren. De markt voor kernreactoren lijkt te herstellen. De kernramp bij Fukushima maakt in 2011 een eind aan dit herstel.

In 2017 neemt Westinghouse van het bedrijf Chicago Bridge & Iron het bedrijfsonderdeel Stone & Webster over. Samen met dit bedrijfsonderdeel werkt Westinghouse in de Verenigde Staten aan de bouw van twee nieuwe kerncentrales. De bouwkosten zijn echter hoger dan verwacht. Ook wordt de planning niet gehaald. Westinghouse komt in financiële problemen.

Toshiba moet in 2017 ruim € 5,9 miljard afschrijven op zijn nucleaire activiteiten. Dat heeft vervelende financiële gevolgen. Boekjaar 2016/2017 is het nettoverlies van Toshiba ruim € 3 miljard. Bovendien heeft Toshiba in dat boekjaar een negatief eigen vermogen. Dit soort gebeurtenissen kunnen een goede reden zijn om je aandelen Toshiba te verkopen. Door actief te handelen kan je perfect inspelen op dit soort ontwikkelingen.

Recordverlies vanwege een boekhoudschandaal

In 2015 heeft Toshiba een recordverlies van maar liefst € 4,2 miljard. De oorzaak van dit verlies is een boekhoudschandaal. In juli 2015 blijkt dat het bedrijf gedurende 7 jaar de behaalde winst te hoog had vastgesteld. Het gaat om een bedrag van circa 1,2 miljard Amerikaanse dollars. De winstcijfers worden in december 2015 gecorrigeerd.

Boekhoudschandalen zijn erg slecht voor de reputatie van een bedrijf. De aandeelhouders verliezen op die manier het vertrouwen in een bedrijf als Toshiba. Dit is dan ook erg slecht voor de aandeelprijs. Als belegger kan je hierop inspelen door tijdens een crisis short te gaan. Je kan ook op zoek gaan naar het juiste moment om de aandelen tegen een mooie prijs goedkoop in te kopen.

De uitvinder Toshiba

Door de ontwikkelafdelingen van Toshiba worden veel belangrijke uitvindingen gedaan. Zo ontwikkelde Toshiba in 1959 de eerste transistor-televisie. In 1970 kwam de eerste kleurenvideofoon op de markt. Belangrijke uitvindingen waren de eerste laptopcomputer in 1985 en de eerste notebookcomputer in 1989. In 1995 ontwikkelde Toshiba de eerste dvd-speler. Toshiba staat dus niet voor niets bekend om zijn innovatieve kracht.

Denk je dat het Toshiba ook in de toekomst lukt om elektronische innovaties op de markt te brengen? Dan kan je een investering in het bedrijf Toshiba zeker overwegen!

Koersverloop aandelen Toshiba

Toshiba heeft in het recente verleden forse verliezen geleden. Is het toch aan te raden om aandelen Toshiba te kopen? De koers van het aandeel vertoonde in 2019 wel een lichte stijging.

Op 28 december 2018 is de waarde van een aandeel Toshiba 3.100 Japanse yen. Op 28 december 2029 is de koers van het aandeel 3.705 yen. Op 5 februari is de koers van het aandeel weer gezakt tot 3.530 Japanse yen. De koers kan echter weer gaan stijgen. Een lichte stijging van de koers in 2020 is zeker mogelijk. Het kopen van aandelen Toshiba hoeft niet te worden afgeraden. Zeker wanneer je een actieve strategie toepast kan je juist goed op de actuele bewegingen inspelen.

Toshiba koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment